Borek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mi się najbardziej podoba to pierwsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mi też to pierwsze. Ale drugie też jest dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mi się najbardziej podoba to pierwsze, tylko logo IMHO lepiej jakby było na wysokości takiej jak w tym drugim. W drugim mi się nie podobają te kółka z kreskami, wygląda to jak logo jakieś programu CAD. Trzecie w ewentualności może być, jednak jakoś do mnie nie przemawiają te "RC" i "AGI" wychodzące bezpośrednio ze znaczka. Czwarte również mi się podoba - ładne, czytelne i minimalistyczne. Piąte jak dla mnie odpada - sam znaczek to jednak IMHO za mało, powinna być jednak jakoś nazwa gry podana moim zdaniem ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 1 logo the best =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Słabe. Ale jeśli już, to pierwsze najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Czwórka. Ale ogólnie, to jakoś tak mizernie, bo w sumie tylko biały napis + cień. =p Ja rozumiem, minimalizm. Ale wydaje mi się , że tu jest aż za ubogo, a wręcz nieciekawie i odstraszająco. Zdecydowanie przydałby się jakiś jaskrawy akcent dla przełamania wszechobecnej bieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Troszkę cienkie te loga, ale jak już miałbym wybierać to drugie mi najbardziej przypadło do gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 jak na mnie tylko 1 i 4 sie nadają ;) stawiałbym chyba na 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Dzięki za komentarze. Wychodzi że jedyneczka najlepsza. Może dodam trochę koloru i jakieś klimatyczne ramki. Mniej więcej coś takiego: http://www.getmagi.com/graphics/logoprojekt6.jpg Ale też beż przesadnego kombinowania. Właśnie Magi 1 straszyło zbyt ekefciarskim stylem pełnym filtrów i particli, za to bez solidnego i estetycznego designu. Tu jest konkretny koncept. Zresztą i tak tła są animowane, gra pełna błysków, efektów oraz eksplozji i naprawdę nie ma co do tego jeszcze dodawać złota, lens flare'ów, gradientów i innego odpustu ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jak dla mnie, te wywijasy przy menu są zbędne. Ale logo w sam raz jest teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgadzam sie teraz jest fajnie , ale nie jestem pewien co do wywijasow chociaz sa one ladne pod wzgledem wykonania ale tu raczej nie pasuja. Chociaz nie wiem czy jakby te tło bylo ciut trochu jasniejsze to czy by bylo lepiej , ale ogolnie mi sie widzi ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Teraz jest w sam raz. Ale muszę powiedzieć, że jak pierwszy raz zobaczyłem menu Magi to byłem pod wielkiem wrażeniem. Te niebieskie fale były świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 a mi się te wiwijasy podobają ;) a z tamtych dobre jest 3 i 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dobra - wiwijasy wywalam, kolor zostawiam. Dzięki za komentarze - bardzo pomogły. Sirluki, proste, że niebieskie fale były spoko :). Ale to był taki trochę tani efekt zakrywający niedociągnięcia stylu i grafiki. ArcMagi nie ma już tego problemu i uważam, że nie ma co odciągać uwagi od wyglądu gry. Rob wysłał ulepszoną wersję tamtego kawałka. Zostawił elektronikę, ale wszystkie partie nieco wyrównał, tak żeby bardziej do siebie pasowały. Utwór jest też dłuższy o minutę. Moim zdaniem jest już dużo lepiej i całość bardziej trzyma się kupy. W finalnej wersji dojdzie jeszcze chórek i różne industriolowe dźwięki. http://www.silversounds.org/commissions/ar...spikensteam.mp3 Piszczie jak Wam się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Lepiej. :D Nic więcej nie powiem, bo nie chcę dołować Roba... >D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 no lepiej lepiej, tylko w pewnym momencie wydaje mi się że za dużo dźwięków naraz leci ale tak to całkiem dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Nie krępuj się :D. Ja mu wszystko odpowiednio filtruję, a czas na zmiany jest właśnie teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Lol... xD Dobra, a więc na serio: Nadal na początku za "sucho" jest moim zdaniem... ;F Po 2 sek, albo nawet od razu mógłby jeszcze coś dodać, bo ten sam "pisk" (xD) nie brzmi najlepiej... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ostatnia minuta jest fajna :) Moim zdaniem dobrze by było jakby od ostatniej minuty utwór się zaczynał i rozwijał się dalej tym stylem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jak dla mnie odcinek między ok. 18 sekundą, a ok. 34 sekundą jest zbyt chaotyczny. Jeszcze ta elektroniczna partia co się zaczyna po 2 minucie, ta taka wyrazista, jest jak dla mnie za głośno. Poza tym nie mam zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzięki za komentarze. Wychodzi że jedyneczka najlepsza. Może dodam trochę koloru i jakieś klimatyczne ramki. Mniej więcej coś takiego: http://www.getmagi.com/graphics/logoprojekt6.jpg jeszcze jedna uwaga apropo loga. może by oddzielić ten znaczek A od reszty napisu żeby sie nie stykały? literki sie nie stykają więc dlatego to troche razi. A bicik nowy przesłuchałem i jest znacznie lepiej, ogólnie powiedziałbym że ######ście (co nie znaczy że nie mogłoby być ######śćiej,) fajna ta końcówka - ale jak pisał borek - bardziej by pasowała jako początek utworu. offtopowo dodam że lubie w grach jesli o ST chodzi jeśli jest taki dynamiczny i "płynny", tzn zwalnia, przyspiesza, zmieniają się dźwięki - a kawałek od roba jest idealnym przykładem takiej muzyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Nie wiem jak bardzo klimat gry uległ zmianie, ale ja bym całą gitarę i elektronikę wywalił. Jakoś mi tu nie pasuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Nie wiem jak bardzo klimat gry uległ zmianie, ale ja bym całą gitarę i elektronikę wywalił. Jakoś mi tu nie pasuje Tak się klimat zmienił: Klimat będzie nieco bardziej zdecydowany. Taki misz-masz pomiędzy róznymi czasami, kulturami i ideami. W końcu to gra o magach smile2.gif. Tło jest animowane. Sama gra będzie też miała inny layout - bliższy mordobiciom, bardziej zrozumiały i pozwalający na więcej wypasu graficznego. I te dźwięki w tym wypadku jak najbardziej pasują ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Co do muzyki to popieram borka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Nie wiem jak bardzo klimat gry uległ zmianie, ale ja bym całą gitarę i elektronikę wywalił. Jakoś mi tu nie pasuje :D ja w miare wiem jak uległ zmianie, i stwierdzam że muzyka jak najbardziej pasuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 dokładnie ale ten początek skichany a wejście muzyki rifem blee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 wiesz inaczej jak sluchasz muzyki na sucho a inaczej w grze, kurde to co ja sklejam do tripa (20 minut w FL)to pod wzgledem muzycznym shit totalny, zero rytmiki itp, a kazdy mowi ze pasuje idealnie. tak samo ja 'mam wrazenie' ze i w tym przypadku tez tak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Weźcie pod uwagę, że to jest pętla. Jak się gra, to początek i koniec szybko się zacierają. A zmiany tempa sprawiają, że po 10 minutach dalej nie macie ochoty rozwalić głośników ;). A swoją drogą. Znalazłem sobie właśnie "programistę" do pomocy. Jak wszystko pójdzie okej, to gra będzie dzięki temu dużo szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 TeeGee, AMagi robisz dalej w GM czy w C++? Ciekawi mnie, czy gra będzie zoptymalizowana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 W GM. Za kiepski jestem na C++ i wieki by to trwało. Jedynka szła na naprawdę słabych kompach, dwójka powinna być jeszcze szybsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi