Nobody Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Niech dla polakow zrobi tansze ^^ Obcokrajowcy beda bulic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 No, z tym akurat się zgodzę :P Nawet nie dla polaków, a dla wtajemniczonych z GMC :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 No, to wtedy uda mi się wydać moje 15 zł z PP :P Skąd on ma to wiedzieć, jeżeli silnik nie jest jeszcze skończony? Dokładne wymagania Crysisa też nie były znane na początku ;x No dobra, ale mógłby przynajmniej podać przewidywane wymagania -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jak na Game Makera przystało - dużo za dużo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jeśli mapa ma się powiększyć , to czy miasto będzie większe niż "5 chatek na krzyż" ? I ile będzie tych miast :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jeśli ma być kupowanie własnych Domów/Edytora to chyba mapa będzie się stale powiększać ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Hmm, a może miasto będzie osobną mapą ? (chociaż nie wiem czy takie coś by wyglądało godnie :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Siemka Trochę dużo jest czytania więc jeśli powtórzę kogoś to przepraszam... Mam pytanie... Co z serwerem ? Czy będziesz miał serwer 24/h i o jakiej przepustowości ? Już kiedyś proponowałem Ci serwer... Teraz jestem w stanie załatwić 50/40 Mbps :) ( 50 down 40 up ) niestety nic nie obiecuje bo trochę się pożarłem z tym kolesiem co nam neta dostarcza... :D Drugie pytanie to Testy na różnych cpu/gpu sam pisałeś że był byś ciekaw działania gry na 851 MHz i 512Mb ram... Mogę spokojnie ją testować w zakresie od 100MHz do 4,6GHz :) i od 16mb do 4gb :) To jest tylko moja propozycja której nie musisz rozważać... Pozdro Danon :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Hmm, a może miasto będzie osobną mapą ? (chociaż nie wiem czy takie coś by wyglądało godnie ) będą otsy XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 będą otsy XD Otsy. Czyli Open tibia serwer ? Po co jak już są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 a sorry co ma OTS do tego jak zostanie rozwiązane miasto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 To może OASy? Brzmi zacnie. xD @up: Oto jest pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 a sorry co ma OTS do tego jak zostanie rozwiązane miasto ? Na to pytanie tylko Mistyk zna odpowiedz. Ewentualnie przysłowiowy pan na h ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Ewentualnie przysłowiowy pan na h ;-) Chyba na ch :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Chyba pan warn z powodu głupiego offtopa. (święty się znalazł XD ) Co tu napisać aby nie offtopować... hmm... Ha! już wiem. Hmm, a może miasto będzie osobną mapą ? (chociaż nie wiem czy takie coś by wyglądało godnie ) Opłacalne było by tylko gdyby miasto było duże, a raczej takie nie będzie. Może zamiast zwykłego miasta, zrobić coś w rodzaju specjalnego miejsca poświęconemu podrużnikom. (gospody, sklepy itp.) To także miasto, ale mające inny cel istnienia. (możliwe że ktoś już coś takiego pisał, ale nie czytałem całego tematu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 @Up: Nie wiedziałem że potrafisz żartować O_o Zawsze myślałem, że ciągle smutny i zdołowany chodzisz... XD Co do Atoda: Miłoby było gdyby w Atodzie znalazły się sekrety, np. dziury w lesie, które prowadzą do jakichś podziemi, do których wejście da się otworzyć tylko od wewnątrz. Przydałby się jeszcze jakiś rodzaj maskowania, np. ukrycie w krzakach i czatowanie na newbiech. Całkiem zabawnie by było gdyby była mikstura niewidzialności (peleryna niewidka to by była lekka przesada). No i nikt nie lubi tak długo wracać do miasta, żeby kupić dwie mikstury zdrowia, więc przydałyby się hmm... zwoje miejskiego portalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Borek już o portalach wspominał (chyba) albo jak nie on to ktoś inny. A wyrażenie "zwój miejskiego portalu" za bardzo mi śmierdzi Diablo II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Przydałby się jeszcze jakiś rodzaj maskowania, np. ukrycie w krzakach i czatowanie na newbiech. Całkiem zabawnie by było gdyby była mikstura niewidzialności (peleryna niewidka to by była lekka przesada). to juz bardziej jako czar, który deaktywuje się jak atakujesz albo rzucasz zaklęcie. W Helbreathie był taki motyw, do tego jak biegłeś to widać było kurz pod stopami więc trzeba było się zaczajać przy poważniejszych akcjach. wg. mnie ten pomysł to kosmos, fajnie urozmaica zabawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 @propa: Zgadzam się z tobą! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Miast będzie kilka, a raczej wioch :) To będą takie jakby osiedla ze sklepami i każde będzie miało portal, do którego będą mieli dostęp tylko mieszkańcy, aby wrócić do domu :) Każda wiocha będzie miała swoją nazwę, a ceny domków będą różne w zależności od dzielnicy. Co do ukrytych w lasach dziur, jaskin itp. to będą na bank, to urozmaici wędrówki w teamie - wszelkie poszukiwania sekretnych miejsc będą niezłą frajdą :) W dodatku chcę zrobić masę różnych przedmiotów nigdzie nie opisanych, które będzie można w pewien sposób lub w pewnym miejscu wykrozystać/użyć - to będzie ciekawe dla stron fanowskich ( będzie czego szukać i co opisywać :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Już przestań podgrzewać atmosferę, tylko daj screena :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Będzie screen, ale jak dokończę wielką matkę "Bugów", która wypluwa małe "Bugi" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 O będą "bugi" losowo wyskakiwać :P Tego jeszcze nie było :P Taki survival ile bugów wytrzymasz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 @Borek: Pewnie już masz system walki zrobiony, ale mam propozycję co do pancerza - żeby zmniejszone obrażenia wynosiły np. pancerz 1: 1/17 = 5% pancerz 2: 2/18 = 11% pancerz 3: 3/19 = 15% pancerz x: x/(x+16) Oczywiście trzeba by było zbalansować jakoś. Ten pomysł jest dlatego dobry, bo przynajmniej każdy każdemu zada jakieś obrażenia i nikt nie będzie niepokonany (nigdy pancerz nie będzie redukował 100% obrażeń). Nie testowałem tego, więc nie wiem jak to działa w praktyce. A wyrażenie "zwój miejskiego portalu" za bardzo mi śmierdzi Diablo II To jedyna seria gier Blizzarda, za którą nie przepadam. A Zwój Miejskiego Portalu wziąłem z WacraftaIII :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 O będą "bugi" losowo wyskakiwać tongue2.gif Tego jeszcze nie było tongue2.gif Taki survival ile bugów wytrzymasz biggrin.gif Czyli szykuje sie powtórka z rozgrywki ;-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Borek miał być screen :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem co Matthew przedstawił, ale może faktycznie warto jakoś tak zrobić te zbroje, że nikt nie będzie niepokonany ? W sumie nie doszedłem tak daleko w almorze, ale widziałem niektórych jak siepali naprawdę sporo energi innym :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Czyli szykuje sie powtórka z rozgrywki ;-/ Co masz dokładnie na myśli ? :) Borek miał być screen :D Spokojnie chłopie, wszystko musi być zrobione elegancko :D Nie wiem czy dobrze zrozumiałem co Matthew przedstawił, ale może faktycznie warto jakoś tak zrobić te zbroje, że nikt nie będzie niepokonany ? W sumie nie doszedłem tak daleko w almorze, ale widziałem niektórych jak siepali naprawdę sporo energi innym :P System obliczania obrażeń oraz obrony będzie zupełnie nowy, właśnie mam napisany jeden - taki wstępny. Nie jest to prosta sprawa, bo silnym trzeba dać przegrać, a słabym wygrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Co masz dokładnie na myśli ? smile.gif To że jeżeli będą bugi, lagi itp to będzie identycznie jak w almorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Przecież on mówił o potworkach w grze XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi