kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jak wam poszło? Mi z WOS'u i histy wyszło, że mam 30/33pkt, czyli 91%, a w polskiego z testowych mam jeden błąd i to w tym zadaniu, w którym jest błąd podobno. A tak wszyscy nas straszyli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ście! Nauczono was jak rozwiązywać testy! Tylko do czego to się przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Uczę to się sam w internecie, szkoła jest żeby mieć dobre oceny i papierki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 System nauczania leży 3 lata nauki niemieckiego a umie się tylko Guten tag. Uczą takich rzeczy co można chwile w internecie sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Bardzo dobrze mi poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 mam dziwne wrażenie że mi dobrze poszło, nie mam zamiaru odkrywać prawdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tia... Jak chodzi ci o matmę to na pewno masz dobrze. To było tak banalne że mój sąsiad Darek cygan z góry by to rozwiązał po dwóch litrach denaturatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 System nauczania leży 3 lata nauki niemieckiego a umie się tylko Guten tag. Uczą takich rzeczy co można chwile w internecie sprawdzić. To wszystko dlatego, że kl. powinny być dzielone wg. ocen i wtedy mogli by szybciej uczyć a nie czekać, na gorszego ucznia, który w 3 kl. gim. pół godziny czyta pół str. tekstu, albo daje sobie wmówić, że po b w alfabecie jest literka "bę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jak ja się uczyłem to klasa była dzielona na słabszą grupę i mocniejszą z języków obcych. Teraz tak nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 U mnie (w liceum) tak jest, mamy 4 języki, każdy z nich podzielony na 3 poziomy (podstawowy, zaawansowany, rozszerzony). Zapisujesz się na początku gdzie chcesz i już :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ja miałem grupy tamten rok, ale dyrekcja stwierdziła, że to do kitu i teraz mam całą klasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 My mamy grupy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Uczę to się sam w internecie, szkoła jest żeby mieć dobre oceny i papierki xD Powiedz jakie papierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ale to jest możliwe do wykonania tylko w wielkich szkołach. E: Jakto jakie, świadectwa, wyniki egzaminów, w przyszłości matura, stopnie naukowe itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ale to jest możliwe do wykonania tylko w wielkich szkołach. E: Jakto jakie, świadectwa, wyniki egzaminów, w przyszłości matura, stopnie naukowe itd. Powiedz mi, gdzie Ci się przyda świadectwo z gimnazjum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 W liceum, bo chcę się do gdyńskiej 3-ki dostać, na profil mat-inf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 fak, u mnie pisało się po prostu najpierw podstawowy a potem rozszerzony angielski. tylko angielski. cała szkoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 W liceum, bo chcę się do gdyńskiej 3-ki dostać, na profil mat-inf. Trochę się orientuję w polskiej oświacie, 100% z danej części testu gimnazjalnego charakteryzującej twój przyszły profil w liceum automatycznie daje Ci przepustkę. Jeśli zdałeś biologię, jest to równoznaczne z 100% wynikiem z dzisiejszej części. Zmarnowałeś masę czasu by otrzymać kupę nikomu niepotrzebnej wiedzy i tytuł kujona. Dziękuję, do widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Też tak myślałem, ale pani w sekretariacie powiedziała, że do kl. biologicznej tak się dostanę, a mat-inf muszę napisać wstępny z matmy i mieć jak najlepsze oceny z: polaka, matmy, fizy i chemi. Nie wiem po co 1 i ostatnie, ale wolę być bezpieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Gówniano się orientujesz Sernat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Na czy to co mówi sernat to prawie jak cytat z zaświadczenia z konkursu biologicznego. Dziwi mnie takie rozdwojenie tych wiadomości wszystkich, ale co zrobić, Polska. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Gówniano się orientujesz Sernat. Uwierz mi, bardzo dobrze orientuje się w reformie, którą na co dzień potępiam ;) . Kt1117: Radzę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem konkursu kuratoryjnego, który zdałeś, następnie udać się do wymarzonego liceum i dowiedzieć o punktacji. Z tego co pamiętam same 100% z danej części daje Ci 90% punktów potrzebnych do dostania się (i to w szkole o wiele lepszej niż jakieś liceum gdyńskie :P ). Reszta to już sam fakt, że zdałeś 3 klasę. Pozdro. To nie jest rozdwojenie wiadomości, tylko niewiedza ze strony niedoinformowanej sekretarki, której na niczym nie zależy i ma chore przyzwyczajenia z komuny, gdzie istniało bezprawie.. Ba, rozmawiałem z jakimś urzędasem z Kuratorium Olsztyńskiego i sam nie znał podstawowych zasad, więc strach było o cokolwiek pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Kt idziesz na profil biologiczny i przenosisz się na wymarzony profil na początku września. Żadna punktacja nie jest ważna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jak to dobrze, że to już za mną wszystko, te egzaminy, liczenie, dostawanie się, dokumenty, listy, bleee. W każdym razie mamy taki system jaki mamy, trzeba się uczyć samemu, słyszałam że wyrzucono granice z matmy liceum, prawda to, czy bujda? Ja tam nie wiem, plotki takie dziwne słyszę. Gratuluję Gimnazjalistom, to w sumie pierwszy ważny egzamin, jaki by nie był, zawsze to stres, nowość i śliczne garnitury. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Obcinanie matierału to typowa tendencja od wielu lat. Przeglądam podręczniki dla szkół średnich sprzed kilkunastu-/dziesięciu lat i aż mi wstyd, że tamtejszy materiał w sporej części został przerzucony na studia (a ze studiów wypadają już takie rzeczy jak teoria liczb na rzecz finansowego badziewia, co IMHO nie jest zbytnio ani matematyczne, ani finansowe). Możecie czuć się wybrańcami, jeżeli w Waszym liceum będą omówione nie po macoszemu granice oraz, łomatko, pochodne :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Też tak myślałem, ale pani w sekretariacie powiedziała, że do kl. biologicznej tak się dostanę, a mat-inf muszę napisać wstępny z matmy i mieć jak najlepsze oceny z: polaka, matmy, fizy i chemi. Nie wiem po co 1 i ostatnie, ale wolę być bezpieczny. Z polaka już widzę, że ciężko będzie, chemii przez 2 i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Z polaka już widzę, że ciężko będzie, chemii przez 2 i Hahaha :D . @Jakim: Prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Kurcze, teraz już nie będę poprawiał. ;) Z ang. podstawowego mam 34/40 czyli 85%. Z rozszerzonego się jeszcze odp. nie pojawiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 z tego co slyszalem angol byl banalny na kazdym poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi