Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Gatunek: Puzzle Opis:Gra, w której musimy wykreślać słowa ukryte pośród liter na planszy. Posiada 5 poziomów trudności (5 rozmiarów plansz) na tabletach, oraz 3 na telefonach. Poza normalnym trybem gdzie liczony nam jest czas zadania, jest też tryb Survival, gdzie czas ucieka i musimy znaleźć kolejno wybrane przez grę konkretne słowo, aby przedłużyć zegar i zdobyć punkt. Gra obsługuje gamecenter dla iOS. Ręcznie rysowana grafika, prawdopodobnie najładniejsza gra tego typu dostępna na urządzenia przenośne. Download: iOS (iPad, iPhone): http://itunes.apple.com/us/app/simply-word...rch/id503862579, Android: https://play.google.com/store/apps/details?...droidwordsearch Rozmiar pliku: 14 MB Autorzy: Programowanie: Piotr 'gnysek' Gnys Fabuła: Malcolm Collins, Stuart Poole Grafika: Alan Morris Muzyka: Alastair Collins Screeny: http://yoyogames.com/extras/posts/normal/2...ad_Screen_1.png http://yoyogames.com/extras/posts/normal/2...ad_Screen_3.png Btw. to chyba moja pierwsza oficjalnie w 100% skończona gra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Hm... na Xperii X8 po zaznaczeniu słowa biała plansza zmienia się w planszę kolorowych szumów... zaraz zrobię screena i wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tak, wiem, na niektórych telefonach jest jakiś bug ze sterownikami graficznymi - akurat na tych modelach które mamy w firmie tego nie było (a mamy kilkanaście urządzeń). Pracujemy nad tym. Na tabletach jest OK z tego co wiem, głównie słabsze komórki mają problem - np. nasza Xperia Play nie ma problemów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Chętnie bym zagrał lecz kolega który jako jedyny we wsi ma telefon z Androidem jest nieosiągalny :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Bug ogólny gamemakera czy bug gry? :P Później obadam na SGS II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Jak to surface to, tak. SEX8 Sobie nie radzi. Sypie artefaktami. Zaraz pobiorę i zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tak, problemy z surface. Wersja na androidy miala być w ogóle opóźniona przez błędy, ale ostatecznie były zmiany w Studio i na naszych telefonach i tabletach już było OK. Jak widać, na niektórych ten błąd wciąż jest :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Na LG GT540, 900MHz działa fajnie, ale po zaznaczeniu słówka robią się artefakty. Takie zielone kratki się pojawiają itd. :c Przy wyborze kategorie mam jakiś problem i nie mogę wciskać na nazwę np. "Animals", tylko musze po prawej tego. Tak jak by literki się nie klikały, tylko to tło pod nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wersji na PC nie będzie? Chciałbym zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Będzie wersja HTML5 na facebooka w późniejszym czasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No więc tak: (Android 2.3.7 na Sony Ericsson Xperia X8) Pobieram. 5MB to odpowiedni rozmiar na taką grę (+) Reklama GameMaker-a (+) Ładne menu, w miarę przejrzyste, bez problemów da się zacząć nową grę. (+) Zaznaczanie słów jest fajne, przyjemne, intuicyjne. (+) Ale po zaznaczeniu pierwszego słowa na całym ekranie pojawiają się artefakty. (FAIL) Gra z artefaktami jest możliwa, ale cała estetyka się psuje. :( Ładne grafiki, przyjemne zaznaczanie, achievements... to wszystko idzie w odstawkę gdy gracz zobaczy co się stało. Moja rada to zdjąć tę grę z Google Play do czasu naprawienia błędów z surface. Gdybym miał ocenić nie zwracając uwagi na artefakty to dał bym 4/5. Na 5 brakuje mi czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie ma szans na wersję symbianową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 O, właśnie, u mnie w menu ta biała kratka strasznie dziwnie wygląda, albo to przez czcionkę. Czcionka ma strasznie ostre krawędzie. Brakuje opcji dla 2 graczy :0 Wejście w ustawienia też powoduje artefakty, które potem nie znikają :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Pytanie, czy osoby ktore mają problemy, mają Androidy < 2.3 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja mam 2.1, mogę wgrać 2.3.7 / 4.0 jak coś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 To jest podobno problem, na > 2.3 powinno być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zainstaluje później 2.3.7 / 4.0 i zobaczę :) @EDIT: Odpaliłem pobieranie 4.0, ale idzie 20 kB/s, więc wątpię żebym dziś sprawdził :( @EDIT2: Na 4.0.3 ( przeportowany CyanogenMod 9 ) jest to samo, artefakty :( Do tego znalazłem buga jak sobie tak grałem, nie zaliczało mi słowa "RAT" od góry do dołu, w kategorii "Animals" mimo iż było napisane na tym kółeczku na dole. Było to jedyne słowo RAT na całej planszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Musiało być drugie :) Ja ostatnio szukałem DICE na największej planszy przez 10 minut i się okazało, że jednak jest. Właśnie pracuję nad poprawką która usuwa duplikaty krótkich słów które się randomowo tworzą. Co do artefaktów, to wina driverów - zauważ, że ten 4.0.3 to nie jest z oficjalnego kanału, tylko jak mówisz, przekonwertowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Z tego co wiem to port z LG P500 :P A jest jakaś szansa że da się to naprawić w kodzie? Bo skoro tutaj nie działa, to w innych grach z GM też pewno nie będzie i sobie nie pogram :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Coś tam spróbujemy wymyślić, trochę byłaby lipa, jakby w płatnych aplikacjach się tak psuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Na galaxy y wszystko pięknie śmiga. Best reklama studio jaka jest :P. Jak się wzbogacę to kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Samsung Galaxy Tab 10.1 śmiga bez problemu na Samsung Ace są artefakty. Gierka zwykła, ale sprawia sporo frajdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Na Samsungu Galaxy S Plus też są artefakty po wyborze słowa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Niemożliwe, jesteś pierwszą osobą która ma artefakty! Naprawdę to już wiem, że część telefonów ma ten problem... po prostu te telefony źle obsługują OpenGL - to wina driverów - ale postaramy się coś na to poradzić (chociaż to producent telefonu powinien poradzić...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Na Samsungu Galaxy S Plus też są artefakty po wyborze słowa :/ U mnie to samo, ten sam tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dziwne, że telefony i tablety z rodziny Samsunga różnie reagują Na Ekspercie rozwaliłem kolory w 26:45 x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Sony ericsson xperia x8 android 2.3.7, też wywala arty po wybraniu słowa, zapauzowanie gry(ten przycisk po prawej na dole) naprawia błąd, ale po wybraniu kolejngo słowa znowu się psuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 7 Maja 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 U mnie to samo, ten sam tel. to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Tak, bo jak już powiedziałem, to zalezy od driverów telefonu - zatem na tym samym modelu jest tak samo w każdej sztuce - i tak, już o tym wiemy, ale to nie nasza wina, że jest błąd w sterownikach... nie mniej jak będzie na to czas, poszukamy obejścia, bo to moze być nie jednyna gra w której takie cos sie zdarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Tak, bo jak już powiedziałem, to zalezy od driverów telefonu - zatem na tym samym modelu jest tak samo w każdej sztuce - i tak, już o tym wiemy, ale to nie nasza wina, że jest błąd w sterownikach... nie mniej jak będzie na to czas, poszukamy obejścia, bo to moze być nie jednyna gra w której takie cos sie zdarzy. A wiecie jaka funkcja w GM powoduje ten crash? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi