Exigo Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Pomyślałem że wrzucę. Dawno temu napisałem shootera, projekt się rozrastał (za bardzo), ale sposób w jaki wszystko implementowałem był "addytywny". Doszło do tego że nie mogłem tego ogarnąć, a zmiana kodu gry była niemożliwa. Teraz piszę wszystko od nowa, z głową, i z planem. Poniżej link w wersji "_v15". ; ) https://gmclan.org/uploader/3290/exigotestgame.zip Hasło "gmclan". Fajnie jeśli napiszecie czy wam wogóle się odpala, jak chodzi, etc. @Edit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 ERROR in action number 1 of Create Event for object main: PS 1.4 unsupported by GPU. i nie da sie pominac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jaką masz gpu? I czy wogóle ją masz? (integra?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 U mnie na czymś zintegrowanym w netbooku mam 5/30 FPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 nie mam pojecia gdzie sie to sprawdza, ale pewnie zintegrowane jakies(8 letni komp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 W założeniu przewidywałem że każdy ma jakieś gpu. ; ) Czyli jednak trzeba by to przemyśleć jeszcze raz, i dodać możliwość personalizacji opcji graficznych (on/off upiększaczy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Mi tam gierka śmiga znaczy się silnik bo póki co tego gierką nie da się nazwać ale całkiem fajnie wygląda mechanika się spradza tylko daj 60 klatek bo czasem lekko zwalnia. E. Mam Radeona 6670 i nawet ładnie śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 myślałem że da się pograć czy coś. w każdym razie silnik fajny, interface ######sty, z blurem odrobine przesadziłeś. zrób z tego gre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 W założeniu przewidywałem że każdy ma jakieś gpu. ; ) Czyli jednak trzeba by to przemyśleć jeszcze raz, i dodać możliwość personalizacji opcji graficznych (on/off upiększaczy). hehe, lamy, a mi się odpaliło na moim nędznym sprzęcie netbookowym. Czyli mam jakieś gpu, cokolwiek to jest. Ale będzie mi się lepiej spało z tą świadomością. mam 4/30 FPS. W trakcie obrotu obraz rozmazuje się tak niemiłosiernie, że łzy spływają mi po policzku. Ale ja mam baardzo powolny komputer. Jak już uspokoi się ekran, to jest to piękne. Dynamiczna gra kolorów, w ogóle uwielbiam takie połączenia ciepłych barw z zimnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Pomyślałem że wrzucę. Dawno temu napisałem shootera, projekt się rozrastał (za bardzo), ale sposób w jaki wszystko implementowałem był "addytywny". Doszło do tego że nie mogłem tego ogarnąć, a zmiana kodu gry była niemożliwa. Teraz piszę wszystko od nowa, z głową, i z planem. Poniżej link w wersji "_v15". ; ) https://gmclan.org/uploader/3290/exigotestgame.zip Hasło "gmclan". Fajnie jeśli napiszecie czy wam wogóle się odpala, jak chodzi, etc. Po coś istnieje ten schemat tematu, pomimo, że tu jesteś mistrzem na forum to chociaż jakieś info najważniejsze mógłbyś wrzucić (np. screeny). edit co do gry: zmieniło mi rozdziałke na -1000 całego ekranu, nic się nie włączyło. Włączyłem jeszcze raz przy zjebanej rozdziałce to się w końcu włączyło, niby 30/30 fpsów, ale widoczność najsłabsza od tych efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 na moim netbooku chodzi. 8,9 klatek i przy oddaleniu kamery 10 Procesor atom iles tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Powiedz Anty, jaką miałeś rozdzielczość przed uruchomieniem, i po. Tak dokładnie. ; ) Z drugiej strony nigdzie nie forsuję na siłę rozdziałki. Dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 1920x1080 przed, a po nie sprawdzałem, ale taką, że okno od gry mi wystawało poza ekran z 2 pixele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 tez mialem rozdzialke schujowiona 1080p. a zmienila sie na nie wiem jaka ale okienko gry bylo za niskie i troche z aszerokie i tak do tej zmienionej dziwne maniany stosujesz panie exigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Już wiem co się pieprzyło. Bug fixed. Danke! (tzn. mam nadzieję) @Edit: Tu jest naprawiony exek, z prowizorycznym plikiem "opcje". Plik rungame.txt wrzucić do /data. Z niego jest kompilowany skrypt przy odpaleniu gry. https://gmclan.org/up3290_3_fix.html Prosił bym o sprawdzenie czy zadziałało. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Jestem pod wrażeniem, bo zajedobrze to wygląda, ale od tych efektów pewnie guzik będzie widać w normalnej grze (już jest kiepsko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Możesz odblokować FPSy? Chciałbym zobaczyć ile to cudo mi FPSów wyciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 26 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 mmmmmm.... najbardziej profesjonalny wygląd gry 2d jaki kiedykolwiek widziałem no i śmiga mi na dobrych fpsach a pojawiający się interfejs to bajeczny po prostu czapki z głów mistrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Oto człowiek, który wciska fizykę gdzie się da. :) Widzę, że wzmocniłeś światła, ale dalej nie wiem czy wszystko będzie wystarczająco czytelne jeśli powiedzmy zrobimy jakiś ciasny korytarz. Zrezygnowałeś też chyba z efektu wybuchów, nie? I wiesz co, podrzuć może wersję pod 1920x1080 z pełnym ekranem. Zobaczyłbym jakby to wszystko wyglądało na dużej rozdzielczości ( i przy okazji jak poradzi sobie z tym normalna karta graficzna ) bo teraz aż mnie kusi o stwierdzenie, że gra jest nieczytelna przez ilość efektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ładne, choć nie wydaje mi się że tak miało to wyglądać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ok. 18FPS na moim 3-letnim lapku. 2x1.46GHz, 2,5GB RAM'u, Windows 7 Home Premium, GeForce 8400M GS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ja pierdziu, chodzi mi tak jak powinno, FPS maksymalne, i pomyśleć żę zrobiono to w Gm'ie. Takiego czegoś to by się nawet Valve nie powstydziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Mam to samo co tygrys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 O co wam chodzi? Ja mam normalnie 30fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 U mnie elegancko lata. Za dużo blura, jak to już ktoś wyżej napisał. Przy celowaniu mógłbyś przybliżyć nieco obraz, wtedy takie celowanie miałoby większy sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Moim zdaniem bardzo fajnie ci wyszło. Jesteś geniuszem koleś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Mi tez wszystko cacy chodzi. Moze to jest poczatek ale jesli z tego zrobisz gre (co za pewne zrobisz) sprobuj na niej zarobic :) Blur jest troche przesadzony gdy myszka jest za bardzo odalona od postaci ale, tak to wszystko wyglada ######ASCIE :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 27 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Mój boże! Świetne! Wszystkie efekty wyglądają piorunująco! Jeszcze nigdy nie widziałem tak dobrej pod względem graficznym gry w GM :D. Rewelacyjny bloom i ogółem całość! Życzę powodzenia :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Też chodzi ładnie, żadnych zacięć, i bloor ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 30 fps... zajebongo :D A ja się tak jarałem płynnym blurem w menu almory... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi