Egzekutor Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Całkiem przyzwoicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 brzydkie. białe kontury i ogólna jakoś(ć) to największe bolączki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Perspektywa na tych bloczkach wymiata. No i te białe kontury. Gdyby nie to, to w sumie nie było by jakieś super straszne. btw Poxi, mogę się mylić, ale mi bardziej to przypomina rozmycie niż gradient (gradient jest tylko na graczu - reszta to rozmycia) : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 imho tragiczne, ale w sumie to masz + za perspektywę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 @Up - Chyba minus : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 po prostu jest tak tragiczna, że aż śmieszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Też wstawię jakieś woje prace chociaż nie załadnie rysuję ;p ale do swoich minigier zawsze coś Oto kilka z nich : 1. 2.Czepek trochę krzywy ale jakiś jest 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 cienie strasznie 'krzywe' wyglądają strasznie nie naturalnie;/ Popracuj nad tym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ok spoko wrzucę jeszcze z dwóch gości ;) 1. 2. Tylko tamte obrazki są starsze trochę te są od niedawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Te ziomki ładne, m4 ładne, hełm średni, a kałach brzydki : ( Tylko naucz się cieniować i będzie fajnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Załatw sobie Gimpa, jakiegoś pirata czy cuś. Paint nie służy do rysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 5 Grudnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ma swój styl i wygląda nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Gimp jest free lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Gimpa niby mam ale jakoś nie umiem w nim rysować :jezor: Aaa i mógłby mi ktoś pokazać chociażby na tym ak jak cieniować plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Grudnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Gimp jest free lol Chodziło o Gimpa, albo coś innego i wtedy na lewo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 to m4 ma brzydki selektor ognia , kolory ak47: kształt dziwny , a ten bandyta ma za krzywy nożyk :D pewnie według kursu copoconaco dawidds: jaki hełm? chyba raczej czapka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Dziwne. Kolejna dziś osoba się pojawia, którą kojarzę z innego forum :P No więc tak: Załatw sobie Gimpa, jakiegoś pirata czy cuś. Paint nie służy do rysowania. On jest pixelartowcem, a raczej chce być. Paint jak najbardziej się tu nadaje. To kwestia przyzwyczajenia. Tu i tam trzeba umieć cieniować. W twoich pracach cieniowanie jest dziwne lub go wcale nie ma. Ogólnie linearty są, że tak powiem "zwalone" tak jakbyś machnął pierwszy raz ołówkiem i tak zostawił bez poprawiania kształtów. Kontury nie są złagodzone. To tyle, co mogę powiedzieć ;/ Pracuj dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Teraz coś z speed painting ;) robiłem to na szybko więc nie będzie jakieś niezwykłe oto i ono licze na dalsze uwagi A tak wogule to masz rację niedawno zacząłem pixelować trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Przede wszystkim to najpierw dobrze naucz się cieniować normalnie, a później "sprawdzaj się na szybko". To tak jak z grą na instrumencie. Lepiej uczyć się i umieć grać dobrze niż szybko, ale fałszując. :) Nie chcę Cię zniechęcić, no ale sam prosiłeś o uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 no to mówiłem aby mi ktoś pocieniował jedną z moich prac abym się nauczył i na niej wzorując cieniować. Dzięki za uwagi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ehhhh... no nikomu nie będzie się chciało cieniować twoich prac. Jeżeli chcesz mieć się na czymś wzorować to wzoruj się pracach innych osób ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 no to mówiłem aby mi ktoś pocieniował jedną z moich prac abym się nauczył i na niej wzorując cieniować. Dzięki za uwagi :) Nie nauczysz się cieniowania z jednej pocienionej pracy by cieniować musisz sobie zdać sprawę: skąd chcesz by światło padało ,gdzie będzie rzucany cień i jaki mniej więcej ma mieć kształt dany przedmiot Mogę ci tylko powiedzieć że najczęściej stosowanym miejscem na ustawienie światła jest lewy górny róg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Szkoda, myślalem że ktoś pocieniuje chociaż jedną prace ale ok to pokażcie jakąś pracę na której mógłbym się nauczyć coś tam cieniować wiem że jestem wkurzający ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Szkoda, myślalem że ktoś pocieniuje chociaż jedną prace ale ok to pokażcie jakąś pracę na której mógłbym się nauczyć coś tam cieniować wiem że jestem wkurzający ;pNaucz się najpierw cieniować proste bryły geometryczne np. http://digart.img.digart.pl/data/img/vol3/...i400/298418.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...ding-sample.jpg Ów prace nie są mojego autorstwa. edit: http://ivons.blog.onet.pl/1,AR3_2009-07_20...7-31,index.html Masz znalazłem ci tutka, u dołu strony jest zamieszczone cieniowanie brył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Stworzyłem głowę gargulca: miał być cały i nie mieć zeza ale zabrakło wytrwałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Trochę krzywą twarz ma :P Dodaj resztę ciała i jakąś dobrą teksturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ok spoko wrzucę jeszcze z dwóch gości ;) 1. 2. Tylko tamte obrazki są starsze trochę te są od niedawna Wiedziałem, że gdzieś to widziałem... Kurs copocanaco: https://gmclan.org/uploader/3255/KURS_woj_mag_lotr.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 ale wzorowałem sie na tutorialu ;p A tutek zrobie ale jak przyjde z kościoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Co za plagiat Oo . to pokażcie jakąś pracę na której mógłbym się nauczyć coś tam cieniować http://www.pixeljoint.com/ Masz. Ta strona to podstawa. Ale uczenie się od innych to jedno. Ćwiczenie i wyobraźnia to 2 inne ważne rzeczy. A oto jeden z najlepszych tutków o cieniowaniu. http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=97 A tutek zrobie Chyba przeczytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko13 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Dzięki assain ten tutek na pewno się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi