Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Dobra, tak jak obiecałem - nowy Interface do wersji 0.8.0 :) Oceńcie, czy takie coś jest fajniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 No jasne że lepsze! A, następna literówa: Connectiong Widze, że nie zmarnujecie grafy z A:ToD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Jak dla mnie wypas. Jakoś czytelniejsze się wydaje, ale musiałbym to sprawdzić w grze (może później). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Bomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Kurcze, gdyby się Wam udało odejść od tego nadmiaru kątów prostych, to by była bomba. Interfejs jest bardzo czytelny, ale strasznie geometryczny i przez to dość nieciekawy optycznie. Nie wiem, czy w ogóle potrzebujecie komentarzy, ale można by mu nadać trochę bardziej "designerskiego" looku, skoro już i tak coś zmieniacie ;). Np: obszar na dole spokojnie mógłby mieć lekką krzywiznę, a inwentarz jakieś dekorki w najbardziej "ostrych" miejscach. I jeszcze detalik: Miernik życia dałbym większy i bardziej wyraźny kosztem pozostałych pasków i miejsca na imię postaci. To w zasadzie jedyny indykator, na który gracz powinien faktycznie przez cały czas zwracać uwagę, a jest mało wyróżniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Popieram uwagi TeeGee. Mimo wszystko naprawdę lepiej to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Nie jestem specjalistą od grafiki w Photoshopie, ale jak chcesz zrobić lepszy Interface - bardzo proszę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Tak, ogólnie zdecydowanie lepiej. Czepiam się tylko dlatego, że: 1) mogę :P 2) a nuż coś Wam się przyda. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 gnysek to Ci pomogę, w końcu ja robiłem pierwszy wzór :) BTW: na GMC rozkminili już update http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=312634 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 20 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Dużo lepiej i czytelniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Kurcze, gdyby się Wam udało odejść od tego nadmiaru kątów prostych, to by była bomba. Interfejs jest bardzo czytelny, ale strasznie geometryczny i przez to dość nieciekawy optycznie. Nie wiem, czy w ogóle potrzebujecie komentarzy, ale można by mu nadać trochę bardziej "designerskiego" looku, skoro już i tak coś zmieniacie smile2.gif.A ja się nie zgodzę. Interfejs powinien być maksymalnie prosty i przejrzysty, bez zbędnych bajerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 BTW: na GMC rozkminili już updateUroki RSS. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 To wina karty graficznej, często tak mam np. w Dungeon Siege :P Zwis gry przy wiedźmach to też wina karty :/? Ja mam Dunegon Siege i tam nie ma takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 A ja się nie zgodzę. Interfejs powinien być maksymalnie prosty i przejrzysty, bez zbędnych bajerów. Tu nie chodzi o bajery, ale właśnie o przejrzystość i nadanie GUI lekkości. Prostokątne panele mają większą "wagę" i kojarzą się z tabelami - czyli czymś raczej mało przyjemnym i przejrzystym. Poziom prostoty i klarowności nowego GUI jest bardzo wporzo - na pewno nie ma co nic dodawać. Chodzi tylko o uatrakcyjnienie kształtu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 20 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 A mi się podoba jak jest, bo kąty proste to ja lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 W pewnym momencie gry wyskoczył mi jakiś błąd dotyczący tablicy potworów bodajże i przestałem bugi widzieć ^^. A tak poza tym to ogromnie się cieszę z nowej wersji (tylko czekać aż jakieś serwy uruchomią) i życzę powodzenia z 0.8.0 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Nad nowym Interface na pewno jeszcze popracujemy, ja pracuję właśnie nad nowym systemem map, pod koniec przyszłego tygodnia mam zamiar móc już odczytać to w kliencie i w serwerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Naprawbe wielkie gratulacje dla was :thumbsup: gra chodzi miodzio jesli chodzi o lagi oprzechodzenie miedzy mapami. Mam inny problem. Mam nowego laptopa SL500 i rozdzielczośc 1280 na 800 i wszystko jest rozcięgnięte, gdzie mozna zmienic rozdzielczosc gry ?? w rejestrach ??. Poza tym jak ktoś pisze do mnie na priv (na niebiesko) to tekst pojawia mi sie z lewej strony i jest w połowie ucięty i nie moge przeczytac co ktos napisał. Dosyc ostro mi sie tnie jak walcze obok kogos (ustawienia gry sa domyslnie, wydajnosc lapka na maxa, parametry: 2G ramu, procek 1,8MHz i karta 256) więc nie powinienem miec problemów ale są. Obecnie gram na minimalnych detalach itp i jest ok, ale tak nie chce grac :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Z tym PW to nie wiem czy napewno u kazdego ale jest tak u mnie i u jeszcze kogos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Prostokątne panele mają większą "wagę" i kojarzą się z tabelami - czyli czymś raczej mało przyjemnym i przejrzystym.To może trochę inne gusta mamy. Bo dla mnie prostokąty/koła są bardziej przejrzyste i miłę dla oka, niż przebajerowany hud magi. Ale to tylko moje zdanie... :P Ed: gdzie mozna zmienic rozdzielczosc gry ??No co Ty, nie da się. gnyskowi szkoda czasu na takie nikomu nie potrzebne bajery... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Myślałem o tym... w 0.8.0 na bank będzie ta opcja, bo wiem, że na lapciakach jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Tak samo z panoramicznymi monitorami, muszę grać w oknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeGee Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 To może trochę inne gusta mamy. Bo dla mnie prostokąty/koła są bardziej przejrzyste i miłę dla oka, niż przebajerowany hud magi. Ale to tylko moje zdanie... :P He he, ale akurat interfejs MAGI też jest według mnie dość koszmarny, właśnie z powodu bajerów i braku czytelności ;). To było parę ładnych lat temu i wtedy gówno wiedziałem o designie. Bynajmniej nie chodzi mi o coś takiego jak tam, tylko o lekkie zmodyfikowanie tego co już jest, tak żeby wyglądało lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Wiadomości PW u mnie także są ucięte. Widać jedyne parę ostatnich znaków a reszta za ekranem z lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Kurcze, tego nie przewidziałem. No nic, chyba na razie tak pozostanie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Miodzio :) Na luzie mogę sobie postawić serwer i grać na pełnych FPS. Wszystko chodzi płynniutko, żadnej ścinki :) Po prostu genialnie xD Gratuluję i życzę powodzenia przy wersji 0.8 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Hunter i Morro do roboty !!! stawiać serwa ;p Robic zadania, eventy i wszystko inne jak mialo byc wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Dobra. Server miał stać do 15.00, a stał do teraz :) 25 osób zarejestrowanych do bazy danych. Było kilka błędów. Najgorszy jest chyba ten, że jak jest DC, lub czasem śmierć, to postacie nie wychodzą z gry, mimo że gracz już wyszedł. Co w efekcie daje brak możliwości zalogowania się gracza na postać :/ 3 razy musiałem ręcznie zabijać takie postacie bo kick nie wystarczył. Kilka osób na ciągłych ratach x4 zdobyła już wszystkie najlepsze przedmioty i zrobiła wszystkie questy :) Tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Nowa wersja jest spoko. B) Pomimo 3 razy dłuższego ładowania cała reszta chodzi bardzo płynnie. Podoba mi się nowy wygląd menu i te nowe krainy też są fajne. Już się nie mogę doczekać kiedy znów pogram na serwie Huntera. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Zacytuję Borka : Bomba ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi