I am Żyd and Lewak Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Czy ma ktoś jakiś tutorial, najlepiej wideo, które by uczyło ludzi "trochę" ogarniających C++? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie chce Cię przerazić, ale video to najmniej efektywna forma przyswajania C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie chcę cię przerazić, ale te języki mają niewiele wspólnego. if, else, pętle, zmienne i to chyba tyle, bo każdy język to ma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dlatego właśnie chce was, abyście pokazali w jaki sposób najlepiej. Poprzez linka ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Czy ma ktoś jakiś tutorial, najlepiej wideo, które by uczyło ludzi "trochę" ogarniających C++? Nic z tego nie zrozumiałem... :) Poza tym, nawet nie wiem czy można nazwać Dev-C++ środowiskiem programistycznym do C++... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 A Dev cpp jeszcze żyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Na 99% nie, w ogóle nie widzę najmniejszego sensu używania tego badziewia... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyanVu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ostatnio wyszła nowa wersja http://www.dobreprogramy.pl/DevC,Program,Windows,28400.html (5.6.2) z 17 marca 2014 roku, więc nie jest tak źle :) changes: http://orwelldevcpp.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zaaktualizowali to po chyba dobrych co najmniej 7miu latach... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyanVu Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 A diablo? Z II do III -> ~12 lat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dlatego właśnie chce was, abyście pokazali w jaki sposób najlepiej. Poprzez linka ;D Ja z początku uczyłem się z CPP0X, a tak z książek to Symfonia C++. Na cpp0x masz też kursy do różnych bibliotek, choć niektóre są już stare. EDIT: Co do IDE, to całkiem fajny (przynajmniej dla mnie) jest Code::Blocks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja tam polecam Eclipse z pluginami CDT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyanVu Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja tam aktualnie powoli kończę kurs "od zera do gier kodera" :D Myślę, że nie jest taki zły, choć dla niektórych(leniwych) może być cięższy ze względu na małą przestarzałość i czasem trzeba samemu kombinować czemu nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 W zależności od tego jak gruntownie chcesz umieć programować w c++, a na ile zależy Ci na tworzeniu gier, tak jak panowie wyżej, albo Symfonia C++ albo Od zera do gier kodera. Pierwsze kurzy mi się na półce, a drugie tak ogólnie sobie przejrzałem.(żeby nie było, że nie wiem o czym mówię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zaaktualizowali to po chyba dobrych co najmniej 7miu latach... ;) Nie, to jest fork prowadzony od dłuższego czasu przez zupełnie inną osobę i ten projekt ma się całkiem dobrze. Jako start w programowaniu C++ nadaje się bardzo dobrze. Potem można przerzucić się na Visuala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Ja tam polecam Eclipse z pluginami CDT. Eclipse moim zdaniem do C++ nijak się nie nadaje. Jest pamięciożerną kobyłą, można niekiedy się zniechęcić do niego. Code::Blocks (polecam nightly builds), tak jak Dev-C++, jest lekki i oba są zaopatrzone w kompilator MinGW (do C::B nightly builds trzeba ściągać osobno). Visual co prawda też po instalacji nie potrzebuje dodatkowego oprogramowania, ale chyba twórcy bardziej celują w technologię .NET i C# zatem różnice między Visual C# a Visual C++ są spore. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Code::Blocks - gorąco polecam, Niggass/Paleolibertarianin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Niggass/Paleolibertarianin. Ferrari/Xynxyn/Niggas/Niggass/Paleolibertarianin Fixed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Niggass to miał być mój aktualny nick, ale YXE znowu robi trolololo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wątpię czy cię to ucieszy, ale możesz użyć Enigma-dev Po mału zamieniać "kompatybilność" z GM na C++ (co ułatwić ma przejście na C++), później tworzyć grę i sprawdzać w kodzie źródłowym (kod jest konwertowany na C++) co się zmieniło i jak to wygląda. Powiem szczerze, jeśli nie wiążesz nadziei programistycznej - olej to Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi