freeVenge Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Tytuł: GMTest Gatunek: Test/Quiz Opis: W tym teście możesz sprawdzić swoją wiedzę co do Game Makera. Odpowiadasz na 10 pytań. Maksymalna ilość zdobytych punktów to 33. Download: https://gmclan.org/up5391_4_GMTest.html Rozmiar pliku: 1011kb Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: Ja (o ile w tym jakaś jest fabuła, ale chyba jest :P) Grafika: Ja Muzyka: brak Screeny: https://gmclan.org/up5391_6_scr1.html https://gmclan.org/up5391_6_scr2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Pytania są idiotyczne. Nie da się w ten sposób określić zaawansowania. No i powinno na końcu wyświetlać poprawne odpowiedzi :P Miałem 16pkt O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 wielkie WTF! przydało by się aby pierw autor nabył choćby znikomą wiedzę o GM. np tutaj, wszystkie odpowiedzi są poprawne. Zdobyłem 29 ptk. Jaki jest maks? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Głupie to, po pierwsze przy sprawdzaniu kodu nie uwzględnisz stylu kogoś pisania np. ty ustalisz: fuck_you() a ktoś napisze fuck_you( ); bo ma taki styl. nonesense. ;d No i te same pytania CIĄGLE ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 23... pewnie dla tego, że dawałem średniki, co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 24, za co, za średniki ? A może za poprawnie wpisany kod ? Słabe to... Dam Ci 2,5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 W tym teście możesz sprawdzić swoją wiedzę co do Game Makera. To tyczy się tylko autora hahahahah bo jak widać jego wiedza jest na niskim poziomie skoro stworzył taki szajs. :twisted: Człowieku, kultury... Nie nauczyli w domu grzecznie się wypowiadać? Na razie tylko ostrzegam. Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Przypomina mi się konkurs kuratoryjny, ble. Co do programu mógłby być lepszy. Mógłbyś to w postaci testu algorytmicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 33/33 bez średników pisałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Po drugie tego typu testy są do bani i nigdy nie wychwycą czy ktoś jest dobrym programistą. Teoretyków jest cała masa, ale jak przychodzi co do czego to jest jedna wielka kupciacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Zresztą, po co mam znać wszystkie funkcje na pamięć? Po to jest help, żebym mógł sprawdzić, gdybym zapomniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 mi w każdym tescie gml wychodzi ze kiepski ze mnie programista :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeVenge Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 ehh fak .. zapomnialem o średnikach macie racje szit z tego testu ;P edit: a zmienna:=10 co by ten kod zrobił? bo mi chodziło o to że dzielenie jest '/' a nie ':' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drobiu Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 ehh fak .. zapomnialem o średnikach macie racje szit z tego testu ;P edit: a zmienna:=10 co by ten kod zrobił? bo mi chodziło o to że dzielenie jest '/' a nie ':' jeśli chodzi o dzielenie to zmienna/10 o to Ci chodziło? mnożenie to zmienna*10 A co do testu to nie jestem programistą :sp_ike: ,bo w gm się nie programuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Operator := to to samo co /= . Swoją drogą, ten drugi operator sam w sobie jest świetną odpowiedzią na ten temat :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czemu, jak kliknę "nie", to i tak gram? 11 punktów XD A tak dla jaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Operator := to to samo co /= . EPIC FAIL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gierek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 wyszło mi 20 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 29. Słabe to troche, bo te średniki... Mógłbyś zrobić np. GML if (...) "sound()" or "sound();" { (...) } :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ghost: I tak źle. Ja może wolę napisać "sound ( )" ;/ ? A pytania świetne. Poziom umiejętności programisty najlepiej określać wiedzą, w którym roku został wydany GM i jakim skrótem klawiaturowym tworzy się obiekt, lol. Operator := to to samo co /=Brawo (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Operator := to to samo co /= . Swoją drogą, ten drugi operator sam w sobie jest świetną odpowiedzią na ten temat :P . Hmm, a mi się po pracy z delphi w którym GM został napisany wydawało, że := to znaczy = ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 nie podoba mi się to ;/ ta punkcja;/ bez sensu.... pytania powinny być losowane... więcej teorii... powinny być pytania typu: ile jest typów pętli albo coś w tym stylu... jeżeli już się pytasz czy jest coś dobrze napisane to powinno być coś hardcorowego ... 2/5 Edit: Dostałem 20 pkt :P:P Edit2: złe nacisnąłem miało być 20 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Albo tak: GML if (string_count(pytanie,"sound")>1) wtedy uzna wszelkie dziwadztwa:) sam test nie jest zły, tylko te pytania lakoniczne trochę są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Epic fail. Dawids i gnysek - powinniście po warnie oberwać. Chodziło mi oczywiście o =, zagapiłem się i z początku nie kumałem waszego zdziwienia xD . I sobie spojrzałem, że jest /=, to dopisałem jedno zdanie :P . Dawids - wow, podnieciło cię dowiedzenie się o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Operator := to to samo co /= . Swoją drogą, ten drugi operator sam w sobie jest świetną odpowiedzią na ten temat :P .Ale z Ciebie osiołek! Ahaha! :D Pental, nie pierwszy raz robisz taki głupi błąd i nie pierwszy raz głupio się tłumaczysz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Zarzuć przykładem ;) . Nie zaprzeczam temu faktowi, ale to na prawdę była pomyłka. Z resztą - ok, ok, myśl se co chcesz ;) . Zauważ, że napisałem to samo co on, więc nie wytłumaczysz chyba tego inaczej, osiołku :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Choćby jak pisałeś artykuł o liście wyników online - ok, może coś wynikać z niewiedzy, ale uderz się w pierś i przyznaj się do tego, a nie zgrabnie szukasz usprawiedliwienia. :) Do tego jak sobie przypomnę jak się wtedy oburzyłeś jak pokazałem jak ja bym to napisał... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Szkoda słów, wałkujesz temat, który zakończyłem poprzednim postem, ech. Btw. zrozumiałem swój błąd, jak sam widzisz - artykułów już nie piszę, przynajmniej nie na GMClan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Chciałeś przykłady - dostałeś. I nie, nie napisałeś tego samego. Napisałeś, że /= to to samo co :=. To nie jest to samo. :) Cieszę się z tego okropnie, im niej później będę musiał poprawiać tym lepiej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Kopia Gml noob testu, który przywiałem na forum z moją sygnaturą. Nawet w swojej go masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi