Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Po prawie dwóch miesiącach pracy, dostępny jest już patch 0.7.6 do Almory. Tak jak zapowiadaliśmy, jest w nim kilka zmian i ulepszeń. Z najważniejszych - dodane zostały Questy, oraz nowa, zimowa kraina. 0.7.6 jest też ostatnią wersją Almory w tym kształcie. Mam nadzieję, że nie ma żadnych błędów, gdyby jednak było to coś poważnego, obiecuję wersję 0.7.6a :) Nie mniej, wolałbym chyba klęczeć na grochu niż dalej poprawiać obecną wersję, wiec nie proście o nic nowego. Od dnia dzisiejszego rozpoczynamy prace nad Almorą 0.8.0 - całkowicie od zera przepisaną aplikacją klienta i serwera, z tysiącami zmian i optymalizacją na najwyższym możliwym poziomie. Założenie to optymalizacja o jakieś 80% do tego stopnia, aby na moim laptopie chodziło płynnie (1,4GHz, 768Mb Ram, 128Mb Intel Graphic Acc). Planowana premiera - jesień 2009. Miłego grania!UPDATE: 30 lipca 2009 Dzisiaj wykryłem, że w Kliencie działa źle dezaktywacja obiektów (źle podane były argumenty funkcji, przez co aktywny był nawet 10x większy obszar niż powinien).Patch nie jest obowiązkowy!Nie zmieniono numeracji klienta i serwera! Wersje 0.7.6 i 0.7.6B są widziane tak samo! Patch nie przyspiesza ładowania zasobów, nie zmniejsza zużycia pamięci, ale może znacząco podnieść FPS w grze! Dla zmniejszenia wagi patchy, użyłem PatchMakera.KLIENT: http://gear-studio.com/projects/almora/dow..._076b_patch.zip Zmiany: - poprawiona dezaktywacja obiektówSERWER: http://gear-studio.com/projects/almora/dow..._076b_patch.zip Zmiany: - Multipler: 0.5, 0.75 - wyłączenie konsoli (tylda) wyświetla zużycie łącza w kilobitach na sekundę - trochę mniej przedmiotów wypada z zabitych NPC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Gnysku ale trafiłem xD Właśnie wszedłem NA GS i jestem 1. downloaderem :) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 No to przy okazji będziesz pierwszym testerem xD Miłego grania, mam nadzieję, ze będzie działać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 LOL, dziwne uczucie być po tej drugiej stronie i czekać na ściągnięcie Almory :D No zobaczymy co tam zmieniliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Ładnie chodzi. Jest wszystko ok . Troche szok jak zobaczyłem menu i uruchamianie ... ale jest dobrze :) lece grać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Jea właśnie robie questa od Teriego xD EDIT : ROFL 5000 golda za zakończenie questa ;o EDIT2 : Nie mogę się przyzwyczaić do muzy w The Winter Tundra ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Gratuluje nowej Almory! Hej. To wy wszyscy sami gracie? Przecież tak nie można ;p Kto zakłada serwer? (Nie liczcie na mnie, mój internet nie jest stworzony do takich rzeczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Powiedzcie mi tylko, czy działa płynniej od poprzedniej, bo to muszę wiedzieć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 mógł by ktoś odpalić serwer? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 @Gnysek Nie wiem co powiedzieć. Wydaje mi się, że ekranem tak "rzuca"(kiedy się poruszam) niczym za dawnych projektorów. Trochę mnie oczy od tego bolą. Ale nie wiem, czy to może wina mojej karty graficznej, chociaż nigdzie indziej tak nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 nie, na pewno nie rzucało nigdzie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Pewnie źle mnie zrozumiałeś ;p Ekran mi miga(ta część ekranu, na której jest Almora, okienko) kiedy idę postacią. Nikt tak nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Hmmm... miodzio :) Trzymam testowy server: 82.210.145.55 Czynny do 15.00 chyba że będą gracze. gnysek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 UUUUUaaaaa, nareszcie :)) napisze jeszcze do Huntera i myślę, że serwer ruszy na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Oh! Finally the time has come ! ^^ zaraz sprawdze czy dziala lepiej na moim gracie :D Jest jakis oficjalny serwer do testów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Mam blad, ale to tylko literówka Loading ENVIRONMENT ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Też mam błąd, przy wpisywaniu IP # xD ale jakby nie było... gra ładuje sie z 3 razy dłużej :/ No i co z tym serwerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Pablo zobacz kilka postów wyżej :P Cóż to za zielone kwadraciki na mapie w serverze ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Ten serw jest nie czynny... A nie ... pisze ze moja postać jest w użyciu :/ bo DC miałem. Przez krótki czas jaki udało mi się grać, nie widziałem żadnej poprawy w FPS. EDIT: Haha, oh yeah. Przy wyjsciu do lasu z wioski nie mialem zadnej scinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Postać która miała DC, nie chciała zniknąć. Kick też nie pomógł. Trzeba było nasłać bugi aby ją zabić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Gra ładuje się niespełna 3 sekundy. Gra działa 2 razy płynniej niż wcześniej. Questy są skopane, nie podoba mi się taki system. Fragment nowej mapy beznadziejny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Tak, wiem, że jest literówka, co do FPSów to właśnie o przejście z lasu do miasta chodziło - nie ma ścinki. Zielone kropki na serwerze to są itemy losowe :) Ja tymczasem opracowuję nowy interface do 0.8.0, jeszcze dzisiaj wam pokażę i ocenicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Ogólnie poza ładowaniem gry wszystko śmiga dużo lepiej, za to nie rozumiem dlaczego, jak poszedłem na q z witchami, to po podejsciu do tego ich budynku , jeszce calkiem daleko przed wejsciem zlapala mnie scinka, bardzo dluga i "bolesna" potem jak puscilo pogralem troche na niskim FPS az gra calkiem sie zawiesila ze ledwo ja wylaczylem. A i po tej ścince długiej bug sie zrobil xD pewnie kasowało i ladowało jakies sprity w jej czasie, bo potem jak bilismy potworki to zamiast krwi i takich tam leciały z nich małe sprity tychże postaci xD. Małe wilczki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 To wina karty graficznej, często tak mam np. w Dungeon Siege :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 gnysek i Tymon spełniają marzenia :) Świetnie chodzi, ahh ten klimat, tęskniłem za Almorą i się doczekałem, popłakałem się :D Jest cudownie. To teraz czekamy na 0.80 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Przechodzenie miedzy mapami - :thumbsup: Tylko że 430 defa i infinite zadaje mi 700 hp? :D Ale w sumie dobrze i tak bo teraz nie jest tak łatwo go ubić. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 To kto postawi serwa czy Uzjela serw dalej chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Tak serv stoi dopóki są gracze. Aktualnie 5 osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mandra Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 To nie wyłączaj go jeszcze ;p ja sobie pogram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Co do tych wilczków. Ja tak miałem zawsze i rozważałem nawet, czy to nie przypadkiem specjalnie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi