Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Dobra, to z dwóch poprawek zrobiło się: ToDo List - 0.7.4 - "Hidden Sword": Change: Player no more go back away during attack Change: Resources are now included with game in one archive Change: Some graphics are changed Change: Now servers address can be stored Change: Port number now cannot be changed on Client Side - on Server Side its always 14804 Change: Now Server and Client are packed in other way Change: More often items drop rate Change: Faster monsters respawn Change: No more wisdom required for warriors armors Change: Add items which restore 30% of health. Fix: On Server, you can no longer Ban or UnBan user '' Fix: When trading money and logout, you still have it, and player who traded with you also have it Fix: There are two the same monsters on server New: Multipler x4 is added New: Item "Hidden Sword" is added New: Before first play, you must accept license New: You can do suicide (i.e. if you stuck on a tree and can't go back) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 :thumbsup: , nic do powiedzenia więcej nie mam ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Świetna robota, gnysku. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Dobra, to z dwóch poprawek zrobiło się: ToDo List - 0.7.4 - "Hidden Sword": Change: Player no more go back away during attack Change: Resources are now included with game in one archive Change: Some graphics are changed Change: Now servers address can be stored Change: Port number now cannot be changed on Client Side - on Server Side its always 14804 Change: Now Server and Client are packed in other way Change: More often items drop rate Change: Faster monsters respawn Change: No more wisdom required for warriors armors Change: Add items which restore 30% of health. Fix: On Server, you can no longer Ban or UnBan user '' Fix: When trading money and logout, you still have it, and player who traded with you also have it Fix: There are two the same monsters on server New: Multipler x4 is added New: Item "Hidden Sword" is added New: Before first play, you must accept license New: You can do suicide (i.e. if you stuck on a tree and can't go back) Translatnij po Polsku =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 gnysek, super robota! Niby małe poprawki ale o wiele ulepszą rozgrywkę. ;) Btw. Było 0.72, 0.73 a teraz czemu 0.7.4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 gnysek, super robota! Niby małe poprawki ale o wiele ulepszą rozgrywkę. ;) Btw. Było 0.72, 0.73 a teraz czemu 0.7.4? Najpierw trzeba je zrobić do końca :P czemu 0.7.4 ? żeby mogło być 0.7.11 i 0.7.23 zamiast 0.8 po 0.79 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 ToDo List - 0.7.4 - "Hidden Sword": Change: Player no more go back away during attack Change: Resources are now included with game in one archive Change: Some graphics are changed Change: Now servers address can be stored Change: Port number now cannot be changed on Client Side - on Server Side its always 14804 Change: Now Server and Client are packed in other way Change: More often items drop rate Change: Faster monsters respawn Change: No more wisdom required for warriors armors Change: Add items which restore 30% of health. Fix: On Server, you can no longer Ban or UnBan user '' Fix: When trading money and logout, you still have it, and player who traded with you also have it Fix: There are two the same monsters on server New: Multipler x4 is added New: Item "Hidden Sword" is added New: Before first play, you must accept license New: You can do suicide (i.e. if you stuck on a tree and can't go back) Lista rzeczy do zrobienia "Hidden Sword" Zmiana: Gracz nie cofa się już przy pewnym ciosie Zmiana: Pliki gry wraz z grą są teraz spakowane w jednym pliku Zmiana: Niektóre grafiki są zmienione Zmiana: Teraz adres serwera może być zapamiętywany Zmiana: Port serwera nie może być zmieniony - od strony Serwera jest to zawsze 14804 Zmiana: Serwer i Klient są spakowane w inny sposób Zmiana: Częstsze dropy rzeczy Zmiana: Szybszy respawn potworów Zmiana: Koniec ze zbrojami dla wojowników wymagających Wisdom (brak wisdom) Zmiana: Dodanie rzeczy dodających 30% życia Naprawa: Serwer: Nie możesz już banować i odbanowywać graczy Naprawa: Bug z wymianą pieniędzy (:P) Naprawa: Serwer: Są dwa takie same potwory na liście Nowe: Mnożnik x4 został dodany Nowe: Rzecz "Hidden Sword" został dodany Nowe: Przed zagraniem musisz zaakceptować licencję Nowe: Możesz popełnić samobójstwo (gdy np. utkniesz na drzewie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ja bym raczej powiedział tak: Zmiana: Gracz nie cofa się już przy atakach Zmiana: Zasoby są spakowane razem z grą w jedną paczkę Zmiana: Niektóre grafiki zostały wymienione Zmiana: Adresy serwerów mogą być zapamiętywane Zmiana: Port serwera nie może być zmieniony - na serwerach i tak zawsze jest 14804 Zmiana: Serwer i Klient są spakowane w inny sposób Zmiana: Częstsze dropy itemów Zmiana: Szybszy respawn potworów Zmiana: Wisdom nie jest wymagany do zbroi wojowników Zmiana: itemy przywracające 30% życia Naprawa: Serwer: Nie możesz już banować i odbanowywać gracza o nicku '' (0 znaków) Naprawa: Bug z tradem kasy Naprawa: Serwer: Usunięcie dwóch takich samych potworów z listy Nowe: Mnożnik x4 został dodany Nowe: Miecz "Hidden Sword" Nowe: Przed zagraniem musisz zaakceptować licencję Nowe: Możesz popełnić samobójstwo (gdy np. utkniesz na drzewie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 No nareszcie coś konkretnego :) Ale ja dalej jestem za powiększeniem mapy i potworkami , bo szczerze nie mam już co tłuc ani co zwiedzać :( Dajmy na przykład takiego "JakimPL" on już nie ma co bić na 40 lvlu ... przydało by się coś lepszego od "krowy" ( mam na myśli Infinite Spidera ) np. błekitny Smok ;D albo jakieś krypty z mumiami itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 To po co zczitowałeś postać? Jakbyś grał od początku to by ci się nie znudziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Oj sorry , teraz nie czitowałem ! więc nie oskarżaj skoro nie wiesz. I kto powiedział ,że mi się Almora znudziła ? wręcz przeciwnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Powiedziałem już, co sądzę na ten temat. Almora to sprawa zamknięta, ale ponieważ chcecie grać, to lekko modyfikuję grę i tyle. I nic więcej i proszę nie prosić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tretyou Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Jak Borek napisał - to jest odgrzewany kotlet. Gnysek poprawia tylko kilka rzeczy i sam mówił, że chce poświęcić czas innemu projektowi. Jeżeli Borek by pozwolił innym na tworzenie dodatkowych map potworów czy przedmiotów by było całkiem przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejd Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Tretyou zgadzam się z tobą :) @EDIT: Jutro serwer będzie czynny dopiero od godziny 20:00 albo nawet po . ponieważ jadę do ojca o godzinie 7:coś to nie mogę zostawić serwera włączonego bo babka z bratem zostaje a brat znając życie by spierniczył serwer ;/ sorry wielkie :angry: :angry: :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ale za to mój może być włączony. Jeżeli Borek by pozwolił innym na tworzenie dodatkowych map potworów czy przedmiotów by było całkiem przyjemnie. Almora nie jest rozszerzalna. Almora:ToD z założenia taka miała być, ale darowaliśmy sobie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 A propo serwera, to się fajnie gra jednak :) Blejd się poprawił. Chodzę z maximalem na Bushe 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Heh, testowałem sobie ile almor mi pójdzie na nowym sprzęcie, na razie bez spadku fps szło 5, lecz nie mogłem testować więcej bo pojawiły się lagi na gnyska serwerze. :P Screen: http://s4.tinypic.com/9axncm.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jak się ma taki sprzęt... :P E: Teraz możesz sam ze sobą trickować na kasę x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 ej, co jest? Serwer offline! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Temat o serwerze zamienił się w temat ogólny. :o Fix: There are two the same monsters on server Zrozumiałem dopiero tłumaczenie. Powinno być "In server application, there was one monster two times on the list" czy cuś. @Konrad: A wiesz jak się robi tego tricka? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @gnysek: Dorób CTRL+V przy podawaniu IP ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jest przecież taka możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @Konrad: A wiesz jak się robi tego tricka? ;] Jest to dość bardzo popularny trick/bug w Almorze :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Będzie zapamiętywanie do 5 serwerów :) Chyba, że jednak testowanie za długo mi zajmie, bo obecnie siedzę nad samobójstwem i nawet jak postać ma -10000 energii to i tak żyje o_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tretyou Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Nie znam się na Game Makerze, ale nie da się uzyskać takiej wartości jak ta podczas której zabija cię jakiś potwór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Nie, jak zabija Cię potwór, to serwer jeszcze coś robi a ja szukam właśnie co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tretyou Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 To nie szukaj nic tylko zrób coś tak, że jak wpiszesz np: /suicide to postać traci 500hp jakby od potwora i wygląda to jak zabicie przez potwora. Wtedy automatycznie postać będzie zalogowana w mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Tretyou, nie papraj tutaj, bo nie wiesz jak silnik działa i nie masz tu nic do powiedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tretyou Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Nie papram. Napisałem, że nie znam się na tym. Próbuję tylko podsunąć jakiś pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Nie, spoko, poradziłem sobie. Dorobiłem jeden warunek i jak wciskasz klawisz K, to serwer odbiera to jako zgłoszenie o śmierci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi