Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Prosiliście, więc macie. Hidden Swords - pierwowzór naszych obecnych gier, świetnie dzieło Borka, do dziś ciągle grywalne (ach, to odpadające i krawiące głowy). W stosunku do wersji oryginalnej dodałem muzyczkę z Almory, logo GS i wyświetla się automatycznie pomoc. Pobrać można tutaj: https://gmclan.org/up23_3_Hidden_Swords.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Rozumiem że jest to gra na podstawie której była robiona Almora ? To teraz trzeba zrobić przyklad_chodzenia_ala_hidden_swords.gm6 :] heheeh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 A GDZIE SZABLON? haha (zawsze chcialem z czyms w tym stylu adminowi wypalić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ja wiem, czy na podstawie? Raczej, to była pierwsza produkcja, a następne są tylko rozszerzeniem tego pomysłu. @Propa: Szablonu w tym dziale forum nie trzeba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 gnysek: Zmieniłeś sygne czy mam halucynacje ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Gnysek, warn. <joke> @Propa: Szablonu w tym dziale forum nie trzeba Ano tak... To teraz trzeba zrobić przyklad_chodzenia_ala_hidden_swords.gm6 To nie jest ideantyczny jak w Almorze? Dobrze, że to dałeś Gnysek. Powrót do starych dobrych czasów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Hmm... w ta wersje jeszcze nie gralem. Szkoda ze Borek zrezygnowal z tych szkieletow (i ogolnie pojetych humanoidalnych przeciwnikow) w Almorze, zdecydowanie lepiej wygladaja niz mordercze lesne krzaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Hehe, to że zrezygnował w Almorze, nie znaczy... eghm :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Almora powstała zupełnie od nowa, jedynie kilka skryptów inwentarzu było wziętych z HS, ale też po lekkiej modyfikacji na potrzeby gry MMORPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Hehe, to że zrezygnował w Almorze, nie znaczy... eghm No...? "(...) nie znaczy, że nie użyje go w Triberianie?" Wow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 @Borek: zrób nowego HS (update ofc) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 No...? "(...) nie znaczy, że nie użyje go w Triberianie?" Wow! To jest Twoja interpretacja :) Oficjalnie nie potwierdzam :) @Crackkk-GM: Triberian się otrze o takie rozszerzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 @gnysek: serio? no to będę grał więcej w Triberiana niż w Almorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ta gra mimo że tak mała wciąga, tylko najbardziej mnie smuci ze nie ma zapisu gry ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 haha szablon :> i tak dla mnie szablony to idiotyzm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 haha to nie jest dział 'Dema gier i programów' to po co szablon ? EDIT: w tą wersje HS nie grałem. Widzę że tu się drzewa bujają w starszej wersji się nie bujały i wyglądało to lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Aaaaa, zdradzę wam, że tak naprawdę to włączyłem też opcję "Interpolate color between pixels". Bez niej gra wyglądała gorzej, bo w tej części Borek robił prześwitywalność poprzez robienie "siateczki" - co drugi piksel był prześwitujący (tak się robiło w grach, za czasu GM 5.0 albo przed rokiem 1990 :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Aaaaa, zdradzę wam, że tak naprawdę to włączyłem też opcję "Interpolate color between pixels". Bez niej gra wyglądała gorzej, bo w tej części Borek robił prześwitywalność poprzez robienie "siateczki" - co drugi piksel był prześwitujący (tak się robiło w grach, za czasu GM 5.0 albo przed rokiem 1990 :P) aj pamiętam, 2 obiekty 32x32 pixele na image_alpha i komp scinał jak mietek rzul na rowerze ;D wtedy to sie gry robiło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Heh akurat chciałem sobie niedawno ściągnąć Hidden Swords, a tu sie okazało że z serwera hqsoft usunęli ;o Dziwny zbieg okoliczności, lol Pozdro @Gnysek: Poprawka - okazało się że serwera już nie ma xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Heh akurat chciałem sobie niedawno ściągnąć Hidden Swords, a tu sie okazało że z serwera hqsoft usunęli ;o Dziwny zbieg okoliczności, lol Pozdro Nie można czegoś usunąć z serwera którego nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Miałem HS na poprzednim dysku. Chętnie pobiorę jeszcze raz. Dzięki za upload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 W końcu zagrałem sobie w HS ;) Gierka całkiem niezła, aż czekam jeszcze bardziej na Triberiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 @gnysek: wiesz może jaka czcionka jest w intro? (ten napis hidden swords...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 @Crack: Neue Luther Frak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pery Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Kurczę, mam wolne łącze i dopiero jest 10%, jest tu "sejwowanie"? :) Śpieszy mi się do kumpla ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Nie, to jest tylko wczesna pokazowa wersja z dwoma arenami, więc nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxxis Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam, jestem w tym "mieście(lol xD)" gdzie się zaczyna gierkę, mam taki level, że szkielety mogą mi naskoczyć. Gdzie ja mam teraz iść ? xd Pomocy. Widziałem kiedyś screena od Yody, jak ładował w jakieś pająki czy cuś i miał emo pro itemki, też chce takie :< bu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Ale to w Almorze Online było, a nie w HS. W HS są tylko dwie areny i nic więcej bo ta gra jest tak stara, że nawet najstarsi górale nie pamiętają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Coś mi się wydaje że widziałeś screena z almory. edit: (jak pisałem posta nie było posta gnyska, prosze o usuniecie mojego posta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 @Up: To Almora była! :/ E: Micanser szybszy :( E2: Lul... Gnysek jeszcze szybszy :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi