Snake Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Tytuł: GM Extractor Wersja: 2.0 Gatunek: Program Opis: Wyciąga zasoby takie jak ikona, paski ładowania (back i front), obraz ładowania, sprity, backgroundy i soundy z projektów GM. Chciałem dodać wyciąganie skryptów ale przypomniało mi się, że w GM można spokojnie wszystkie naraz zapisać więc... :P Lista zmian: Wersja 2.0: Możliwość wyciągania zasobów z plików GM5.3a i GM7.0 (.gmd i .gmk) Zmieniony interface open source ;f Wersja 1.1: Optymalizacja kodu. Teraz wyciąganie zasobów z pliku jest o ~65% szybsze ;D Jeśli ktoś ma poprzednią wersję to odczuje tą różnice ;P Poprawiono drobne bugi ( np. zatrzymanie wyciągania plików przez zaznaczanie tekstu w logu ) Inne nie znaczące zmiany ( np. zmiana ikony itp. ) Download: http://sgames.ovh.org/blog/?file_id=4 Rozmiar pliku: ~100KB Autorzy: Programowanie: Snake Fabuła ( a raczej pomysł ): gnysek Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Fajny sofcik. Przyda mi się w powiększaniu mojej kolekcji resource'ów. Ocena: 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 fajnie. tylko mi ikonę źle wyciąga - puste, białe ico :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Bo dekompilator podkłada białą ikonę do projektu. A Ty najwidoczniej wyciągałeś zasoby ze zdekompilowanej gry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ciii.. ale z mojej gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Hehehe, Snake mogłeś jeszcze zrobić ciche wywoływanie jakiegoś adresu i spisywać za pomocą programu z jakiego ip, kiedy i jaką grę przepuszczano przez Twoje programy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Bo dekompilator podkłada białą ikonę do projektu. A Ty najwidoczniej wyciągałeś zasoby ze zdekompilowanej gry ;) Snake, Ty zawsze robisz ciekawe programy haxorskie, ale radzę Ci pokazywać mniejszej grupie osób lub wcale, ponieważ narażasz swoje programy na korzystanie przez script-kiddies i któregoś dnia te programy odwrócą się przeciw Tobie ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 @gnysek: Heh, a może jeszcze dodatkowo wysyłać sobie te gry na serwer / maila ? Wysłałbyś mi Almorę i nawet byś o tym nie wiedział xD Nie mam zamiaru nikogo szpiegować :P @Kryniak: Dzięki. :) A tam, jeszcze nie stworzyłem ChronoSworda więc mi to wisi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 A jak ktoś nie chce, żeby jego grafika była ogólnodostępna? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 To nie chce. Tylko jaki związek ma twoje pytanie z moim programem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 @piczer: To jest program do gm6 nie exe, zatem nie możesz czyjejś grafiki wydobyć. @Snake: wysyłanie całej gry by trwało długo, a wysłanie takiego info to tylko link z getem w tle, jakieś 0,5 sekundy i tyle. Zero śladu. No chyba, że firewall by się skapnął :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Snake jak byś lekko zmodyfikował program to by się udało z exe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Snake jak byś lekko zmodyfikował program to by się udało z exe? To nie jest dekompilator <_< A takowy już przecież jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Snake jak byś lekko zmodyfikował program to by się udało z exe? Snake, tak jak powiedziałem w tamtym poście ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Snake jak byś lekko zmodyfikował program to by się udało z exe? Zasoby w exe są inaczej trzymane niż w GM6, więc nie da rady. Poza tym, po co mam coś takiego robić. @gnysek: Przestań mnie namawiać ;D @Kryniak: Cóż... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Żeby ludzie mieli grafe z Almory^^ Edit: Żartuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Taa, jasne. Jak chcesz mieć grafę z Almory to spytaj się Borka o grafiki i pozwolenie. Gdybyś nie wiedział... takie coś jest nielegalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja tam zawsze ląduje grafikę z zewnątrz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Aktualizacja. Zmiany: - Optymalizacja kodu. Teraz wyciąganie zasobów z pliku jest o ~65% szybsze ;D Jeśli ktoś ma poprzednią wersję to odczuje tą różnice ;P - Poprawiono drobne bugi ( np. zatrzymanie wyciągania plików przez zaznaczanie tekstu w logu ) - Inne nie znaczące zmiany ( np. zmiana ikony itp. ) Download: https://gmclan.org/up541_4_GME.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Update. Zdecydowałem się od zera napisać ten program w C++, bo wcześniej pisałem go w Delphi, którego nie chcę się już tykać ;D Jako że nie będę już tego projektu rozwijał, a src zawsze się tam komuś przyda, to dołączam również kod źródłowy programu (na licencji GPLv3) New features: Możliwość wyciągania zasobów z plików GM5.3a i GM7.0 (.gmd i .gmk) Zmieniony interface ...no i teraz projekt jest open source ;f Screen: Download: http://sgames.ovh.org/blog/?file_id=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 O źródełka... można zatem pomyśleć nad programem usuwającym z kodu GMLowskiego komentarze, a nawet zbędne spacje, nieznaczne, ale wzrośnie wydajność takiego kodu i zmniejszy się rozmiar exe, bo w końcu kod nie jest kompilowany tylko zapisany z komentarzami ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 GM Obfuscator o ile dobrze pamiętam ma taką funkcję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 daj source z delphi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Source wygląda "smacznie" :P ale ogólnie program bardzo przydatny ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 po prostu: przyda się, gdy trzeba wyciągać pliki :} 5/5 fajny progs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 a ja tak się spytam: to wyciąga zasoby z EXEca czy z pliku gm6/gmk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Było już pisane, że z projektów ;) :P Edit: @down: Hmph, szybszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Ze źródeł tylko ;D Trzeba czytać cały temat ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 @Pieter: Posiałem go gdzieś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 to pewnie urósł i trza go teraz wykopać :P do dzieła:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi