aaaaaa Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Nudzi mi się ostatnio więc jestem gotów zrobić przykład jakiś dla początkujących. Prosze pisać o co chodzi a jak jaknajszybciej postaram się wykonać przykład! Za trudniejsze przykłady musicie mnie umieścić w creditach gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Za trudniejsze przykłady musicie mnie umieścić w creditach gry Jakie przykłady twoim zdaniem są trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Napisz przykład realistycznego ruchu pojazdu-auta o określonej masie i innych parametrach jakie wpadną Ci do głowy. W 3D oczywiście. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Mi zrób przykład łączenia kompów poprzez 39dll, tylko taki dla nobów abym zrozumiał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Jakie przykłady twoim zdaniem są trudne? Np. poruszanie się w platformówce :D Napisz mi przykład takiego slide'a żebym nie blokował się po rogach platform (w platformówce !) :) EDIT: Przykład takiego blokowania masz w "Ball Game" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Ja bym chciał abyś mi zrobił fizykę taką jak w grze F.E.A.R. i aby mapy można by było wczytywać z modeli razem z precyzyjnymi kolizjami, jeszcze jak Tymon wspomniał też by mi się przydały samochody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Zrub mi fizyke rzucania granata,oczywiście po jakimś czasie ma opadać,odbijać się od różnych powierzchni. Dla zrozumienia dodam że chodzi mi coś a'la Rzut granatem w wormsach. Oczywiście ma być celownik(kursor myszki). z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 A ja nie będę taki wymagający :P Poproszę tylko abyś napisał kod jak w The Sims 2 Albo lepiej na klockach bo łatwiej będzie mi zrozumieć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 A ja nie będę taki wymagający tongue2.gif Poproszę tylko abyś napisał kod jak w The Sims 2 Albo lepiej na klockach bo łatwiej będzie mi zrozumieć Ocb? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 proszę o algorytm pięknej fizyki piłki, takiej jak w typowych arkanoidach :D . Nie, żartuję :P . Mam pytanie - Po co robisz przykłady, skoro wiesz mniej niż ja ( :P ) . Chłopie, naucz się podstaw :) . Ja się GMem aż tak nie interesuję, jestem w nim bardzo słaby :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 A ja bendem bardzo wymagajomcy zrub mji przykOoad piłki kturom siem steruje w lewo, prawo, gura, duł i tak z obisami... :crying: [To był żart :lol2: ] Dobra ja chcę tylko ( serio bardzo mało ) algorytm ładnej fizyki kopania piłki, podawania, AI przeciwników i bramkarza coś takiego jak w fifie tryb online, i, i, edycja stadionów, tworzenia własnych piłek, ustawiania parametrów siły kopnięcia piłki... to na razie TYLKO tyle a, i to oczywiście w 3D. I żeby było gotowe gdzieś dziś o 20:00 ok? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Bez żartów chcłopaki przecież napisałem że przykłady dla początkujących (a nie wydaje mi się żeby TYMON nim był) a nie fizyke gry FEAR Robicie se żartyi ja teraz nie wiem kto naprawde prosi o przykład a kto żartuje :( Co do trudniejszych przykładów źle się wyraziłem :) chodzi o to że trzeba dłużej je robić [bez komentarza] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Bez żartów chcłopaki przecież napisałem że przykłady dla początkującychAle sam jesteś bardzo początkujący, co twoim zdaniem robił byś długo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 poł roku robie w game makerze troche umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Jak narazie nie widac żadnych dobrych efektów. (przynajmniej ja nie widziałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Potrzebny mi jest przykład poślizgu autka w 3d. Mówię serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ja mówiłem serio... chce taką fizykę wykorzystać do gry i oczywiście kolizja z mapami. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Zrub mi fizyke rzucania granata,oczywiście po jakimś czasie ma opadać,odbijać się od różnych powierzchni. Dla zrozumienia dodam że chodzi mi coś a'la Rzut granatem w wormsach. Oczywiście ma być celownik(kursor myszki). z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 A ja chcę (serio, potrzebuje tego) przykład jak zrobić ładne, bez zacinania się schodzenie i wychodzenie obiektu (platformówka) po terenie (teren jest obiektem, jego sprite to teren z którym ma kolidować obiekt). Byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ja też serio mówiłem... To zrobisz mi coś ala sims 2 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Czy byś mugł zrobić taki przykład że gdy naćiśniesz <z> i masz kolizje z jakimś objectem to ten object sie zmienia za inny. Napewno dam cie w cretisach !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Czy byś mugł zrobić taki przykład że gdy naćiśniesz <z> i masz kolizje z jakimś objectem to ten object sie zmienia za inny. Napewno dam cie w cretisach !!! w kolizji z tym obiektem: if (keyboard_check_pressed(ord('Z'))) { instance_change(nazwa_nowego_obiektu, 0); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Blackmaul, zaraz cie aaaaaa zjedzie, że to on tu przykłady robi. ;] Panie warcrawt, proszę iść do działu dla początkujących i nie zawracać pupy przykładami tylko się normalnie zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 myślałem że mi zrobisz cały przykład bo gdy dokończyłem twój kod (wpisałem object) to mi później nie działał. co mam ZROBIĆ :twisted: !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 pytania poczatkujacych sie klaniaja... <_< ale zeby ni bylo offtopu: hmm... mozesz mi zrobic przyklad mmorpg? :D no dobra, bez jaj :P : zrob mi przyklad czegos takiego jak powiedzial lord marcelot. (cos a'la the sims 2) nie musi byc w 3d... tylko sie postaraj! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ia nei bede wymagjacy i popjosie o psiklad łącienia siem psieź nieta. Z uziciem 39.dlll ajbo soc.dll . Jeśtem śtraśnim niobkiem i potsiebuje gio dio mojei gji. Wpiśie cje dio kjedistów. Niapjawde! :] :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Ja terz durzom czszcionkom cie wpirze do crestow! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Cichajcie, nie śmiejcie się że za nisko ceni swoją pracę. Ja bym gościowi forsę dał za robotę, a ten chce być zaledwie w credits... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 @UP: Tym lepiej ;P Hmmm. Kiedy doczekam sie przykładu?? O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 NIe robie cały gier Jak tak dalej będzie to niech administratorzy zamną ten temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi