I am vader Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Czasami mi tak robi mimo braku reakcji na posta. Poza tym jak ktos zareagowal jest zupelnie inna wiadomosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 4 godziny temu, gnysek napisał: Może kiedyś ktoś wymyśli HTML6 gdzie przeglądarka zwróci ile masz otwartych kart, albo pozwoli wykonać JS we wszystkich kartach z danej domeny na raz :) Tego nie trzeba wymyślać, bo już jest, co prawda nienatywnie, ale np. RxDB coś takiego oferuje. Nakładka na indexedb, synchro pomiędzy zakładkami i wybranie lidera zakładek (który może np. jako jedyny puszczać zapytania ajaksowe, by inne zakładki nie dublowały tego i marnowały transferu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 OK, na chwilę obecną mam już naprawione wszystkie podstrony, zostały wspólne elementy (głównie system komentarzy) i mam nadzieję jutro do wieczora wystartujemy :) I am Lord 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 A czy będzie jeszcze Uploader ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 @Penguin Tak, wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 OK, podstawowe minimum mam zrobione, czekam na uprawnienia od @Ranmus żeby wgrać nowe pliki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ok, wróciliśmy :) Niestety chyba trzeba skasować ciasteczka z domeny .forum.gmclan.org żeby logowanie na głównej też działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Test emotek Uzjel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Czasami jak przechodze na ostatnia strone tematu, nic sie nie wyswietla. Musze ja kliknac ponownie aby cos sie pojawilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zmieńcie te oceny posta bo na widok tych fejsowych rzygać mi się chce A tak to fajną skórkę na forum zrobiliście, bardzo fajne połączenie nowego z klasycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Co do stron tematów - no to byś musiał z narzędzi deweloperskich log sprawdzić. Forum jest ogólnie niemodyfikowane, poza designem, więc raczej powinno wszystko działać, a IPB jest za duże, żebym to dał radę szybko sprawdzić. Btw. @Uzjel nie mogłem się oprzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 2 godziny temu, I am vader napisał: Czasami jak przechodze na ostatnia strone tematu, nic sie nie wyswietla. Musze ja kliknac ponownie aby cos sie pojawilo. Też mi się tak zdarza. @gnysek wiesz czym jest to spowodowane? Czasem widzę, że link się chyba źle wygenerował coś na zasadzie Mam, link się tak generuje https://forum.gmclan.org/index.php?s=0&/topic/34001-post/&&do=getNewComment 2 godziny temu, Wojo napisał: Zmieńcie te oceny posta bo na widok tych fejsowych rzygać mi się chce A tak to fajną skórkę na forum zrobiliście, bardzo fajne połączenie nowego z klasycznym Zmienimy! Ale jeszcze nie teraz 2 godziny temu, gnysek napisał: Co do stron tematów - no to byś musiał z narzędzi deweloperskich log sprawdzić. Forum jest ogólnie niemodyfikowane, poza designem, więc raczej powinno wszystko działać, a IPB jest za duże, żebym to dał radę szybko sprawdzić. Btw. @Uzjel nie mogłem się oprzeć :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Trzy błędy odnośnie strony głównej i forum: 1) Gdy po otwarciu przeglądarki wchodzę po raz pierwszy na główną stronę, w sekcji ostatnich postów z forum nie działa poprawnie otwieranie linków w nowej karcie. Otwiera się główna strona forum. Dopiero, gdy zamiast otwierać w nowej karcie kliknę w link to się naprawia i działa aż do zamknięcia przeglądarki. 2) Po drugie jak się wylogowałem i zalogowałem jeszcze raz na forum to mi zablokowało konto na 30 minut i dostałem maila, że logowałem się 3 razy źle. 3) Przy wejściu na stronę zawsze jestem wylogowany dopiero f5 naprawia to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 @hgter - czy masz ciasteczka w domenie .forum.gmclan.org w przeglądarce ? Korodzik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam w domenie forum.gmclan.org i gmclan.org. Te z forum są z 10 sierpnia a ten z gmclan różnie - od starych do nowych. Natomiast sprawdziłem w innej przeglądarce, w której usunąłem wszystkie ciasteczka i problemy 1 i 3 wyglądają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 A sprawdź w trybie incognito? tam ciasteczka są sandboxowane do jednej sesji, to będziemy mieli pewność. Bo ja nie mogę tego powtórzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Kurczę tak samo. Otwieram przeglądarkę, wchodzę na www.gmclan.org (analogicznie gmclan.org), klikam na jeden z linków "Nowości z forum" środkowym przyciskiem albo przez nowa karta i w tej nowej karcie nie mam otwartego wątku tylko główną forum. Podobnie jeżeli kliknę lpm za pierwszym razem. Naprawia się jeżeli dam f5 po otwarciu strony albo więcej niż raz kliknę lpm. Działa do zamknięcia przeglądarki. I jestem zawsze niezalogowany przy wejściu na gmclan.org. Muszę dać f5, wtedy mnie loguje. Dziwactwo jakieś. Sprawdzę na dniach na innym komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 W wolnej chwili też posprawdzam, a jaka to przeglądarka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opera, Chrome i Firefox. I jeszcze sprawdzałem na Firefoksie na androidzie. gnysek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 OK, na razie jest na liscie ticketów do zrobienia, bo to jakiś większy problem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Września 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Wgrałem dzisiaj poprawkę, która sprawiała, że po otwarciu przeglądarki nas nie logowało na gmclan.org - być może to był problem z wielokrotnym logowanem. Jeśli nadal wam się powtórzy blokowanie konta, to prosiłbym o jakieś dokładniejsze dane (przeglądarka, czy powinno was automatycznie logować, czy to po restarcie czy po paru godzinach bez zamykania przeglądarki) - jak najwięcej, żebym mógł to zreprodukować. Mi się to osobiście zdarzyło raz i było to jak pisałem skrypt logowania lokalnie, także jeszcze wszystko było popsute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Na jakiej zasadzie gmclan blokuje konta albo logowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Nie wiem czy to w tym wątku powinno się znaleźć, ale: Czy byłaby możliwość, aby na forum, jak patrzymy na listę tematów, pojawiała się (tak jak na starym forum) liczba wyświetleń danego tematu? Teraz jest liczba odpowiedzi i liczba głosów (ale prawie nikt z tego nie korzysta). W ten sposób łatwo byłoby ocenić czy jakiś temat budzi zainteresowanie. Threef 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dnia 5.09.2017 o 13:53, Wojo napisał: Na jakiej zasadzie gmclan blokuje konta albo logowanie? Jak jest próba logowania z jakiegoś IP i złe hasło, to sprawdza ile takich prób już ma zapisane (i przy okazji kasuje wtedy takie wpisy starsze niż X czasu). 23 godziny temu, hgter napisał: Czy byłaby możliwość, aby na forum, jak patrzymy na listę tematów, pojawiała się (tak jak na starym forum) liczba wyświetleń danego tematu? Teraz jest liczba odpowiedzi i liczba głosów (ale prawie nikt z tego nie korzysta). W ten sposób łatwo byłoby ocenić czy jakiś temat budzi zainteresowanie. Ale przecież to jest: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hgter Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Godzinę temu, gnysek napisał: Ale przecież to jest: Tak patrzę, że w działach z pytaniami chyba nie ma. Jest w innych podforach, ale w Pytaniach Początkujący i Zaawansowanych nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Września 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 15 godzin temu, hgter napisał: Tak patrzę, że w działach z pytaniami chyba nie ma. Jest w innych podforach, ale w Pytaniach Początkujący i Zaawansowanych nie. Masz zupełną rację. Wygląda, że te fora używają jakiegoś innego szablonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Jest poprawa ale nadal co druga próbla logowania kończy się czekaniem 30minut za kare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Września 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 20 godzin temu, Ignatus napisał: Jest poprawa ale nadal co druga próbla logowania kończy się czekaniem 30minut za kare Próba logowania ? W sensie za kazdym razem próbujesz logować się ze strony głównej / forum ? Czy masz zapamiętaną sesję ? Może gdzieś tutaj jest błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignatus Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Prawie za każdym razem (8/10) jak wchodzę na gmclan.org jestem z jakiegos powodu nie zalogowany (mimo ze nie wylogowywuje sie-kiedys tak nie bylo).Jak chce sie zalogowac to wyskakuje mi komunikat "konto zablokowane spróbuj za 30minut" w co drugiej próbie - haslo jest oczywiscie zapamietane i automatycznie sie loguje wiec nie ma mowy o błędzie Wojo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Września 2017 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Ciasteczka z domeny forum.gmclan.org są skasowane ? Może masz zmienne IP np. ? W ciągu 2-3 tygodni zmienimy serwer to wtedy będę szukał powodów niektórych problemów, może znikną same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi