Danielus Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Jak ktoś jest masochistą to może popatrzyć na moje rozwiązanie https://gmclan.org/up1121_4_Episode1_ready.html Swoją drogą kiedy można się spodziewać wyników? W sumie można by potem zamieścić rozwiązania wszystkich uczestników w jednym temacie podsumowującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ja okomentowałem swój kod, ale nadal jest koszmarem dla kogoś czytającego to pierwszy raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 badum-tss! http://pastebin.com/E1y1S3RW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Będę masochistą i przeanalizuję Danielus. Mocno niewydajny ten twój bot, u mnie pół sekundy ściny jest przy kalkulacji odbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Wszyscy teraz zaczęli wstawiać te swoje kody xD Tylko mój jest wyjątkowy bo nie jest brany pod uwagę w turnieju :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 GMZ z moim botem + debug overlay http://www.mediafire.com/download/4kfpzo2i...sode1_Huder.gmz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Wiem, że ścina. Nie było o tym nic w regulaminie ale starałem się żeby się to dało normalnie oglądac( u mnie ścina może na 1/4 sekundy, takie lekkie lagi i to tez tylko raz na jakiś czas, im dłużej bot gra tym krótsze okazyjne freezy), skoro ma być z tego filmik : ) Niestety nie przekłada się to zbytnio na wyniki, przez to, że odbicia od bloczków mają w sobie element losowy( mój bot czesto odbija w taki sam sposób a piłeczka po odbiciu od cegiełki różnie leci na różnych seedach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Teraz tak patrzę że gdybym naprawił w swoim łapanie te -1000 to bym miał spore wyniki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Chłopaki, dzisiaj zacznę nagrywanie. Myślę, że się nie obrazicie jak dodamy bota użytkownika Matrix_. W końcu czas nie grał tu tak ważnej roli jak w Lidze24. Jak ktoś ma coś przeciwko to niech pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jeżeli sam zainteresowany chce to nie widzę kłopotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Chłopaki, dzisiaj zacznę nagrywanie. Myślę, że się nie obrazicie jak dodamy bota użytkownika Matrix_. W końcu czas nie grał tu tak ważnej roli jak w Lidze24. Jak ktoś ma coś przeciwko to niech pisze. Jeżeli wszyscy się zgodzą to byłbym wdzięczny, chociaż nawet na to nie liczyłem... Jeżeli sam zainteresowany chce to nie widzę kłopotu. Jestem zainteresowany propozycją :) [edit] chociaż nie wiem czy to będzie uczciwe wobec Danielus'a i I am Lord'a, którzy znaleźli swoje błędy po czasie mimo iż mój kod nie został zmieniany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Spoko, ja oddałem bota ze świadomością że ma błąd. Długo przed końcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Pamiętajcie, żeby zrobić z tych zawodów jakiś ładny filmik na YT :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Nie ma problemu i więcej botów tym lepiej. Tylko żeby się ludzie nie przyzwyczajali na kolejne tury że można oddawać po terminie zwłaszcza gdy inni zdążyli swoje rozwiązania opublikować : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Tutaj akurat _Matrixa winić nie można :P Tym bardziej, że opublikował jako pierwszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Thank you guys! Obiecuję że już będę oddawał przed czasem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Zaczynam nagrywanie. W filmie pojawią się tylko najlepsze rundy danego bota. Jeżeli ktoś będzie miał zastrzeżenia to udostępnię wszystkie mecze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Oto lista i kolejność nagrywania uczestników: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 kolejność nagrywania, czy wyniki w rankingu? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 lol kolejność nagrywania :D nie nagrałbym wszystkich w 15 minut :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix_ Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Oto lista i kolejność uczestników: Dziękuję za dodanie :) a PhisiX to jako wisienka na torcie :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dziękuję za dodanie :) a PhisiX to jako wisienka na torcie :lol2: Threef obowiązkowo pierwszy B) e: to była odpowiedź nr. 111 Czy to znaczy, że będę pierwszy? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 1 Marca 2016 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 ten "PhisiX" to jakaś slodka zemsta za Ujzela? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 ten "PhisiX" to jakaś slodka zemsta za Ujzela? :D Haha :) Zawsze źle to pisałem. Zresztą. Miałem prawo się pomylić: https://forum.gmclan.org/index.php?s=&a...mes&id=1105 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 bogowie, przypomniałem sobie skąd to :| obczajcie historie ranmy B) i chyba nawet tymona xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Wszystko już wiem. Ale wy się dowiecie dopiero po zmontowaniu filmu. Teraz mogę się podzielić z wami kilkoma danymi: Najgorszy wynik to 45 punktów Najmniejsza różnica między wynikami jednego gracza wynosi jedynie 4 punkty - był to bot oparty o losowe wartości Największa różnica między wynikami jednego gracza wynosi 58 punktów - bot nie był losowy Jeden gracz na chwilę wyszedł powyżej 200 punktów, ale jego wynik spadł Ogólna średnia wszystkich graczy wynosi 109 punktów Materiał wideo z nagrań trwa 1:26:44 i waży 1,22GB w HD I kilka ciekawostek o botach graczy (z notatek obok punktów): Bot _Matrixa był śmieszny. W innym podejściu miał pecha Bot użytkownika ediepl miał świetne sytuacje z dwoma piłkami. W innym podejściu znalazł czas na złapanie -1000 mając 3 piłki na ekranie Bot bLaza w jednym z podejść ukończył poziom 2 sekundy przed końcem czasu Bot I am Lorda jako jedyny stracił życie. W innym podejściu miał bardzo dużego pecha. Bot YXE stwierdził, że jak ma 4 piłki na ekranie to może sobie zmniejszyć paletkę. Dodatkowo lubił pilnować piłek, które są pod paletką. Film prawdopodobnie będzie dopiero w czwartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Kurde, sam bota nie miałem okazji dokończyć, ale jestem ciekawy jak innych to wygląda (w praktyce, nie kodzie). Czwartek to AŻ jutro, tyle czekania ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 "Bot I am Lorda jako jedyny stracił życie" kurcze myślałem że tego nie zrobi, widocznie paletka o długości 128 była za mała :D Bo do takiej długości kazałem mu dążyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 No bo paletka ma na starcie szerokość 256, a i to nie jest za dużo - moja np. dąży do szerokości 454.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 U mnie paletka sprawdza ile ma piłek i wg tego kontroluje szerokość. A np gdy jest tylko jedna piłka to nie zważa na -1000 nawet gdy może uniknąć bardzo łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi