Filar Społeczności Chell Opublikowano 17 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Jeśli to naprawdę twój pulpit, to co tu robi ramka wokół tej konsoli, hę? I jak cyknąłęś screena w takiej jakości? ;) tramur to mój kolega i ostatnio u niego byłem pożyczyć książkę, to serio jego pulpit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Śmiej się, człowieku, który by być bardziej hipsterski przerabia Windows XP na 98. Nie używam W98... pomyliłeś mnie może z mallo? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Śmiej się, człowieku, który by być bardziej hipsterski przerabia Windows XP na 98. Ale to ja przerabiałem, w nagłym przypływie nostalgii, nie on... Ja nawet nie hejcę Unity, a teraz znam twoją opinię... >:[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Win98 sux, WIN98SE rules! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Na Linuksie nie mieć Swapa to uchW końcu Fervi hejci linuksa!!!!!!!! Do czego dożyłem. B) Swoją drogą jak Ubuntu może być niby trupem, skoro Valve, które walczyć będzie o rynek gier komputerowych i domowego centrum rozrywki poprzez SteamOS i SteamBoxa, swój system zapewne oprze o Ubuntu. Mało tego, czemu klient steama na linuksie w pierwszym rzędzie jako oficjalna appka była dedykowana właśnie dla Ubuntu. Oj Fervi. Nie oszukujmy się, poza Ubuntu nie ma ani jednej dystrybucji mającej realną szansę na walkę o rynek zwykłego Kowalskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 FanBoy Visual Studio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 W końcu Fervi hejci linuksa!!!!!!!! Do czego dożyłem. B) Swoją drogą jak Ubuntu może być niby trupem, skoro Valve, które walczyć będzie o rynek gier komputerowych i domowego centrum rozrywki poprzez SteamOS i SteamBoxa, swój system zapewne oprze o Ubuntu. Mało tego, czemu klient steama na linuksie w pierwszym rzędzie jako oficjalna appka była dedykowana właśnie dla Ubuntu. Oj Fervi. Nie oszukujmy się, poza Ubuntu nie ma ani jednej dystrybucji mającej realną szansę na walkę o rynek zwykłego Kowalskiego. Legendy głoszą, że SteamOS już nie jest oparty na Ubuntu (ale to niepotwierdzone legendy) Oczywiście, że domyślna jest na Ubuntu, co nie zmienia faktu, że można ją przenieść na inne systemy Linuksowe (i w teorii BSD). Poza Ubuntu? Proszę zobaczyć Minta, w teorii najpopularniesza dystrybucja Linuksowa, zawiera kodeki niewolne i różnego rodzaju Flashe. Niestety dziedziczy część wad po Ubuntu, dlatego mają nawet wersję z Debianem. Osobiście przestałem korzystać z Ubuntu na rzecz Debiana, bo te wady, które kiedyś były (problemy z graniem) zostały wyeliminowane. Oczywiście nie każdy może ogarnąć Debiana (niby trudny nie jest, ale trzeba umieć czytać [co zaczyna być trudne w Polsce], niemniej z Mintem sobie jakoś radzą) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Letiksph Arama Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Legendy głoszą, że SteamOS już nie jest oparty na Ubuntu (ale to niepotwierdzone legendy) Oczywiście, że domyślna jest na Ubuntu, co nie zmienia faktu, że można ją przenieść na inne systemy Linuksowe (i w teorii BSD). Poza Ubuntu? Proszę zobaczyć Minta, w teorii najpopularniesza dystrybucja Linuksowa, zawiera kodeki niewolne i różnego rodzaju Flashe. Niestety dziedziczy część wad po Ubuntu, dlatego mają nawet wersję z Debianem. Osobiście przestałem korzystać z Ubuntu na rzecz Debiana, bo te wady, które kiedyś były (problemy z graniem) zostały wyeliminowane. Oczywiście nie każdy może ogarnąć Debiana (niby trudny nie jest, ale trzeba umieć czytać [co zaczyna być trudne w Polsce], niemniej z Mintem sobie jakoś radzą) Fervi Najpopularniejszą dystrybucją linuxa jest Ubuntu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Metro + Pulpit bo na samym pulpicie prawie nic nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Legendy głoszą, że SteamOS już nie jest oparty na Ubuntu (ale to niepotwierdzone legendy) Podobno już jutro będzie można go pobrać. Wtedy wszystko się okaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Podobno już jutro będzie można go pobrać. Wtedy wszystko się okaże. Wiem, bo jestem w (teoretycznej) grupie moderskiej Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Podobno już jutro będzie można go pobrać. Wtedy wszystko się okaże. Linux jak każdy inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Linux jak każdy inny Tak samo z konsolami jest Xbox - Windows PS - BSD Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Xbox - Windows jak każdy inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Na razie wiemy, że SteamOS to (dość niestabilna) wersja Debiana (Stabilnego :D), bardzo dobrze działają karty Nvidii, reszta niespecjalnie. Pod bebechami mamy Gnome Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Letiksph Arama Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Eh kolejna denna dystrybucja biednego linuxa na beznadziejnym jądrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dokładnie. Mogli by już uzgodnić z microsoftem aby stworzyć windows w wersji steam. Może i kosztowało by to co nieco ale na pewno efekt był by lepszy niż na tym ubogim linuchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dokładnie. Mogli by już uzgodnić z microsoftem aby stworzyć windows w wersji steam. Może i kosztowało by to co nieco ale na pewno efekt był by lepszy niż na tym ubogim linuchu. SteamBox ma to do siebie, że bierzesz system jaki chcesz - nawet FreeDosa - i używasz. Niemniej przeszli na Linuksa, bo Windows według nich jest ubogi Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Ahahahahahahahahahahahahahaha windows jest ubogi? Wskaż drugi taki system na który jest tyle softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Ahahahahahahahahahahahahahaha windows jest ubogi? Wskaż drugi taki system na który jest tyle softu. I co z tego, że pograsz w Tibię (niektórzy powiedzą, ze jest na Linuksa), skoro do wielu zastosowań się nie nadaje? Nie na darmo gdzie liczy się wydajność stouje się Linuksa (i go rozwija), w wielu innych zastosowaniach też (oczywiście są zastosowania, w których nie powinno się go używać) Oczywiście rozumiem, że musisz mieć tyle softu; po 50 odtwarzaczy muzyki, filmów, przeglądarek itd.? Mi wystarcza VLC, Firefox itd. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nom, tam gdzie liczy się wydajność, bo przy tak ubogim systemie już nic innego nie zostaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Nom, tam gdzie liczy się wydajność, bo przy tak ubogim systemie już nic innego nie zostaje :) Wiadomo, Windows ma za duże wymagania. Niestety porzucili XP, który miał małe wymagania, może kiedyś 8'ka (czy raczej 9'ka) zejdzie do 256MB Ramu pobieranego i na tym zostanie. W teorii technologia rozwinęła się tak, że można niby poświęcić ten 1GB na system, ale to dodatkowe koszta Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Taaa, widzialem wlasnie Steam OS wymagania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Taaa, widzialem wlasnie Steam OS wymagania :) SteamOS możesz nawet na Pentiumie III zainstalować. (w teorii przynajmniej) Problem w tym, że konsola potrzebuje mocy do grania, musisz na niej odpalać Metro Last Light czy inny syf, a na Pentiumie nie odpalisz. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 19 Grudnia 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 idąc tym tropem XP jest do niczego bo bez 4 gb ramu sobie w Civ5 nie pykniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 idąc tym tropem XP jest do niczego bo bez 4 gb ramu sobie w Civ5 nie pykniesz Nie grałem w Civ5 i nie wiem jakie ma wymagania. Problem w tym, że system powinien być jak najlżejszy dla sprzętu, bo w teorii nie pracujesz na systemie, a na programach. Jeśli ty sobie liczysz milionową liczbę po przecinku liczby PI, a twój komputer robi aktualizację, oblicza Bitcoinsy i wysyła dane do NSA spowalniając ci obliczanie liczy PI - to coś tu jest nie tak. System po włączeniu powinien robić jak najmniej rzeczy (chyba, że go wymusimy), nie powinien z automatu instalować aktualizacji; powinien być "na zawołanie" Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Co za problem powyłączać w windowsie automatyczną aktualizację czy zmienić mu ustawienia zadań w systemowym harmonogramie? Równie dobrze możesz wyczyścić sobie cały harmonogram i windows nie będzie prawie nic robić ale jaki w tym sens?. U mnie w hamonogramie win8.1 jest tak na oko z 250 zaplanowanych zadań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Fervi i tak nie zrozumie że Linux zawsze będzie ssał dla MS. Żeby nie było takiej fragmentacji systemu na nikomu nie potrzebne dystrybucje, remixy i inne tego typu syfy to mógł by wtedy stanowić realną konkurencję dla Windowsa. Chcesz zainstalować jakiś program to szukasz nie wiadomo ile czasu durnej paczki dla twojej dystrybucji a jak nie ma to musisz sam kompilować. W windowsie wystarczy pobrać, 10x kliknąć next i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Fervi i tak nie zrozumie że Linux zawsze będzie ssał dla MS. Żeby nie było takiej fragmentacji systemu na nikomu nie potrzebne dystrybucje, remixy i inne tego typu syfy to mógł by wtedy stanowić realną konkurencję dla Windowsa. Chcesz zainstalować jakiś program to szukasz nie wiadomo ile czasu durnej paczki dla twojej dystrybucji a jak nie ma to musisz sam kompilować. W windowsie wystarczy pobrać, 10x kliknąć next i gotowe. Tak to się za komuny instalowało Problem w tym, że goście są tak nieprzystosowani do innego systemu, że szkoda gadać. Ja pamiętam, jak zostałem poproszony o wgranie Linuksa na dość stary komputer, pierwsze co dostałem to kilka płytek ze sterownikami. Ludzie sobie nie wyobrażają, że można zainstalować system i mieć wszystkie aplikacje (może większość) wgranych i w zasadzie większość sterowników od razu. Co do rozdrobnienia, ma to swoje zalety - Nie ma Modern UI i nie będzie. Masz wybór. Fervi PS. Najlepsze są reakcje, w którym nie googluje się aplikacji, tylko z menadżera pakietów instaluje - bo takich cudów nigdy nie było na Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 A kto teraz używa złomu? Większość osób ma na pokładzie co najmiej dual-core i z 2gb ramu więc 7 na takim sprzęcie hula jak trzeba. Jak się ma 10letniego kompa to się dalej siedzi na XP i nie męczy z linuxem. Co do Modern. Win ma ujednolicone środowisko (8 w 50%) od wersji 95 więc przesiadka na nowszą wersję jest praktycznie bezbolesna. W linie masz Gnome,KDE, XFCE, Cinammony i inne pierdoły które (jeszcze) napędza stary jak świat X. A będzie gorzej bo Ubuntu jest najpopularniejszym distro dla newbie, reszta przesiada się na Waylanda a Cannoncial który sam nie wie czego chce ładuje się w Mira. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi