Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Głupi ten konkurs po prostu,tylko dla pr0 koderów.Dopiero to załapałeś? Jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Koledzy wyżej odpowiedzieli. nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 cyt: "No ale dobrze, mam tylko pytanie czy to ma byc gra turowa przeciwko komputerowi czy czlowiek vs czlowiek? Bo za gre turowa przeciwko komputerowi powinny byc jakies ekstra punkty...." Zadanie zostało sprecyzowane dość jasno. Po tak bezs.. nielogicznej odpowiedzi szanse na udzial w konkursie spadly do pooziomu.. jakis 10-15%. Mialo byc dobre whisky a zrobil sie zwykly jabcok. http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Komandos_%28wino%29 Start w konkursie stanal wiec pod znakiem zapytania :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 nie znalazłemWięc jeszcze raz napiszę: nie stopień jego skomplikowania tylko jego wydajność, optymalizacja, pomysłowość... dużo wymieniać. [...] szanse na udzial w konkursie spadly do pooziomu.. jakis 10-15%. [...] Start w konkursie stanal wiec pod znakiem zapytania :( taxi_driver, wyjaśnijmy coś sobie. Nie obchodzi mnie czy weźmiesz udział w konkursie i czy masz problemy z rozumieniem tego co ludzie piszą. To Twoja sprawa. Wyobraź sobie, że mogę bez tej wiedzy żyć. Poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Po prostu wyjdzie na to ze konkurs wygra gra ktora bedzie glupia i bezsensowna, a caly kod bedzie miescil sie w 1 czy 2 linjikach kodu. Taka gra juz na wstepie ma 50 pkt. Ktos inny zrobi super fajna gre z fajna grafika i dzwiekiem i ... przegra!!! Bo Tymon w pierwszym podanym przypadku nie dopatrzy sie bledow w kodzie (2 linijki) i przyzna 50 pkt za sam kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 14 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 jak ktos ma 2 linijki kodu to z miejsca przegrywa za programowanie, proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Na pewno nie da 50pkt za 2 linijki. Liczy się pewnie ilość kodu ale w najwiekszym stopniu jego jakość czyli złożoność, wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 [...]Chciałbym dostać na studiach 50 punktów, najlepiej z algorytmów, za 2 linijki kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 On nie jest dla pr0 koderów, tylko dla pedantów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Po prostu wyjdzie na to ze konkurs wygra gra ktora bedzie glupia i bezsensowna, a caly kod bedzie miescil sie w 1 czy 2 linjikach kodu. Taka gra juz na wstepie ma 50 pkt. Ktos inny zrobi super fajna gre z fajna grafika i dzwiekiem i ... przegra!!! Bo Tymon w pierwszym podanym przypadku nie dopatrzy sie bledow w kodzie (2 linijki) i przyzna 50 pkt za sam kod. Ogarnij kretynie, że tego nie ocenia bot, który ma zakodowane ( !count_errors() ) ? points = 50 : points = 0 tylko człowiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 (...)tego nie ocenia bot Balem sie ze jestes w jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Balem sie ze jestes w jury. dobre ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ogarnij kretynie, że tego nie ocenia bot, który ma zakodowane ( !count_errors() ) ? points = 50 : points = 0 tylko człowiek slabe kody, daje 30/50 points = (!count_errors() ? 50 : 0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Czerwca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 A słyszeliscie o "coding rules" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Czerwca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 A słyszeliscie o "coding rules" ? w sensie, że programowanie rządzi? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Pod który adres email (a może w inny sposób...) należy wysłać pracę jeżeli takową się już napisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Pod który adres email (a może w inny sposób...) należy wysłać pracę jeżeli takową się już napisze?Wystarczy wysłać mi na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Dlaczego niektórzy uważacie, że dobrze napisany skrypt ma meć 1 linijke? To idiotyzm. Wpiszcie sobie ten jednolinijkowy skrypt: GML draw_text(view_xview,view_yview,'FPS: '+string(1)+' / '+string(fps)); A zobaczycie jak wam fpsy spadną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 ta, albo while(true){} sobie wpiszcie, wtedy dopiero spadna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Kto już zaczął pisać grę? Ja robię coś ala knights of the cross(krzyżacy), tylko że widok z boku, a nie izometria. http://www.google.pl/imgres?q=knights+of+t...zuCQ&zoom=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja na etapie planowania jeszcze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Kto już zaczął pisać grę? Ja robię coś ala knights of the cross(krzyżacy), tylko że widok z boku, a nie izometria. http://www.google.pl/imgres?q=knights+of+t...zuCQ&zoom=1 wygląda mi to na RTS a nie na turową @huder +1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 myslimy o grze w kółko i krzyzyk do 5 skreslen, czlowiek vs komputer. Moze warcaby? To byloby cos nowego dla nas, cos bysmy sie nauczyli, bo patrzac realnie to na nagrode szanse raczej nikle mamy. ...szkoda tych plikow .ini :( (...) niestety, czekają mnie zaraz 2 tygodnie przerwy (urlop) zawsze mozesz nocami, ukradkiem zakrasc sie do biura i troszku popracowac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Ja już pomysł mam i to chyba niezły, gorzej będzie z wykonaniem (tym bardziej, że lubię robić bajzel w kodzie), ale termin jest długi, więc spróbować można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 @MXQ To jest turówka, choć może jeśli ktoś w to nie grał to tak może myśleć. Spacją się ruch oddaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zrobiłbym jakąś grę, bo konkurs jest b. fajny. Tylko trochę nie mam pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 czy kod zrodlowy wszystkich gier bioracych udzial w konkursie bedzie upubliczniony, czy tez jest tylko do wiadomosci jury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Tylko dla jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Proszę, jeśli jest taka możliwość, o przedłużenie terminu o tydzień lub dwa, bo się nie wyrobię z grafikami i muzyką i programowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 a wezmę udział, co mi szkodzi, zawsze będzie fun z takiego pisania, jeśli nie nagroda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi