Muuuuczek567 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Czy znacie jakieś gry, które spełniają następujące wymagania: -można grać przez LAN; -działają na starszych komputerach (mowa o 8-letnim sprzęcie); -działają zarówno na Windows XP, jak i W7; -najlepiej darmowe/legalne do ściągnięcia (nie chcę piracić) -RTS, wyścigi lub FPS? W tej chwili ogrywamy StarCraft, Dune2000, Urban Terror (Q3, Empire Earth i Age Of Empires nie działają na laptopie z W7, Stunt GP nie ma funkcji LAN). Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Warsow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zarówno Empire Earth jak i AoE działają mi na Windows 7 :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Empire Earth gryzie się z procesorami Intel i3/5/7. AoE nie działa z nieznanych powodów. Warsow zobaczę, ale nie dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Diablo 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Odbiłem się od tej gry : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Diablo 2 to najlepsza gra, w ktora kiedykolwiek gralem (2 gothic, 3 empire earth) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Kozacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 soldat i tzar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 28 Stycznia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 KOZACY <3 i to mordowanie własnych jednostek zamykając bramę :'D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jak to jest, że UT korzystające z silnika Quake 3 - działa, ale Quake 3 nie ... Podaj specyfikację sprzętową, bo 8 letni komputer nic nam nie mówi (poza tym, że ma 8 lat) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Z mojej strony: - Sacrifice - AoE2 - Rise of Nations - Rome Total War - Warrior Kings - Total Annihilation (oraz słowo klucz: "Spring RTS") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 UT korzystające z silnika Quake 3 Unreal Tournament na silniku Q3?! edit: a, chodziło o Urban Terror. Dobra, nie ważne. Ale do listy gier o niskich wymaganiach w które da się grać po LAN, można Unreal Tournament dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Quake I ,wersja z multi i pierwszym Epizodem jest darmowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Specyfikacja 8-letniego komputera (najważniejsze dane): -procesor: Intel Pentium 4 (2,4 GHz) -karta graficzna: GeForce FX 5500 -1 GB RAM (DDR2) Ogólnie dzięki za wszystkie propozycje. Złapaliśmy jeszcze kilka RTS-ów (C&C Red Alert 2 i KKND). Wydaje się więc, że będzie co robić w nadchodzącym czasie : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 KKND :o nie wiedziałem że ktoś jeszcze o tej epickiej grze pamięta. Maniaczyło się w to na PSX xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Warlords Battlecry 2/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Earth 2150 Warcraft III Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 - Total Annihilation (oraz słowo klucz: "Spring RTS") Balanced Annihilation dziala dobrze na starym sprzęcie do momentu kiedy zacznie sie tłok na ekranie co nie trwa zbyt długo. Lepiej działa gra "Kernel Panic" na tym samym silniku. Od siebie dorzucę jeszcze Open Arena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Earth 2150 Jestem za :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Też jestem za. Niestety, zapomniałem dopisać tej gry do listy tych, które są niezgodne z moim laptopem : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Pograjcie w dooma na skulltagu, DM z potworami fajna rzecz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Giernij w Half-Life! Gra miodzio! Może takowej nie poszukujesz, acz jest po prostu ######sta i mam gdzieś to, że klnę, bo nie ma na tą grę lepszego określenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Doom na skulltagu coop :D > niezłe z nich hardcory, grają na nightmare bez respiących się apteczek xD Ja z kumplem tak graliśmy ale nie na tym poziomie trudności, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Quake I (+ tona dobrych modów) Quake II (+Mody Chaos/AvakenII/LOX) Quake III (CPMA) Medal of honor Cube II Diablo I (z patchem na UDP) Diablo II Half live deathmach source Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Command and Conquer Generals Niestety nie darmowa. Ale ostatnio Tiberian Sun Firestorm udostępnili za darmo. (jakoś na moje urodziny 2 lata temu ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 może Twierdza Krzyżowiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nie spodziewałem się aż tylu odpowiedzi :) Póki co komputer się popsuł i na razie można zapomnieć o LAN-ie, więc pykam sobie w League of Legends, ale na pewno wypróbuję gry, które podaliście (jak nie wszystkie, to choć kilka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi