dyzmek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam otóz mam komputer stacjonarny firmy Dell płyta główna Dell GX 620 , karta graficzna chipset familly coś tam zasilacz naj prawdopodobniej 280v 2 gb ram ddr 2 i windowx xp sp 3 moje pytanie brzmi jaka karta była by odpowiednia dla mojego pecetka biorę pod uwagę tylko i wyłącznie 512mb/1gb do ceny 200 zl prosze o wasze propozycje aha i procesor mam 2,80 ghz jedno rdzeniowy intel. aha i wejscie na karte mam pci-e i jedno pci na starsze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Do 2 stówek to ciężko będzie, na allegro znalazłem tylko Radeona HD5450 ale cholera wie co to za karta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ja mam teraz Della GX280 w podobnej konfiguracji (bo w tamtym padła płyta) i lecę na GF9500GT 1GB. GTA IV śmiga aż miło. Używaną jeszcze na ważnej gwarancji do 2 stówek znajdziesz na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Do 2 stówek to ciężko będzie, na allegro znalazłem tylko Radeona HD5450 ale cholera wie co to za karta. Chyba mam tę kartę, jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Do 200 tylko HD4650 mam ja i wszyskie gry chodza minimum na low. Albo dozbieraj 100 i kup 9800GT . Sent from my Lark 70.4 using tapatalk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 a czy zasilacz uciagnie taka karte ja na innych forach czytalem ze nie chyba ze ale ja mam 280 v wiec zobacze dzis wszystkie karty o ktorych mowa dziekuje wam bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 chyba jednak kupie tą karte HD4650spodobala mi sie i ma calkiem mila opinie a jak sprawdzic jaki ona ma minimalnie potrzebny zasilacz a jaki ja mam otworzylem obudowe i tam pisze rozne rzeczy po angielku i sa rozne napisy a w everaescie jak sprawdzic ? okey panowie przeczytalem pisze output 305 v na zasilaczu a mnie ciekawi jak w tych plytach dell sie wczepie karte niezintegrowana niby jak ? skoro ta zintegrowana jest tak potczepiona ze jej sie nie odczepi albo sie nie znam ale ja nie zauwzylem jakis tych a przeciez karta musi miec dostep do tylu kompa tam gdzie gniazdo na monitor i reszta wytlumaczcie mi jak sie montuje nie zintegrowana karte do wejscia dell ciekawi mnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Kup sobie kartę ortograficzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 potczepiona @up: +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 oto dane komputera mojego jakie udalo mi sie znalesc wychodzi na to ze do mnie wchodzi duza karta a nie slim czy jakas low profile z reszta zobaczcie sami Product/Model: DELL Optiplex GX620 Procesor: Intel Pentium 4 Procesor z HT Technology ; HT 3.4 GHz ( 3400 MHz ) s.775 800MHz 2048KB = 2MB CACHE seria 650 Chipset: Intel 945G Express, 800 MHz Pamięć DDR2: 2048 MB ( 2GB ) PC4200 533MHz ( pamięci pracują w DUAL CHANNEL - większa wydajność ) Twardy dysk: 1 x 160 GB - standard - Serial ATA 3.0 (SATA) - 7200 rpm Controller Interface Type Serial ATA-300 ( wolne drugie złącze SATA ) Napęd optyczny: DVD-RW nagrywarka DVD - napęd standardowy 5,25"1 x IDE - integrated Controller Interface Type ATA-100 Karta graficzna-video: zintegrowana - Intel? Intel GMA 945 Dynamic Video Memory Technology 3.0 224MB, wolny slot PCI-Express x16 Karta graficzna-video: wolny slot PCI-Express x16 -standard ( na dużą kartę -dodatkowy adapter ) Karta muzyczna: zintegrowana - Intel 82810FB ICH6 - AC'97 Audio Controller Karta sieciowa: zintegrowana - Broadcom NetXtreme 57XX Gigabit Controller 10/100/1000MBit LAN - RJ-45 Wejścia/Wyjścia: 8x 2.0 USB (dwa z przodu oraz sześć z tyłu) , 1x PCIex x16 ( dodatkowa karta graficzna) 1x PCI (nisko profilowe), (mp: dodatkowa karta muzyczna, telewizyjna itp.) 1x PCI (standard ), 1x RS-232 - 9 pin D-Sub, tz. COM (programatory, kasy fiskalne, czytniki kodów, starsze myszki ) 1x VGA - 15 pin HD D-Sub (HD-15), złacze pod standardowy monitor (kolor niebieski) 1x LPT [ IEEE 1284 (EPP/ECP) - 25 pin D-Sub (DB-25)], złącze pod drukarkę (kolor czerwony) 4x Audio ( z przodu - słuchawki oraz mikrofon z tyłu, słuchawki (line-out), line-in, mikrofon ) Gabaryty Wymiary w cm: 40,5 (Wysokość) x 11,5 (Szerokość) x 35,5 (Głębokość) Masa: 9,80kg Obudowa: DESKTOP Licencja WIN XP PRO - Informacja na fakturze oraz oryginalna nalepka licencji COA na obudowie. Brak systemu na dysku. (jeżeli chcesz zakupić legalny system Windows XP - czytaj u górny opis ) Gwarancja 6 - miesięcy gwarancji pisemnej. to wszystkie dane i czy ta karta na ktora sie napalilem podejdzie mi to pci express x 16 czy tylko pci ? i jak sie montuje taka karte do komputera by chasalo ? tamten ma wieszkszy proecek 3,4 ja mam 2,8 to chyba nie ma znaczenia i tam jest nagrywarka do gory a u mnie jest jak w kompach tak normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 u mnie z portami na grafike wyglada to tak w everescie sprawdzilem [ Gniazda systemowe / PEG ] Właściwości gniazd systemowych: Oznaczenie gniazda PEG Typ PCI-E x1 Użycie Puste Długość Długa [ Gniazda systemowe / SLOT2 ] Właściwości gniazd systemowych: Oznaczenie gniazda SLOT2 Typ PCI Użycie Puste Szerokość danych magistrali 32-bitowy(a) Długość Długa [ Gniazda systemowe / SLOT3 ] Właściwości gniazd systemowych: Oznaczenie gniazda SLOT3 Typ PCI Użycie Puste Szerokość danych magistrali 32-bitowy(a) Długość Długa [ Gniazda systemowe / SLOT4 ] Właściwości gniazd systemowych: Oznaczenie gniazda SLOT4 Typ PCI-E x1 Użycie W użyciu Długość Długa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Wsadzasz w złącze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 jak masz wolny port pcie to dawaj śmialo. Sent from my Lark 70.4 using tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 szerookosc taka sama ao co chodzi z tym pci-e x 16 a zwykle pci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Pci-e x16 to specjalne wejście na karty graficzne. Samo pci jest wykorzystywane do różnorakich kart sieciowych dysków twardych kontrolerów itp. Jak możesz to kup kartę tzw. low-profile. Jest niższa od innych wiec na pewno zmieści się w twojej małej obudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 a co ta karta http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd4650-1...1954289366.html nie podejdzie do mnie do kompa ? przypominam ze mam tego wiekszego kompa optiplex gx 620 a nie teo co mozna polozyc na boku u mnie sa poziome szufladki a nie pionowe jak w tamtym a jak ta nie podchodzi to jaka proponujecie low-profile prosze o propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Będzie pasować. I żadne low-profile bo to do do desktopów a on ma towera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 a jak odpiac ta karte zintegrowana ? jak sie podlacza nowa zaluzmy ze kupilem i co mam zrobic ? to jest tak ze ta karte podpinam do tego wejscia pci i co dalej kabelkiem jakism podpinam pod ta zintegrowana ? to wtedy po co sa przy karcie wejscia na monitor skorop nie ma odpowiednich otworow na dole kolo slotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zintegrowana karta ma to do siebie, że jest zintegrowana i jej nie wyjmiesz. Ktoś mi to tutaj tłumaczył, ale chyba jak podepniesz nową, to przestanie korzystać ze zintegrowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 7 Grudnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Tak, dokladnie tak to jest. Tak jak z kartami dzwiekowymi - mam syfnego asusa P5GD1-FM/S, do ktorego nigdzie za cholere nie moge znalezc sterownikow, wiec nie mam dzwieku. Podpialem karte dzwiekowa pozyczona od kumpla na specjalna okazje - hulalo. Gdy pozniej ja odpialem caly komp sie zachowywal tak, jakby nigdy jej nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jeszcze przed podpięciem sprawdź w BIOSie ustawienia grafiki. W Dellach jest tak że masz do wyboru tylko zintegrowaną lub automatyczny wybór.Ustawiasz Auto, wpinasz kartę, podłączasz kabel i trybi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 mi koledyz dzis mowiliu ze to tylko tyle wkladam karte otwieram zapadke w kopie by wystawalo wejscie na monitor wkrecam wtyczke do monitora instaluje stery i to wszytsko :-) tak to jest ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 dziekuje chyba pokusze sie o ta karte ale czy zasilacz 305 w ja uciagnie ? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 kolejny problem w moim kompie port pci-e jest tym przerywanym do srodka chodzi o te takie przejscie https://gmclan.org/up6167_5_images.html a spojrzcie ze w tej karcie musi byc na zewnatrz https://gmclan.org/up6167_5_1.html by wkrecic wejscie na monitor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 To czarne obok jest PCIe x16 tam ją wepniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 ale to nie screen z moiej plyty glownej to jakas inna moja to optiples gx620 i program everest pokazuje ze nie mam wejscia pci 16tylko pokazuje 2 porty pci x 1 a ja mam 2 porty i one sa za dlogie by byly pci x 1 kto mial optiplexa gx620 niechaqj powie gdzie tam jest wejscie pci 16 na karte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie możesz otworzyć i zrobić np zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 ok to jest moja plyta glowna https://gmclan.org/up6167_5_dell_optiplex_g...ntium_d_3_.html ja chcailem podpiac do ktoregos z tych bialych na samym dole wyzej jest czarne jakies ale u mnie w tym miejscu jest jakas karta chyba sieciowa bo z biala wtyczka wychodzaca na zewnatrz i pod ta karta mam wlasnie te 2 porty to jest pci 16 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 WTF!? Dajesz zdjęcie innej płyty głównej i INNEJ karty graficznej. Kup radeona HD4650 w sklepie troszkę drożej niż na alledrogo a jak nie wejdzie to oddasz proste. boszsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi