baca Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Problem z edytorem spritów jest sporadyczny czy może przy każdym uruchomieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Też mam problem ze spritami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 U mnie jest tak zawsze, pisałem o tym w pierwszym poście, ale myślałem, że nie jest jeszcze zrobiony i po prostu wywala do menu, bo nie ma żadnych opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 u mnie to samo - żadne narzędzie w edytorze spritow nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 A ten przykład fto2.vgs powinien się uruchomić jak nacisnę run? Bo nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 U mnie jest tak zawsze, pisałem o tym w pierwszym poście, ale myślałem, że nie jest jeszcze zrobiony i po prostu wywala do menu, bo nie ma żadnych opcji. Ale pisałeś o edytorze obrazków a nie o spritów. A ten przykład fto2.vgs powinien się uruchomić jak nacisnę run? Bo nic się nie dzieje. Działa tylko w folderze w którym skompilowałem projekt, a poza nim nie uruchamia się i nie wiem dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 brak jakiegoś pliku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Nie po prostu nie widzi pliku exe jak by wcale go nie było i nie wiem dlaczego. Edit: Pewnie Coś w tym kodzie jest nie tak jak powinno. STARTUPINFOA sStartupInfo; PROCESS_INFORMATION sProcess; memset(&sProcess, 0, sizeof(sProcess)); memset(&sStartupInfo, 0, sizeof(sStartupInfo)); sStartupInfo.cb = sizeof(sStartupInfo); std::string file_name = project_dir; file_name += "/$vgs$temp/run.exe"; Show(false); if (CreateProcessA(NULL, file_name, NULL, NULL, FALSE, CREATE_NO_WINDOW, NULL, NULL, &sStartupInfo, &sProcess)) { WaitForSingleObject(sProcess.hProcess, INFINITE); CloseHandle(sProcess.hProcess); CloseHandle(sProcess.hThread); } Show(true); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 @M@ILOSZ o to tobie chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Dokładnie! A poprawiłeś już monit wyskakujący przy wyłączaniu niezapisanych rzeczy? Przycisk 'no' był strasznie wąski, co było denerwujące. A tak w ogóle to projekt robi się coraz ciekawszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Brakuje jeszcze tytułu na belce z ikoną, np o aktualnie otwartym projekcie ( ot coś takiego: 'VGS - mojsuperprojekt.vgp' ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 @M@ILOSZ Poprawiłem. @up Wyświetla nazwe projektu, o ile został on zapisany. Już dawno chciałem dodać screena ale przez awarię dysku jestem ok miesiąc w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 @up Wyświetla nazwe projektu, o ile został on zapisany. lepiej niech sie wyswietla ciagle nazwa projektu, a w razie nie zapisania(cokolwiek zostalo zmienione) po nazwie wyswietlany bylby "*" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Z tym zapisaniem to mu raczej chodziło jak jest nowy plik i jeszcze nienazwany. Tak czy siak powinno wtedy wyświetlać jakieś "Bez nazwy*", albo "Nowy*". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Baco, proszę cię, kontynuuj to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Chcę go w końcu dokończyć, ale nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 szata graficzna 5/5 można pomyśleć, że programuje się w wordzie sprite 3/5 troche za mało toolsów i nie mogłem znaleźć palety kolorów a gdy naciskałem na toolsa okno do sprite'a znikało mogłeś umieścić origin do każdego frame'ka - taka rada, bo jak np. ludzik ma pistolet i nim rusza co chwilę w inne miejsce? tak dla łatwiejszej obsługi szybkość pracy 4/5 po naciśnięciu niektórych przycisków program się zacina, ale włącza się od razu + biblioteka 4/5 bardzo dobrze, że umieściłeś po prawej stronie w obiekcie listę dostępnych funkcji itp. ale dla ułatwienia pracy pracy dla początkujących mogłeś zrobić klocki albo przynajmniej opis funkcji obsługa 4/5 łatwa obsługa, ale np. w obiektach mogłeś usunąć zakładkę actions, bo jest pusta, gdy się otworzy okienko np. z obiektem to w tej samej chwili nie można włączyć drugiego to utrudnia np. kopiowanie kodu dam Ci 4 gwiazdki, ale trzeba jeszcze popracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 ach, ci profesjonalni recenzenci nie patrzący na daty ostatnich postów :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Matka Serca Atomu jest niezadowolona z profanacji tego tematu. R.I.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 ale trzeba jeszcze popracować Żebym miał więcej czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Baca, czego użyłeś, aby zrobić te gui? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Baca, czego użyłeś, aby zrobić te gui? Głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi