Roki Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Według mnie, racje ma YXE, ze nie będzie zbyt fair, z tymi mozliwosciami itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 glownie chodzilo mi o to ze jury bedzie osobami nie znajacymi gma i jego mozliwosci i porownujac gre z gma z gra na innym silniku moze sie okazac ze predzej ta druga wybiora bo lepiej dziala i daje wiecej frajdy graficznej, a my chcemy raczej aby kazdy mial szanse pokazac co umie i to na rownym poziomie, by byly jakies granice mozliwosci do wykorzystania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Co do dźwięków. Dzięki mogą być dowolne byle nie łamały praw autorskich innych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 glownie chodzilo mi o to ze jury bedzie osobami nie znajacymi gma i jego mozliwosci i porownujac gre z gma z gra na innym silniku moze sie okazac ze predzej ta druga wybiora bo lepiej dziala i daje wiecej frajdy graficznej, a my chcemy raczej aby kazdy mial szanse pokazac co umie i to na rownym poziomie, by byly jakies granice mozliwosci do wykorzystania Od zera znaczy tyle, że Direct3D/OpenGL/allegro/itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 OMG, Ogre3D też jest w C++ a jakoś działa pod GM, nie płaczcie. Jak człowiek chce, to potrafi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 imo pisanie z bibliotekami podstawowymi+1 graficzna byłoby fair. Co prawda d3d czy ogl dają większe możliwości, ale i stworzenie w nich jakoś-wyglądającej gry kosztuje o wiele więcej pracy. Jednak z 2 strony bardzo ciężko jest napisać grę w tak krótkim terminie przy pomocy ogl/d3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dla organizatorów: Można oddać gry przed czasem? np. 5 dni przed końcem konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 pytanko: można wykorzystać muzykę z innych gier? w końcu nie będziemy tego sprzedawać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 pytanko: można wykorzystać muzykę z innych gier? w końcu nie będziemy tego sprzedawać... Co do dźwięków. Dzięki mogą być dowolne byle nie łamały praw autorskich innych osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 jednak muzyka tj dźwięki ;] a jak z długością gry? ma wystarczyć na jedną godzinę - dwie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ja w każdym razie robię grę na 5 minut. :ph34r: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dla organizatorów: Można oddać gry przed czasem? np. 5 dni przed końcem konkursu? Możesz wysłać i jutro ;) jednak muzyka tj dźwięki ;] a jak z długością gry? ma wystarczyć na jedną godzinę - dwie ?? Czas grania może wynosić 5 minut, jak i nieskończoność. Przecież nie to jest oceniane, chociaż będzie brane pod uwagę. Jeżeli wymyślisz pięciominutowego RPG'a to raczej nie będzie miał dobrej oceny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Czas grania może wynosić 5 minut, jak i nieskończoność. Przecież nie to jest oceniane, chociaż będzie brane pod uwagę. Jeżeli wymyślisz pięciominutowego RPG'a to raczej nie będzie miał dobrej oceny ;) Ja znam taką grę co ma 30 sekund i sprzedaje się świetnie - Half Minute Hero na PSP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Może być po angielsku, czy musi być po polsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 W regulaminie nie ma o tym nic wspomniane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 przeczytalem temat od samego poczatku do konca i widze ze minimum 2 osoby sie na to pisza - to i ja sie dokladam jako trzecia osoba ;] a pomysla na gieroje mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jakież to 2 osoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Na pewno ja :thumbsup: Pracę już wysłałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Na pewno ja :thumbsup: Pracę już wysłałem :) Zrobiłeś ją wcześniej czy to był "Kacz the Krap/Klałn"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Moe, Pablo-GM, ja to juz 3 ;] dalej nie przegladalem wystarczylo mi ze w poscie bylo cokolwiek wspomniane o uczestnictwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zrobiłeś ją wcześniej czy to był "Kacz the Krap/Klałn"? To jest bardzo prosta gra. Ogólnie to przekonacie się we wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 ja jeszcze jestem w trakcie pisania gry, za jakiś tydzień(może dwa) będzie gotowa i wysłana :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 a ja nie mam zamiaru jej wysylac wczesniej, wole dobrze wykorzystac ten czas zeby wprowadzac swieze pomysly ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Moe TheMarcQ OsamodasxD Dla każdego jest miejsce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 dlaczego ustawiles sie na samej gorze :jezor: troche to dziwnie wyglada .... :rolleyes: hmmm a tak poza tym (zeby nie bylo ze to spam): rozmiar gry max 20MB - moze byc rozmiar paczki max 20MB czy samej gry na czysto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Według mnie rozmiar GRY, to rozmiar GRY. Gra ma mieć równe 20 MB, wmn. Moe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 To czyli mogę wykożystać np Ultimate3D i będzie tak samo oceniane? Jak Tak to chętnie się pobvawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop44 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 A jak można wziąść udział w konkursie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Wysłać gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 tworzysz gre w gm'ie do ktoregostam (1 post masz od zasad) na podany adres i wsio... zero papierkowej roboty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi