Threef Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Moja pierwsza zabawa z pikselkami. Wiem że brzydkie i że w ogóle, tego nie musicie mówić. Podpowiedzcie raczej jak to poprawić. Rób mniejsze. Teraz pewnie rysujesz to liniami, zamiast ołówkiem. Robiąc to w rozmiarze np.: 10x10px nauczysz się bardziej zwracać uwagę na szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Troszku liniami, troszku ołówkiem. Jezu, 10x10? Ja to jeszcze powiększyłem specjalnie. Wzorowałem się na szabli wiszącej na ścianie, ale jednak widać pewną różnicę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Troszku liniami, troszku ołówkiem. Jezu, 10x10? Ja to jeszcze powiększyłem specjalnie. Wzorowałem się na szabli wiszącej na ścianie, ale jednak widać pewną różnicę :) rękojeść jest płaska. to co po bokach dałabym prawie czarne (nie używaj czarnego), a w środku jaśniejsze. I tak samo ze złoceniami. podobnie z tym szarym pałąkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dłubię troszkę. Chodzi Ci o to żeby (konkretnie chodzi mi o jelec) stopniowo robić go na coraz ciemniejsze odcienie szarości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Dłubię troszkę. Chodzi Ci o to żeby (konkretnie chodzi mi o jelec) stopniowo robić go na coraz ciemniejsze odcienie szarości? No ja podejrzewam że jest obły, więc powinien mieć jaśniejszy środek i ciemniejsze boki, ewentualnie przesunąć w jedną stronę jasność, a teraz to ma jakieś obwódki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 1. Cieniowanie to podstawa, aby rysunek nie był płaski, a tu nie ma go wcale. Tak jak Shil tłumaczy, jaśniejszy srodek i ciemniejsze boki. 2. Przydałoby się więcej szczegółów 3. Lineart leży - redukuj "podwójne" piksele tam, gdzie nie są potrzebne No i rysuj na początek w mniejszych wymiarach. Może 10x10 to przesada, ale jakieś 32x32 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 zapoznaj się z tym programem jeżeli go jeszcze nie znasz http://www.humanbalance.net/gale/us/ zaoszczędzi ci wiele czasu przy pixelkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Nie uzywaj twoch rozdzielczosci. Kolory maja jakies 4 piksele na kwadrat, a tutaj nagle kontury cieniutkie. To nie pasuje. Masz prostu tutorial. Wiem tez jestem slaby, ale lepsze to niz nic. Powinienes moc zauwarzyc problemy w mojej pracy. A jest nim w wiekszosci zbyt duza ilosc kolorow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Ode mnie takie cuś: Jak chcesz plik graficzny tego obrazka z programu graphicsGale no tutaj > click Otworzysz go w wersji beta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Ode mnie takie cuś: Jak chcesz plik graficzny tego obrazka z programu graphicsGale no tutaj > klick Otworzysz go w wersji beta O! Mocne kolorki i to cieniowanie w trójkąt pod rękojeścią, bardzo trafne. Może bym pogrubiła same te jasne kółka, dając ich mniej, by takie tłuściutkie były z przerwami, a nie same w sobie stanowiły jakoby przerwę, bo przypominają złoty sznurek... To ja zamawiam tutka szynszyla! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Szynszyla? Nie wiem czy mi się uda coś sensownego wyskrobać, trochę jestem słaby w tworzeniu postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Szynszyla? Nie wiem czy mi się uda coś sensownego wyskrobać, trochę jestem słaby w tworzeniu postaci. Nic nie trzeba tworzyć. Szynszyla została stworzona u zarania dziejów, piękna i doskonała. Tu referka: http://www.hodowla-żywienie-szynszyli.kato...s/szynszyle.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Obrazek nr 2 nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 22 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 PoxiPol -1 Huder +10 Bardzo ładnie, chociaż te na górze metalowe kółko bym przesunął w lewo trochę, coby było wyśrodkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 to może cycki w postaci furry? nie kręci mnie to w sumie,ale cycki to cycki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 22 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 to może cycki w postaci furry? nie kręci mnie to w sumie,ale cycki to cycki tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Lepiej nie zrobię. Nóg nie robię wymiękam tutaj :P Może ty Shil je narysujesz. edit: paleta trochę za duża bo nie wszystkie kolory użyłem. A ta klatka z czerwonymi i zielonymi liniami jest pomocnicza by mi się lepiej kalkowało postać z włączoną opcją "Onion Skin" w GraphicsGale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 mój najnowszy projekt, souljah 2 a tak na serio to znalazłem gdzieś i wrzucam tak sentymentalnie projekct sprzed chyba 6 czy 7 lat, może ktoś jeszcze pamięta A tutaj wersja demo owego projektu: http://www.sendspace.com/file/jlazub a tak na serio to link do innego projektu, ledwo liźniętego, którego nigdy wam nie poazywałem, ale ma pare rzeczy którymi może się pochwalić, przedewszystkim najbardziej rozbudowane AI jakie kiedykolwiek napisałem (choć fakt faktem nie umie przejść przez drzwi w którymś miejscu)ale strażnicy wymieniają się informacjami, szukają kiedy coś wydaje im się podejrzane, pasek nad głowami to stopień ich poddenerwowania. Bardzo fajny jest też sam system chodzenia po lokacji. "Z" patrzymy przez ściany niewidzialnym termowizorem, wszystko dzieje się w jednym roomie choć możemy wchodzić w głąb, w góre, w dół itp. przyjemny ale pracochłonny przy rysowaniu, ale i przy wytyczaniu ścieżek przeciwnikom system. a sama gra miała być hitmanem przeniesionym na dwa wymiary, ciche zabijanie (lewy przycisk myszy) , zmiana ubrań, myśle że warto zobaczyć mimo że nic z tego nie syzło. ciekawostką jest że cenzura simsowa się spieprzyła i jak zabijamy jednego typa to widać mu fiuta także uwaga to znaczy tylko jedno to gra TYLKO DLA TWARDYCH PSYCHICZNIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 sporo bugów :P ale poza tym całkiem nieźle, może dokończysz po tripie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Lepiej nie zrobię. Nóg nie robię wymiękam tutaj :P Może ty Shil je narysujesz. edit: paleta trochę za duża bo nie wszystkie kolory użyłem. A ta klatka z czerwonymi i zielonymi liniami jest pomocnicza by mi się lepiej kalkowało postać z włączoną opcją "Onion Skin" w GraphicsGale. Ło mamo, ale słodki! Pixelchill cudo. W domciu dorobię nóżki, ale w sumie jak ta siedzi, to łapek nawet nie widać by było, takie tylko stópki. Źle mu z oczu patrzy, ale mój też tak czasem na mnie spoziera. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 @propa Chyba powinno być "some Ganja", nie "any" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Albo po prostu, You got Ganja dont you? Takze, 'Where can I FIND the knowledge of Jah (?)' ale na pewno nie found, to jest czas przeszly. Takze, 'Why is blabla looking for me?', lub 'Why does blabla want to see me?' etc. @Anty, Sygna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 lolololo zabije go za gandzie, beka :DDDD marichłane wszczykują przez nos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Poxipol akurat Jah Knowlege to jest "Imię" :) Ale tak czy inaczej ta gra stara jak świat i zresztą zdążyłem już ją dawno zrimejkować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Huder nie wiedziałem że takiś dobry grafik :) Zaraz chyba sam coś machnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Huder nie wiedziałem że takiś dobry grafik :) Zaraz chyba sam coś machnę Rzadko rysuję i ograniczam się tylko do pixelartu. Rysowanie nie jest dla mnie. Strasznie się przy tym nudzę. Inne moje grafiki> galeria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 http://poxiphoto.posterous.com/a-recently-built-castle Nowy post na fotoblogu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Trzecie zdjęcie urzekające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Lepiej by bylo gdybys opisal, bo 3cie zdjecie moze byc 3 na stronie, 3 wdg galerii czy na 3 poscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Stare graficzki można śmiało korzystać : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi