g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Wzór tematów na tym forumhttps://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=13723 pozdrawiam, gnysek Drogi gnysiu, znam regulamin i jak już wspomniałem. Zawarłem w tym temacie wszystkie potrzebne informacje i sądzę, że szablon jest niepotrzebny. Po co się bawić w formalności? Poza tym nie będę Ci przecież kreślił każdego autora po kolei, bo jest ich od groma. A więc lekkimi krokami dochodzimy do wydania demka "The Legends of Arkanoid", potocznie zwanego jako "TLOA". The Legends of Arkanoid jest klonem gry zręcznościowej z roku 1986 wydawanej na konsole Amiga i NES. Postaraliśmy się skupić najbardziej na jakości efektów i oczywiście ogromnym chaosie, co sprawia, że gra jest dynamiczna. Mamy nadzieję iż graficznie się spodoba graczom. Wyposażyliśmy Was w system DLC (u nas nazywany jako PKGi). PKGi pozwala na pobieranie darmowych dodatków do TLOA, czyli: - Muzyka [Albumy i pojedyncze] - Poziomy [Extra paczki] - Animowane tła Z czasem będziemy rozwijać możliwości PKGi, co pozwoli zintegrować grę z internetem (scoreboards, tournaments). Nie nakładamy Ci ograniczenia na słuchanie tylko naszej muzyki, możesz wrzucać swoją :) PKGi gromadzi również projekty użytkowników (poziomy, tła, muzykę). The Legends of Arkanoid jest grą komercyjną, kosztującą zaledwie 7 dolarów. W sumie, co mogę powiedzieć. Arkanoid w nowej odsłonie :) Pierwsze 3 screeny dla Was: Ten screen od Nobody'iego: Następny: Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=dypYWitX8DU (LQ) http://pbgamestudios.com/games.html (HQ) Tak czy siak przepraszam za jakość wideo, gra działa na 60 klatkach na sekundę. Film niestety nie :> Pre-order: http://www.pbgamestudios.com/tloa/ DLC: Aktualizowane codziennie. Darmowa muzyka i poziomy. Beta-testing: beta@pbgamestudios.com EDIT: btw. Miałem jeszcze dopisać, że Snake jest autorem biblioteki GMThreads (z której korzystamy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ej! Jakbym wiedział, że ten screen tu pójdzie to bym go ładniej wyciął :/ A gierka niczego sobie muszę przyznać :) Z tym, że zmieniłbym odrobinkę wasz odtwarzacz muzyki ( chodzi o losowanie piosenki ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 27 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Czasem jest taki chaos, że ja bym kulki nie zobaczył... Ale ogólnie muszę przyznać, że giera przyjemna. :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Można sobie wyłączyć niektóre efekty dla mniejszego chaosu/większej wydajności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Z tym, że zmieniłbym odrobinkę wasz odtwarzacz muzyki ( chodzi o losowanie piosenki ). To również jest jedna z rzeczy, która mnie wkurza. Ale z tym do shockera, on tu od GML'a. Ja tu tylko biblioteki i DLC piszę :P (Nie zapominajmy o grafice) @up: A komu TLOA się będzie ciąć? o_0 Przecież określiłem wymagania sprzętowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Bagno, zamierzasz to sprzedawać na Steamie ;p ? Nie opłaca się, przecież coraz mniej Europejczyków tam kupuje odkąd wprowadzili możliwość płacenia w euro, przy której 1$ = 1 euro dla Steama :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Bagno, zamierzasz to sprzedawać na Steamie ;p ? Nie opłaca się, przecież coraz mniej Europejczyków tam kupuje odkąd wprowadzili możliwość płacenia w euro, przy której 1$ = 1 euro dla Steama :) Wiem marmocie i samego mnie jako gracza to wkurza. Jednakże wolę płacić dolarami :) Zawsze jakiś zysk będzie, dlatego też zamierzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler012 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Robie mapy dla tloa, powiem tylko że będzie ich dużo :] Gra mi się bardzo podoba grafika ładna, 6/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Robie mapy dla tloa, powiem tylko że będzie ich dużo :] Gra mi się bardzo podoba grafika ładna, 6/5. Miejmy nadzieję, że zrobisz te 100 leveli w tydzień ;] EDIT: Zgłoszenia do beta-testów tu: beta@pbgamestudios.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Halo, a szablonik gdzie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Myślę, że jest niepotrzebny. Skoro wszystkie potrzebne informacje są opisane. Skoro ja mam oberwać warna, niech TeeGee i inni, którzy nie korzystają z szablonów dostaną warna. Sprawiedliwość przede wszystkim administracjo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ej, Maksiu, Gnysek. Przecież są tu zamieszczone wszystkie elementy szablonu, czemu chcecie dawać warna. Jak TeeGee nie przestrzegał szablonu, tylko pisał w tekście ciągłym wszystkie informacje, które powinny być zawarte, to nie narzekaliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Z resztą PB Game Studios to PB Game Studios a nie oddzielne osoby kurka wodna o_0 Off: Szkoda, że mi nikt nigdy warna nie odjął :( (Może komu się przyda w ramach obrony.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ale TeeGee jedna umieścił tam kupę informacji tekstem ciągłym, a tu widzę tylko kilka zdań, dlatego więc prosiłbym o zastosowanie się do szablonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 To jutro rano wstanę i się rozpiszę bardzo ciągłym tekstem. Pasuje? @up: Pasuje teraz Maksiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Dobra, macie listę power-upów występujących w grze razem z nowymi grafikami (autor Nobody): Expand Bat Rozszerza paletkę (5 stopni) Częstość występowania: bardzo często Czas działania: nie dotyczy Shrink Bat Skraca paletkę (5 stopni) Częstość występowania: bardzo często Czas działania: nie dotyczy Bigger Balls Powiększa piłki (3 stopnie) Częstość występowania: bardzo często Czas działania: nie dotyczy Smaller Balls Pomniejsza piłki (3 stopnie) Częstość występowania: bardzo często Czas działania: nie dotyczy Split Balls Rozdwaja piłki Częstość występowania: często Czas działania: nie dotyczy Faster Balls Przyspiesza piłki Częstość występowania: często Czas działania: nie dotyczy Slower Balls Spowalnia piłki Częstość występowania: często Czas działania: nie dotyczy Fireballs Piłki przy zetknięciu z klockiem tworzą wybuch Częstość występowania: rzadko Czas działania: nie dotyczy Thru-Brick Balls Piłki nie odbijają się od klocków, lecz przez nie przelatują Częstość występowania: rzadko Czas działania: nie dotyczy Super Shrink Zmniejsza piłki i paletkę do najmniejszych rozmiarów Częstość występowania: często Czas działania: nie dotyczy Skull Niszczy piłki (-1 życie) - nie występuje w trybie Easy Częstość występowania: rzadko Czas działania: nie dotyczy Extra Life +1 życie Częstość występowania: bardzo rzadko Czas działania: nie dotyczy Blast Balls Z 1 z piłek tworzy 8 Częstość występowania: rzadko Czas działania: nie dotyczy KaBoom Niszczy klocki wybuchowe Częstość występowania: rzadko Czas działania: nie dotyczy Gun Bat Strzelająca paletka Częstość występowania: rzadko Czas działania: 15 sekund Ball-Turning Bat Obracanie piłki Częstość występowania: rzadko Czas działania: 10 sekund Mirror Bat Lustrzana łapka Częstość występowania: rzadko Czas działania: 10 sekund Drunk Ball "Pijane" piłki Częstość występowania: często Czas działania: 15 sekund Sputnik Tworzy kulę, która lata za jedną z piłek (wszystkie efekty działające na piłki oprócz zmniejszania i powiększania działają również na Sputniki) Częstość występowania: bardzo rzadko Czas działania: 20 sekund GPS Missile Paletka strzela rakietami, które mogą być sterowane poruszając paletką Częstość występowania: bardzo rzadko Czas działania: 10 sekund Pong Bat Pod paletką pojawia się żołta paletka, która porusza się za piłką znajdującą się najniżej Częstość występowania: bardzo rzadko Czas działania: 10 sekund EDIT: Jak chcecie, to wymyślajcie własne power-upy, byle mądre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 @Shocker: I nowe kostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Obejrzałem przed chwilą teasera w wysokiej jakości i przyznam, że wygląda niesamowicie świetnie. Szkoda tylko, że nie będzie to darmowe, bo na prawdę, zapowiada się świetna gra :P . Bardzo mi brakowało arkanoida, gdzie jest dużo akcji i nie da się zanudzić przed monitorem w trakcie jego przechodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Jedyna wada to na razie mała ilość poziomów. Ale każdy będzie mógł stworzyć swój własny edytorem :) W każdym razie pracujemy nad tą grą, żeby zapewniła wam jak największą ilość zabawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Cieszę się, że w stosunku do minigier na gmc coś dobrego się dzieje. Życzę powodzenia i ofc zysków $ :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 W sumie, to czym to się będzie różniło od innych komercyjnych Arkanoidów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Dokładnie, inne Arkanoidy są równie ciekawe i bogatsze graficznie, dodatkowo często darmowe, tak więc nie rozumiem ogólnej idei :) . Ale życzę powodzenia i wielu $ :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 W sumie, to czym to się będzie różniło od innych komercyjnych Arkanoidów? Tym, że dajemy wam DLC i integrację ze społecznością graczy "TLOA". Poczytaj więcej u góry na temat PKGi. @up: PKGi. Oraz wiele innych niespodzianek. E: Ogólnie rzecz biorąc gra graficznie wygląda lepiej po ostatnich modyfikacjach, czyli: - Nowe grafiki. - Poprawienie efektów. E2: Sprawię wam zaraz tego samego teasera w ultra-wysokiej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 a co to jest to PKGi, lub DLC, wiem że system (...) pozwala na pobieranie darmowych dodatków do TLOA ale od czego to jest skrót? gra widać, że ma potencjał i widać profesjonalne wykonanie. dałbym 4,5/5 za same screeny, ale jak widomo ocenianie po skrinach jest bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Dobrze, ze wiecej ludzi chce wkraczac na droge komercyjna i miec jakies zyski z tego co robia. Gra wyglada na naprawde profesjonalnie zrobiona, zycze zeby bylo cos $$$ z tego ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 @XivroX: Dziwne skróty, co? ^^ Jak wydamy grę to się dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 20 zlotych za arkanoida?? Pfff... :P A tak na serio, to bardzo dobry pomysl z edytorem i systemem PKGi, jednak dziwi mnie to, ze ta gra ma duzo autorow: Poza tym nie będę Ci przecież kreślił każdego autora po kolei, bo jest ich od groma.tym bardziej, ze to gra komercyjna (zyski dzielone na autorow). Ale coz, zobaczymy jak wyjdzie demo. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 20 zlotych za arkanoida?? Pfff... :P A tak na serio, to bardzo dobry pomysl z edytorem i systemem PKGi, jednak dziwi mnie to, ze ta gra ma duzo autorow: tym bardziej, ze to gra komercyjna (zyski dzielone na autorow). Ale coz, zobaczymy jak wyjdzie demo. ;) Nie do końca :D Sprzedajemy dolarami, jeśli dolar drogi, nie obchodzi mnie to ;) Toż to dobrze wiem, że żaden polak tloa nie kupi. Beta-testerzy zaplują mi wyciekiem i lipa. Aktualna beta to na w pół finalna wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 ja ciekawy jestem po ilu dniach od premiery twoja gra pojawi sie na torrentach :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi