Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 27 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 czas trochę popieścić Wam uszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 28 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 fajny remicks jednak bardziej preferuje ta oryginalna wersje te dodane instrumenty mogly byc krotsze i wyrazniejsze, czasem ich w ogole nie slychac a czasem za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Strasznie nawalone instrumentami, mimo to ładnie rozłożone w przestrzeni. Dół strasznie dudni i trochę psuje klimat. Również preferuję oryginał ;). Z dedykacją dla Kiełbaski. Oscar Peterson Trio - Night Train Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 28 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Och, czuję się wyróżniony ;_; BTW. Oscar nigdy nie był dla mnie wybitnym jazzmanem (dobry technicznie, ale monotonny), choć lubię taki klasyczny nieprzekombinowany bluesik :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 jesli ktos jakims cudem go nie zna, to polecam wszystko, co jego E: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Boże, PRZ co odwalił. Szkoda, że nawet nie szesnastka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 bo na koncercie byłem, ######ście grajo Selawi;Selawa; Bembergujmy ty i ja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Uriah Heep - Gypsy: http://www.youtube.com/watch?v=t28kudqwENs...feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 31 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 <33333333333333333333333333333333333333333333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 31 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Chiptune'owy cover utworu o podobnej nazwie (Billy Ocean). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No nie wiem, Jakim. Uwielbiam 8-bitówki same w sobie, ale ich nadmiar przyprawia o ból głowy :/ ogółem owe 8-bitówki zaczęły mi się źle kojarzyć, gdyż w dzisiejszych czasach tak jest najprościej coś skomponować. 8-bitówki najlepiej brzmią jako taki akompaniament przy naturalnych dźwiękach. Nie mam za bardzo dobrego przykładu. Póki co pójdę na łatwiznę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja lubię 8bitową muzykę tylko na tle 8bitowej gry a tak samą w sobie nie za bardzo. Wiele takich muzyczek jest dla mnie irytujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No nie wiem, Jakim. Uwielbiam 8-bitówki same w sobie, ale ich nadmiar przyprawia o ból głowy :/ ogółem owe 8-bitówki zaczęły mi się źle kojarzyć, gdyż w dzisiejszych czasach tak jest najprościej coś skomponować. 8-bitówki najlepiej brzmią jako taki akompaniament przy naturalnych dźwiękach. Zgodzę się z wyłączeniem ostatniego zdania. Faktycznie, jest ich nadmiar i większość dzisiejszych utworów podpisywanych jako 8bit nie reprezentuje sobą wyżyn muzycznych, natomiast istnieją prawdziwi mocarze w tym gatunku. Virt - Bubble Bath Aftermath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 natomiast istnieją prawdziwi mocarze w tym gatunku. Virt - Bubble Bath Aftermath To przykład? Bo, cóż, brzmi jak zwyczajny kawałek MIDI :/. Trochę mi się to kojarzy z takim wymuszonym kiczem (jak Bracia Figo Fagot), wiesz, melodyjka rodem z lat 70, a wszystko w zapisie komputerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ten kawałek jest strukturalnie bardzo złożony i zróżnicowany, harmonicznie niebanalny i niediatoniczny (jak to u Virta). Nie wiem, co to ma wspólnego z kiczem i co przez to słowo rozumiesz (bo ten przykład uważam za całkowicie nietrafiony, w pierwszym zdaniu masz napisane, czym się różnią te kawałki). Poza tym, to jest FM - nie MIDI :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Trochę za mocno wziąłeś do trzustki słowo "kicz" ;p. Nie, nie mam nic do takiegoż rodzaju muzyki, ba, uwielbiam muzykę lat 80. Jak wspomniałeś, utwór ten jest bardzo złożony. Racja, jest tak złożony, że aż za bardzo. A czy aby na tym nie polega właśnie kicz? Że wszystkiego jest za dużo, a do tego śladowe ilości niespójności melodyjnych wraz z zapisem komputerowym potęgują to doznanie. Ale choć nie mogę odpędzić się od tego uczucia, wysłuchałem ten utworek z przyjemnością do końca ;p. A co do tego, co teraz wysłałeś: trudno mi zdecydować co lepsze - utwór czy teledysk xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 niespójności melodyjnych Huehue :). Co do Sledgehammera: to jest masterpiece (IMHO) na obydwu płaszczyznach :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Huehue :). No dobra, tu mnie masz ;p potraktuj to jako takiego "zapychacza" rewelacyjny kawałek rewelacyjnie wpasowujący się w klimaty rewelacyjnego Fallouta (dla niewtajemniczonych: można tam włączyć radio i wsłuchiwać się w boskie nuty rodem z lat 40 i 50 w postnuklearnym świecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ładne. Jakim - 3-methylmorphine ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ładne. Jakim - 3-methylmorphine ;) Lubisz się chwalić :thumbsup: BTW. Masz talent, chłopie. Bałem się, że to będzie jakaś cienka 8-bitówka, ale zostałem pozytywnie zaskoczony ;) w pewnym miejscu trochę żeś z perkusją przesadził. Była agresywniejsza od mojego kota. Ale świetnie ten malutki błąd nadrobiłeś tym cichym chórem. A basy - cud, miód i orzeszki (na słuchawkach dousznych coś wspaniałego. Dziwię się, że choć robisz te wszystkie utwory masowo, każdy jest inny i niezwykle dopracowany pod każdym aspektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 To nie talent, to 7 lat praktyki i szlifowania umiejętności, eksperymentowania ze stylami i gatunkami ;). Dzięki za ocenę, staram się nie robić masówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ja bez przerwy napalam się na to całe tworzenie muzyki, ale póki co same problemy (np. mam mikser Allen&Heath podłączam pod niego pianinko, nagrywam, ale by odtworzyć muszę odłączyć kabel od komputera, gdyż inaczej nic nie słychać. Przez to mogę nagrać tylko jedną ścieżkę dźwiękową, bo przy nagrywaniu drugiej nie będę słyszeć pierwszej i nie będę mógł wejść w rytm itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Aż mnie dziwi że wcześniej nie znałem tej Anny Kumaly aka Anja Orthodox ten kawałek jest ######sty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 @UP jakoś nie cierpię kobiecego wokalu. Kojarzy mi się z tymi masówkami pokroju "zbudujemy nasz dom na piasku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 jakoś nie cierpię kobiecego wokalu. Kojarzy mi się z tymi masówkami pokroju "zbudujemy nasz dom na piasku". Nie jesteś sam. Ontopic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 UTWÓR ROKU :D:D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi