Skocz do zawartości
Patrysław

VALHALLA TO NIE OFICJALNA POMOC TECHNICZNA

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchom jako administrator.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

...błagam, nie zachowuj się jak serwisant Netii ("proszę upewnić się że laptop jest w zasięgu routera")

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam! Nie mogę zmienić zapisać pliku hosts, który znajduję się w Windows\system32\drivers\etc, We właściwościach ten pliku ma zaznaczony tylko do odczytu, ale nie mogę tego też odhaczyć. Mam WindowsXP. Z góry dzięki za pooc

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Skopiuj plik na pulpit, napisz co tam chcesz i podmień, chyba o to ci chodziło ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Brak uprawień? Dla twojej informacji ten plik jest czyszczony przy każdym uruchomieniu komputera.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jak to jest czyszczony. U mnie nadal jest to co kiedyś tam pisałem chyba że czyszczone jest wszystko poza komentarzami.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Threef, Robię to na koncie Admina.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Zawsze gdy miałem do czynienia z plikiem hosts jego zawartość resetowała się.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam! Mam problem iż jeśli gdzie kolwiek na monitorze jest piksel z danymi (0,0,1) niewiem dlaczego akurat tak, ale zawsze jak jest taki piksel to on jest przezroczysty. Co mi przeszkadza w oglądaniu:

GIF'ów, filmów, gier, tworzenia w paintcie, w ogóle we wszystkim, gdzie mógłbym użyć (0,0,1).

Próbowałem użyć Print screena aby pokazać wam jak to wygląda lecz on to nagrywa że wszystko jest w porządku. Jeśli w jakimś oknie jest (0,0,1) piksel on widzi co jest pod nim, np. wideo, a tworzę sobie mapę w WC3.

 

BTW: Mam nadzieję że ten nowy temat zostanie usunięty ;p

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam problem jeśli chodzi o gry typu Overlord czy Skyrim.

Otóż cokolwiek nie zrobię, mam opóźnienie, przez co nie da się grać.

Ponadto w Skyrimie na ekranie pojawiają mi się z nikąd czarne kwadraty i zostają dopóki nie wrócę do menu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Boad, sterowniki do karty najnowsze ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Hmmm....Nie mam pojęcia, wiesz ? :D

Nigdy w sumie nie sprawdzałem aktualizacji bo nie potrzebowałem.

A nawet nie pamiętam jaką to ja kartę mam...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

GPU-Z sprawdź, dowiesz się dodatkowo paru innych rzeczy na temat swojej karty : D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

cześć, znowu ja, znowu sobie upuściłem laptopa i znowu coś nie styka. Tym razem chodzi o wkurzające buczenie z okolic wiatraczka, ktore ustaje, gdy laptopa postawie albo obale

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

chellowych wojaży systemowych ciąg dalszy

chciałem sobie walnąć fedorkę, znalazłem pustą płytę, nagrałem, uruchomiłem, fedorę PRAWIĘ uruchomiło (tuż przy końcu ładowania wywaliło jakiś error) i teraz nic nie chce ruszyć, nawet bios się nie pokazuje. Od samego uruchomienia czarny ekran i nic poza tym.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Witam! Nie mogę zmienić zapisać pliku hosts, który znajduję się w Windows\system32\drivers\etc, We właściwościach ten pliku ma zaznaczony tylko do odczytu, ale nie mogę tego też odhaczyć. Mam WindowsXP. Z góry dzięki za pooc

Pewnie już za późno na odpowiedź, ale sam jakiś czas temu miałem ten problem i może ktoś inny również będzie miał w przyszłości, także:

Otworzyć program notatnik jako administrator, a następnie z poziomu notatnika otworzyć i zedytować do swoich potrzeb plik hosts.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dzieniezbytdobry! Mam problem z Adobe After Effects cs4. Pracuję z nim od 2 dni i nie słyszę żadnych dźwięków pochodzących z tej aplikacji, oprócz błędów windowsowych. Import świetnie działa, lecz w ogóle nie słyszę żadnego audio.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dzieniezbytdobry! Mam problem z Adobe After Effects cs4. Pracuję z nim od 2 dni i nie słyszę żadnych dźwięków pochodzących z tej aplikacji, oprócz błędów windowsowych. Import świetnie działa, lecz w ogóle nie słyszę żadnego audio.

Nie jest czasem wyciszony w mikserze?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Nie jest czasem wyciszony w mikserze?
Próbowałem tam na dole switchować to z głośnikiem nic nie działa. Nawet jak otworzę film bezpośrednio poprzez AAE. Chyba, że nie wiem gdzie jest mikser.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam nową klawiaturę Vakoss tk-103PK i nie mogę jej używać, bo jak ją podłączę to włącza się pomoc techniczna(znaczy się F1 ciaglę wysyła chyba) i google chrome przenosi mnie do supportu, co jest straszne. Wie może ktoś co zrobić by przestała wysyłać to F1 ciągle?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wymienić w sklepie i zobaczyć czy w innych programach f1 wysyła sygnał

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam problem z padem. Chcę sobie pograć w Darksiders na padzie, pobrałem emulator x360ce i chodzi praktycznie bez zarzutu. Z wyjątkiem. Jednym. Malutkim. Maciupeńkim. Gdy biorę prawą gałkę w dół to jednocześnie zostaje wysłany sygnał od lewego triggera (i nie mogę zmienić wtedy widoku kamery :C)Gdy prawą gałką biorę do góry i na boki - wszystko jest w porządku. Sam trigger też chodzi poprawnie.

Jakieś propozycje?

Tak, włączyłem tryb analogowy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Użyj zewnętrznego emulowania pada np. xpadder

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Cześć, mam problem. Ściągnęła mi się aktualizacja GG i zaraz potem pasek zadań zmienił kolor na biały. Na dodatek literki też są białe także widzę tylko ikonki. Da się to jakoś łatwo naprawić?

E:Jak zrestartowałem proces explorera po uprzednim wyłączeniu GG i włączyłem GG to działa, także chyba problem rozwiązany.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja mam problem z kartą graficzną.

Po odpaleniu komputera pojawia się dymek że znaleziono nowy sprzęt "Kontroler wideo (zgodny z VGA) i tyle. Jak podłączam monitor do karty to nie reaguje, ściągnąłem sterowniki ale nie moge ich zainstalować bo nie wykrywa karty.

Teraz lecę na zintegrowanej karcie, ale nawet projektów z gm'a nie mogę odpalić.

Karta to GeForce GT240.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się tutaj

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×