Borek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Pozwoliłem sobie usunąć wcześniejszy temat i założyć nowy - "czysty". Jak już wiecie zdecydowałem się opublikować serwer Almory w formie .exe Jest to wersja 0.73, musicie ściągnąć również patch do klienta v0.60, posiada on kilka poprawek, które znajdziecie TUTAJ. Jeżeli ktoś nie posiada pełnej wersji 0.60, to musi ją ściągnąć. Co tu więcej pisać. Serwer wizualnie wygląda shitnie, opcji też za dużo nie ma, ale tu głównie chodzi o jego działanie, a nie zabawę. Jak już wcześniej pisałem ma on służyć bardziej dla tych osób, które nigdy nie widziały tej gry na żywo. Oryginalnie nie ma tych kont, które były wcześniej. Ja je posiadam i jeżeli ktoś będzie zainteresowany dłuższym hostingiem to wyślę mu na maila. Wystarczy wysłać do mnie PMa Dokumentacji żadnej nie zamieszczam, bo nie mam do czego. Zatem miłego hostowania :) download oczywiście na gear-studio.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 no to trzeba to sprawdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zaraz posypie się masa postów odnośnie błędów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nom... :P "Zasysam"... :] Szkoda tylko, że dopiero jutro sobie pogram... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zaraz posypie się masa postów odnośnie błędów :P Nawarzyles piwa, teraz bedziesz musial je wypic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Ja ściągnąłem - zaraz odpalę ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jak dobrze słyszeć tą muzykę, jak dobrze zobaczyć znów to miasto... ahhh, zarąbiste uczucie... będę chyba grał sam ze sobą :D Dzięki za poprawkę z ekranem w wersji 0.73, ekran mi nie wariuje a na koniec nie wywala błędu (takiego z raportowaniem do microsoftu). Lol, pod miastem był taki kamień, w lesie, gdzie dało się usiąść i odpocząć... nie widzę go ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Kurde okno nie mieści mi się na ekranie. Mam rozdzielczość 1024x768 i nie mogę ustawić większej. Aha, na którym porcie to chodzi? @DOWN Dzięki, zaraz wypróbujemy z Yodą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 port: 14804 i tylko pod tym da sie polaczyc :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Hmmm a czemu jak ja ściągnąłem mam cały database, a mike_p nie ma? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Hmmm a czemu jak ja ściągnąłem mam cały database, a mike_p nie ma? :D Ponieważ zapomniałem wyrzucić na początku, a później dopiero nadpisałem zipa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wszystko spoko ale... ale musi być jakieś "ale". Po pierwsze, jakby tak Almora wcinała tyle pamięci co serwer, to by było fajnie (400 mb jak włączyłem, 900 mb jak umarłem trzeci raz...) Po drugie, przy zmianie muzyczek coś tnie... serwer ubogi, przydało by się pewnie kilka dodatkowych opcji, no ale niech będzie, nie narzekam. Btw. tak pomyślałem - wiecie jaka z Borkowej gry by była fajna strzelanka, w klimatach a'la Vietcong ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No fakt... na przykład po dedzie ( mike_p mi death spidery rzucił :D ), potem fps niższy... no ale cóż - trza poczekać na nowego kompa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Czyli jak sie umrze trzeba wylaczyc i ponownie wlaczyc klienta i po sprawie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Heh, Borek szkoda że nie wypuściłeś takiej okrojonej wersji ( bez efektów i takich tam ) może by szybciej szła ;) (oczywiście jeżeli to możliwe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Heh, Borek szkoda że nie wypuściłeś takiej okrojonej wersji ( bez efektów i takich tam ) może by szybciej szła ;) (oczywiście jeżeli to możliwe) A w opcjach wyłączałeś efekty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 A w opcjach wyłączałeś efekty ? Wyłączyłem wszystko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Właśnie graliśmy na serwie mike_p :D Taki shicik ta gra :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wybacz Borek ale muszę Cię o to zapytać :) Umieściłeś jakieś komendy dla administratora ? Oprócz robienia ######stej rozwałki ? (spawn stworków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nie, w sumie nie potrzebowałem komend jak stawiałem serwa, bo z poziomu gracza mogłem wszystko ustawiać, a przepisywać teraz dodatkowo na konsolę serwera mi się nie chce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Umieściłeś jakieś komendy dla administratora ? A wy ino byście rządzić chcieli :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No Borek to po cwaniacku zrobił, tylko opcja bana i stawiania potworów i tyle - faktycznie jest to aplikacja do stawiania serwera, a nie do zarządzania serwerem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No Borek to po cwaniacku zrobił, tylko opcja bana i stawiania potworów i tyle - faktycznie jest to aplikacja do stawiania serwera, a nie do zarządzania serwerem :P Dokładnie gnysek. Szczerze mówiąc serwer jeśli chodzi o zarządzanie nim itp. jest skopany totalnie. No ale cóż... Człowiek się uczył dopiero :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Ale przynajmniej zasady na każdym serwerze będą równe, a nie jak się rządzącemu podoba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Przydałby się serwer nienapisany w GM, że jak ktoś miałby kasę, to by kupił serwer dedykowany i postawił tam serwer. Obecna opcja jest badziewna, szczególnie ze względu na to, że wymaga Direct3D... Kto by się zabawił w analizę pakietów i napisanie serwera w C++ :] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Stycznia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Marmot, Amerykę żeś odkrył. Ile raz jeszcze ktoś to powtórzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Przydałby się serwer nienapisa... ;) Ktoś testuje serwer w tym momencie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Ja. 83.4.33.60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Hmm... Problem będzie ze sprawdzaniem, kto hostuje serwer w tej chwili... Ten mały "haxx" Gnyska byłby przydatny :> Dobrze by było, gdyby każdy, kto hostuje, powiedział o tym w temacie i do której będzie trzymał serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Z tym nikt nie powinien miec problemu, zawze mozesz zedytowac plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi