Nobody Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Jak w temacie. Czy da sie zrobic Lobby (chodzi mi o liste serwerow i chat pomiedzy graczami przed gra) dzieki 39dll? Bardzo tego potrzebuje do swojej gry online :( Czy moze mi ktos pomoc? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Pewnie że się da :) Troszkę chęci i zrobisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Da się. Nawet gdzieś mam napisanego już. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Byłbym wdzięczny jakbyś pokazał, sam tego szukałem. Oczywiście jeśli bym go użył znalazł byś miejsce twórchach moich gier online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Też proszę ładnie o ten skrypt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Aby takie coś zrobić trzeba mieć główny serwer do którego by wysyłało informacje że został postawiony/zamknięty pod serwer i gracz pobierał by dane z głównego serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 http://www.kryniak.yoyo.pl/servers :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Tak wlasnie chce zrobic. Jest jeden serwer, do ktorego podlaczaja sie inni. Wyskakuje im lobby, moga sobie pogradac, zalozyc sesje lub do jakiejs dolaczyc i po podlaczeniu sie moga grac. To jest bardzo przydatne do np. strzelanek online. EDIT: kryniak, o cos takiego mi chodzi ale w grze ;] + chat pomiedzy graczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Jeżeli umiesz zrobić grę online, to komunikacja pomiędzy graczami w czasie, jak i przed rozpoczęciem gry nie powinna stanowić problemu raczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Rzecz nie jest w cale taka trudna, jak się może wydawać. Na początku stawiasz serwer, który będzie robił za Lobby. Później piszesz skrypt, który przy zakładaniu nowej sesji rejestruje ją w serwerze. A na koniec wyświetlasz wszystko w jakiejś ładnej ramce. :) Czat to już chyba najmniejszy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Tylko ze ja chce zrobic cos w stylu wyscigow online i kazdy uzytkownik posiada wlasne konto, pojazd i sume pieniedzy, czyli wszystko oprocz wyscigow powinno byc na glownym serwerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Tylko ze ja chce zrobic cos w stylu wyscigow online i kazdy uzytkownik posiada wlasne konto, pojazd i sume pieniedzy, czyli wszystko oprocz wyscigow powinno byc na glownym serwerze nikt za ciebie tego nie zrobi,więc uspokój się albo zacznij od prostszych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 ja tylko prosze o mala pomoc przy tym :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 To wcale nie jest mała pomoc...koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Wszystko w tym temacie zostało już jasno powiedziane. A dokładnego kodu nie dostaniesz - bo po co mamy robić za ciebie grę, możemy sobie zrobić ją dla siebie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi