Maximal Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Start tury: 21.06.2007 - 16:35 Temat: Prosty roguelike Czas: 24h Uwagi: Uprzedzę pytania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Roguelike. Nie musicie robić rozbudowanej fabuły, wystarczy silnik. ;) Powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 łoja, ######sty temat :D ide pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ale to jest taka tekstówka, że chodzi się kursorem po ekranie tak ? Czy taka, że wybiera się odpowiedzi ? Pytam bo mam wątpliwości. EDIT: ok już wiem, nie doczytałem i za szybko napisałem posta. Możecie go usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 co to za syf?! Wraaah! narazie byl tylko jeden normalny dobry temat a ja go przeoczyłęm :/ eh... teraz znow sie zaczyna... to moze odrazu to napisac w Turbo Pascalu... 1 lvl chodzisz kropka, 2lvl, przecinkiem a 3 lvl jestes juz małym "o" -.- wtf ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 widać, że nie rozumiesz idei rogali ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Pablo zawsze zrzędzi. ;] I dlatego takie osoby jak guxio są w tabeli daleko przed nim. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 A czy można używać rysunki?? czy tylko literki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 @Offtopic: Co to znaczy Grafika Kafelkowa? @Topic: No to już zakasam rękawy i biorę się do roboty. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 @Konrrad-GM Wszytko pisze tam gdzie podal Dark: Kolejną ważną cechą tego gatunku jest prezentacją świata, postaci i przedmiotów w postaci znaków ASCII w trybie tekstowym lub w bardzo prostej grafice kafelkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Można używać bardzo prostych grafik, ale wersja "literkowa" jest dużo bardziej hardkorowa. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Supavader Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 zwalony temat, nie tworzę. Wolę formata zrobić xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 grałem w takie gry ale sam bym chyba tego nie zdołał zrobić. W c++ jeszcze jestem w podstawach a w GM było by to zrobić chyba trudno, dlatego nie oddam tej gry. No cóż punkty mi przepadły ;.-( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 ha skończyłem!!!!!!!!!!!!!111111111oneoneone xD https://gmclan.org/up900_4_PONCZEK.html nawet zrobiłem solucje :D edit: zrobiłem updejta bo wtedy dalem zla wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ach chyba nie zdążę skończyć grę na ligę bo nie będzie mnie jutro w domu :( ale mam zamiar dokończyć ją i może coś fajnego wyjdzie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 A czy można zrealizować to w GM? Jeśli tak, to koniecznie mają być cyfry, litery i inne znaki, czy może być normalna grafika? (To drugie pytanie chyba jest zbędne, ale pytać warto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Moja gra :D : https://gmclan.org/up2178_4_roguelike.html A tutaj instrukcja: Gra zaczyna się tak: Musimy zapamiętać położenie żółtych kwadracików (pułapek) , ponieważ za chwilę wtopią się w tło , i rozpocznie się gra: Chodzimy czarnym kółkiem i staramy się dojść do mety. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 A czy można zrealizować to w GM? Jeśli tak, to koniecznie mają być cyfry, litery i inne znaki, czy może być normalna grafika? (To drugie pytanie chyba jest zbędne, ale pytać warto) Można używać bardzo prostych grafik, ale wersja "literkowa" jest dużo bardziej hardkorowa. 8) W GM i tak jest najłatwiej, bo wystarczy zrobić sprite'y znaków, dodać kolizje i w zasadzie prosty Roguelike gotowy. ;p Eee, Luksor, lepiej jeszcze raz przeczytaj definicję. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Czyli gra , którą zrobiłem nie pasuje do tematu? A na generowanie losowych etapów już za mało czasu. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 cholera gdybym to wiedział wcześniej że można używać spritów to bym , to zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Matko Boska. Co za popieprzony temat? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Guxio, mówiłeś że seria " Kur*a, kur*a" już minęła ;) A Ty nawet w postach ją masz! :P Poza tym grafiki nie musimy "tworzyć". Wystarczy, że w "tworzeniu" sprite dajemy napis i ciach! Dajemy "@" i dajemy poruszanie się i już! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxex Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Mam pytanie czy te napisy mogą być animowane? np. jak ,,O'' zmienia się w ,,o'' @Zychu: Niepozorna ta gierka a jest ciekawa. Muszę sprubować kiedyś napisać cośtakiego EDIT: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...ack-dragons.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Hardkorowy temat xD Zabieram się do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezint Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 ja sobie poczekam do następnej to nie mój że tak powiem styl xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja już zrobiłem Engine =3 Teraz mapkę będę robił 8) Niedługo dam grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Czyli gra , którą zrobiłem nie pasuje do tematu?Twoja gierka należy raczej do gatunku gier logicznych, a Roguelike'i to RPGi. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 ja juz mam. TU DOWNLOAD :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Dobra to rezygnuję z tej tury , może coś jeszcze zrobię , ale nie jestem pewien. Kasuję grę z mojego uploadera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Dobra... Skończyłem swoją. Chaos Stone... gra polega na tym aby zniszczyć kamień chaosu ( Wszystko to mówi Ludek obok ) Powodzenia :P Download: Poprawka @DOWN: Za mało czasu aby zrobić rozbudowany Roguelike RPG, i plecaka zabrakło oraz skill'i =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 wow. Konrad-GM zrobiłeś to w max. 6 godzin. Nie możliwe!? Chyba też idę pisać! edit: Aha właśnie co z plackiem i umiejętnościami?? i morze byś interface?? czy czysty tekst tz. same literki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi