Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Marca 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 https://gmclan.org/index.php?wiki Po pierwsze, okno podzieliłem na dwa. Z lewej jest treść, z prawej menu podobne jak to w helpie. Z lewej wyświetlają się tylko artykuły z kategorii którą aktualnie wybraliśmy. Kategorii nie można dodawać, dodałem wszystkie te które są w oryginalnym helpie i jedną dodatkową, w razie gdyby coś jeszcze trzeba wyjaśnić. Gdy wejdziemy w którąś kategorię ujrzymy (po lewej userzy, po prawej redakcja): Możemy zatem czytać dany artykuł, lub stworzyć nowy. Redakcja może też przesuwać kolejność artów. Jeżeli tworzymy nowy artykuł, pojawi się okienko znane dobrze redakcji, wam mniej - umożliwiające dodanie nowej treści. Uważajcie tylko na BBcode - bo nieznacznie się tutaj różni, dla zachowania kompatybilności ze skryptami Ranmusa. Na dole artykułu są dwa linki: edytuj i historia. Pozwalają one kolejno na edycję artykułu, oraz na przejrzenie jego poprzednich wersji. Redakcja może dodatkowo przywracać i usuwać poprzednie wersje. I to tyle. Nie zarejestrowani ludzie mogą sobie co najwyżej poczytać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Polskia dokumentacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 fakt, już poprawiam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 No nie wiem, Ranmus się nie odzywa, ale trudno, poczekamy. W międzyczasie dodałem kilka stron które juz przetłumaczyłem, ale to był tak dawno temu, że jakość jest nie najlepsza, więc do poprawy są działy - będziecie mieli co robić. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Dlaczego w liście po prawej "Działy" są dwa razy"Podstawy"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 bo w jednym sa podstawy "stawiania klockow" :P a w drugim podstawy gmla :3 edit:o no tak w gmlu sa dwa dzialy podstawy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 a jak towrzyłem instalator to sie pomyliłem :P dzięki za info :P btw. - już działa !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Jest troche literówek, ale chyba nikt nie będzie mieć problemów ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Jest troche literówek, ale chyba nikt nie będzie mieć problemów ze zrozumieniem. Na przykład "szuanuj to" we wstępie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Heh, dodałem mały artykulik od siebie. Nie jest to przetłumaczony angielski help, napisałem po swojemu, co to Sprites, jak tego używać... Więcej o Sprites, hmm... Możecie napisać inny artykuł :P Przecież zmieści się ich więcej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Um... Miodzio skrypcik :P Może coś dodam od siebie, bo jest troszkę pusty :) EDIT: Można wklejać własne obrazki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Marca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 A ja mam taką propozycję. Jeżeli dodajemy coś, co nie jest tłumaczeniem dokumentacji czyli jakieś własne pomoce itd., może by to nazywać z odpowiedniem przedrostkiem, tak aby nie powstał bałagan. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Popieram. Myślałem, że tu chodzi o tłumaczenie, ale skoro pojawiają się też inne tektsy, to trzeba je jakoś oznaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 np. w/topic od własne xD Spoko to ale trochę małą czcionka, a ja już stary jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Pisałem już o tym w komentarzu do newsa, ale napisze jeszcze raz. Ja jestem za tym, aby takich artykułów, jak ten Floodnika, w ogóle nie tworzyć. Wprowadza się w ten sposób niepotrzebny zamęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 A ja proponuję spisać jakieś zasady formatowania, np. angielskie pojęcia - kursywa nazwy funkcji - wytłuszczenie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Nom, jak już to lepiej na żywo helpa przetłumaczyć -.^ xP... Po kawałeczku, każdy po trochu, ale pójdzie i w końcu będziemy mieli polski Help :D @ Aha.... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 takie było zamierzenie, ale nie każdy skumał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Dobra widzę, że trzeba dodac troche opcji do wikipedii :P Oto lista rzeczy jakie postaram się dodać: all - wszyscy, mod - redakcja [all] lista najnowszych artykułów [all] dyskusje [mod] kasowanie artów [all] ilość artów w historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Nudzę się więc mógł bym przetłumaczyć jakiś teks z helpa. A co do nowego pomysłu to jestem za aby je dodać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Myśle, że to dobry pomysł z tą Wiki.Może coś przetłumacze tam od siebie.Mam nadzieje, że coś będzie napisane odnośnie robienia multiplayer'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Będzie napisane tyle co jest w helpie ;p . Poza tym, sugeruję dodać: - komentarze - ostatnie zmiany (do monitorowania co było ostatnio zmienione w jakim artykule) - w historia możliwość porównania wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 A co do Wiki to trzeba zmienić artykuł o game makerze Game Maker oferuje prosty system gotowych funkcji, definiujących zachowania obiektów w grze. Gotowe funkcje są reprezentowane nie przez kod, lecz przez ikony, oparte na zasadzie "przeciągnij i upuść", które można dowolnie układać i łączyć budując w ten sposób program. to mnie razi. Jak ktoś to sobie przeczyta to pomyśli sobie że robienie gier to nic trudnego, a jak moja babka od informy sprawdzi sobie co to game maker i zobaczy taka definicję to uzna moją wspaniałą grę za 15 min roboty i nie doceni mojego wysiłku :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 mam nadzieje że nie skończy się to tak jak: http://gnysek.wow.net.pl/gmc/ Może coś napisze, kto wie. Pewnie w najbliszym czasie. A do tego czasu zajmię się szkoła i zakurzonymi projektami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Dla mnie w tym brakuje opcji "podgląd". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Po za tym widzę że nie wykluczyłeś dodawania pustych nazw/treści. Tak czy inaczej obecnie zajmuje się strukturami danych, później DLLe i na koniec multiplayer. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jestem za tym aby stworzyć oddzielny dział na własne arty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Bez sensu, na GMclanie jest miejsce dla artykułów. Jeszcze coś, tło przycisku ma wartość dee7e7, a fastabara e7e7ef. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja proponuję wywalić wszystkie tłumaczenia z działu: https://gmclan.org/index.php?wiki&wcat=8 Nie widzę odniesienia tego w helpie do GM7, który mam na dysku, a w końcu, TŁUMACZYMY dokumentację, a nie piszemy własną, racja? Powinno być coś takiego jak SDU (patrz na Wikipedia), którym by użytkownicy oznaczali strony do usunięcia, dlaczego chcą usunąć i głosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 I podgląd edycji by się przydał, o! Btw. Marmot, to jest w helpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi