Marmot Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A ja zarzucę Tym biggrin.gif Żeś odkrył w czas, niech cię jasne licho! Ja mam jedno zasadnicze pytanie co do tej całej nowej wersji Almory -> czym ona będzie się różnić od innych mmorpg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Będzie miała inną nazwę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A musi się różnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Przecież chyba musi czymś, czego nie ma w innych mmorpg, przyciągnąć graczy, proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A czym przyciągała Almora 1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Wszystkim ? Zadaj pytanie czym odpychała, będzie prościej odpowiedzieć. :P Wymaganiami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Przyciagnela, bo nie wierzylem, ze mozna zrobic MMO w Game Makerze :) Odepchnela wymaganiami ^^ (FPS 5? :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Przyciągała klimatem. Ot, co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Przyciągnęła tym , że zrobił ją Polak prawie sam :) , a odpychała wymogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Przyciągnęła różnorodnymi broniami białymi, czarami, ale odepchnęła FPSami =]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ale tak naprawdę, Almora nie miała do zaoferowania wiele więcej niż każdy inny, przeciętny MMORPG. :) Borku, nie sądzisz, że przydałoby się dodać jakieś ciekawe i, co ważne, niespotykane nigdzie indziej ficzerki? Almora mogłaby przyciągnąć więcej graczy i zjeść na śniadanie Tibię i Runescape'a. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ale tak naprawdę, Almora nie miała do zaoferowania wiele więcej niż każdy inny, przeciętny MMORPG. :) Borku, nie sądzisz, że przydałoby się dodać jakieś ciekawe i, co ważne, niespotykane nigdzie indziej ficzerki? Almora mogłaby przyciągnąć więcej graczy i zjeść na śniadanie Tibię i Runescape'a. ;) Nie wiem czy to dobry pomysł, bo zbyt wielka sława tej gry to też nie jest dobre rozwiązanie. Dlaczego? Bo Borek sam tego nie udźwignie. A GM wraz z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke Uchiha Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś strona WWW o Almorze bo jak niema to żaloście przecież chyba musi być stronka nie?? Napiszcie jak o tym myślicie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 http://gear-studio.com oO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Sasuke: Jest LINK :] A almora różni się od innych gier mmo klimatem ,którego nie znalazłem w innej grze. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Ale jednak moim zdaniem, gra powinna mieć coś charakterystycznego, czego nie było w innych grach z tego samego gatunku. Taka rzecz jak klimat, to cóż. Jedni wolą taki, drudzy inni. To, że Polak zrobił, to też żaden powód, żeby miało przyciągnąć. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo zbyt wielka sława tej gry to też nie jest dobre rozwiązanie. Dlaczego? Bo Borek sam tego nie udźwignie. A GM wraz z nim. Zawsze się znajdzie rozwiązanie. Są przecież dotacje. Można wprowadzić konta premium i reklamy. Im większa popularność, tym Borek będzie więcej na tym zarabiał, a tym samym, będzie mógł np. odpalać nowe serwery, lub polepszać stare. Tibia nie miała od razu kilkunastu serwerów i multum nieoficjalnych. Zresztą, jeżeli aplikacja serwera byłaby napisana w jakimś języku programowania i by była odpalana spod Linuksa, to serwer by działał wielokrotnie razy szybciej niż stary i by mógł pomieścić dużo więcej osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A tak w ogóle to w jakich porach można zastać włączony drugi prywatny serwer Almory (tam utworzyłem konto, gdy był jeszcze publiczny to mi za bardzo Almora cięła kompa)? Zastałem go włączonego tylko raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Lutego 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Ale jednak moim zdaniem, gra powinna mieć coś charakterystycznego, czego nie było w innych grach z tego samego gatunku. Taka rzecz jak klimat, to cóż. Jedni wolą taki, drudzy inni. To, że Polak zrobił, to też żaden powód, żeby miało przyciągnąć. Zawsze się znajdzie rozwiązanie. Są przecież dotacje. Można wprowadzić konta premium i reklamy. Im większa popularność, tym Borek będzie więcej na tym zarabiał, a tym samym, będzie mógł np. odpalać nowe serwery, lub polepszać stare. Tibia nie miała od razu kilkunastu serwerów i multum nieoficjalnych. Zresztą, jeżeli aplikacja serwera byłaby napisana w jakimś języku programowania i by była odpalana spod Linuksa, to serwer by działał wielokrotnie razy szybciej niż stary i by mógł pomieścić dużo więcej osób. Chodziło tutaj bardziej o to, ze potrzeba by kilku programistów, oraz przepisać grę pod C++ (zapewne tak było by najoptymalniej, ostatecznie to i Delphi), bo samemu obsługiwać setki graczy - raczej nie przyjemna robota :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Najważniejsze, żeby serwer nie był GMowy. Grę zawsze się zdąży zoptymalizować odpowiednio, żeby chodziła jak najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 dobra od dawna nie bylo serwera więc ja spróbuję swoich sił serwer będzie stał od teraz do 12.00 ip:79.189.3.26 wylaczylem, bo nikt nie raczyl nawet tu zajzec procz mathewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ja stawiam serva Jak ktoś chce choć troche niech napisze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ok , podaj ip :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ja stawiam serva Jak ktoś chce choć troche niech napisze smile.gif Może podaj IP :rolleyes: Hostnij jutro o 16:00, jakbym nie pisał to się odezwij na PW ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furious Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 No hej . Jeżeli ktoś może to niech załatwi stare konta od Borka to wgram na server . IP będzie zmienne , bo mam neostrade. Postaram sie nie wyłaczać servera jednak będzie działał popołudniami i może całą noc . Moze sie zdażycże do późnej nocy nie będzie serva . Jeżeli pozwolicie to założe nowy temat. Temat też będzie na oficjalnej stronie fanów Almory (bractwo cienia czy coś takiego ) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 zrobilem taki sobie filmik w pivocie, moze ujrzymy takie cos w almorze:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Właśnie co tak wszystko zdechło? :/ Ja chce więcej info o Almorze: ToD! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Maja 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ja myślę, że się Borek nie obrazi jak go zdradzę :P Czekamy na wersję 7.1 Game Makera :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Też mi zdrada. I dobrze, wtedy nie będzie można przynajmniej zdekompilować nic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Też popieram tą decyzje, przynajmniej nikt nie będzie pisać znowu głupich postów że zdekompilował alme, ma dostęp do kodu i czituje na prywatnym serwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Panowie: jesli na prawde Yoyo zmieni sposob umieszczania danych w aplikacji (w najlepszym wypadku jak zastapia to normalna kompilacja) to bedzie mozna powiedziec ze nie da sie zdekompilowac. A dotad az tego nie zrobia to mozna pomarzyc o bezpiecznym gmie - prawda jest taka ze yoyo bedzie sie kurczowo trzymac swojej metody bo wygodne jest dla nich znac kod tego co robimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi