I am Lord Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Za miesiąc pewnie screen z room editora tak strzelam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Października 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Raczej wygląda, że co parę dni dają te screeny - następny powinni dać dziś/jutro - zobaczymy. Aczkolwiek moje przeczucie mówi jednak o premierze lub chociaż becie w listopadzie. Pytanie czy będzie to publiczna beta, czy dla wybranych (losowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ale on ma nadal opinię tylko zabawki dla dzieci wśród developerów, kto by na to wydawał pieniądze :P Taką reputację będzie ciężko zmienić chociaż już jest trochę lepiej niż kilka lat temu. Chyba tylko wśród takich twórców jakich się znajdzie na warsztacie. Śmiesznych kuców którzy tak naprawdę nic nie potrafią. Wśród prawdziwych twórców nikt nie daje o to jebania, liczy się produkt końcowy a nie program w którym robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 W firmach IT w której są same mózgi od progamowania, też bardzo chwalą GMa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Października 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Kuce wiedzą lepiej :psichix: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Października 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Dużo się nie pomyliłem, dziś kolejny screen Może być też tak, że w listopadzie powiedzą co i jak, ale wcale nie będzie premiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Mniam, wygląda fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danieo Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 To Tile Animation i Auto Tiling kuszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Hmmm czyżby poza sprite, backgorund editorem był osobny dla tilesów? To by oznaczało jakieś zmiany w GML dla tilesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Hmmm czyżby poza sprite, backgorund editorem był osobny dla tilesów? To by oznaczało jakieś zmiany w GML dla tilesów. Wg mnie żadnych. Tile od BG różnią się jednym true/false. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 W firmach IT w której są same mózgi od progamowania, też bardzo chwalą GMa :) Daj jakiś cynk gdzie to, to chętnie pójdę tam : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Wg mnie żadnych. Tile od BG różnią się jednym true/false. Własnie mi chodzi o to że może jakieś zmiany w samym silniku poczynili. Przez które tilesety nie będą tylko backgroundem a czymś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 26 Października 2016 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 może jakiś support wbudowany do paralaxu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Października 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 W piątek albo poniedziałek powinni dać screen z room editorem (w sumie jeden był, ale bardziej pokazywał edycję instancji niż rooma), to może coś wiecej o tych tilesetach się dowiemy :) Ale pamiętam, że na GMCLANie jest taki przykład, bardzo stary, bo chyba z 2002-2003 roku, o łączeniu ścian (nawet Alien Territory go używa), a tutaj nagle GM będzie miał to wbudowane (chociaż jeśli tileset, no to sciana nie bedzie obiektem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 to takie binarne łączenie? Taki prawie że oneliner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Października 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 warstwy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Hmm zdaje mi się że ta 4 ikonka to pathe. Pathe w roomach to by było coś :) A to chyba warstwy obiektów a nie tilesów hmmm tak myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 warstwy! YESSSSSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Października 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Hmm zdaje mi się że ta 4 ikonka to pathe. Pathe w roomach to by było coś :) A to chyba warstwy obiektów a nie tilesów hmmm tak myślę. jeszcze kilkanaście dni i się dowiesz, tyle powiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Ostatnio mi tego brakowało jak robiłem skrypt generujący model 3D z patha na MP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Nowa wersja klocków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Nowa wersja klocków? Nie widzę różnicy oprócz nowego podziału i obsługi gamepada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Wydaje mi się że to są nody więc różnica kolosalna. Takie same rozwiązanie jest np w Blenderze do programowania własnych shaderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Ja wiem, moim zdaniem to jest po prostu ciągle widoczne okienko które w trakcie edycji klocka jest. Node'y tylko wizualizują, ze to jedno po drugim jest, ale przecież tak było do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dester Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Tak czy inaczej, ja nie używam już bloczków :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Kod jest dla frajerów, w kodzie wszystko zrobisz, a zrób w bloczkach! :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 No to mamy informacje! https://www.yoyogames.com/blog/397 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Yes you can - for a limited time existing Professional users and module holders will get 40% off the equivalent Studio 2 product and Master Collection users will get 50% off each product. Please visit this page for more information. Sprytne zagranie XD Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 I tak rewelacyjnie tanio. Obawiam się tylko że za jakiś czas ogłoszą odpowiednika wersji Master. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2016 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Nom, ja mam bętę, a wy ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi