Quzziy Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Cześć, Zacząłem robic platformówkę na Androida, jednak nie wiem jakie oraz jak zrobić sterowanie. Myśle ze najlepsza była by jakaś gałka (która obsługiwała by lewo,prawo,skok) + buttony z atakami Może coś doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Moze i galka, nie lepiej przyciski? Obczaj pojecie virtual buttons, symuluja dzialanie klawiszy, nakladane na gui i rysujesz sobie sam w draw GUI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Na GMCommunity (gmc.yoyogames.com) masz gotowe przykłady z wirtualnymi gałkami i przyciskami, w dziale Tutorials i Demos samego GM:Studio chyba też coś jest. I sama dokumentacja też o virtual keys sporo mówi (o gałce analogowej nic, ale to nie jest super trudne do zrobienia, no i jak mówiłem są przykłady). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 No wiec zrobiłem strzałki, ale strasznie słabo działają (reakcja na dotyk, jest chyba tylko na krawędziach przycisków) I nie wiem dlaczego ale zostają na miejscu, kiedy kamera sie przesuwa, przez co przesuwają sie w lewo kiedy postac idzie w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 No ale zrobiłeś obiekty, czy dodałeś wirtualne klawisze przez funkcje virtual_key_*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Zrobiłem obiekt który ma: /// W create GML gui_width=700 gui_height=480 /// W Draw GML display_set_gui_size(gui_width,gui_height) global.vkup = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-138, gui_height-138, 64, 64, vk_up ); global.vkright = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-74, gui_height-74, 64, 64, vk_right ); global.vkdown = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-138, gui_height-74, 64, 64, vk_down ); global.vkleft = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-202, gui_height-74, 64, 64, vk_left ); draw_sprite(spr_Up,-1,gui_width-138, gui_height-138); draw_sprite(spr_Right,-1,gui_width-74, gui_height-74); draw_sprite(spr_Down,-1,gui_width-138, gui_height-74); draw_sprite(spr_Left,-1,gui_width-202, gui_height-74); Natomiast Room jest z widocznościa 700x480 Oraz Object Fallowing 350x240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 to do create: GML global.vkup = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-138, gui_height-138, 64, 64, vk_up ); global.vkright = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-74, gui_height-74, 64, 64, vk_right ); global.vkdown = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-138, gui_height-74, 64, 64, vk_down ); global.vkleft = YoYo_AddVirtualKey( gui_width-202, gui_height-74, 64, 64, vk_left ); do draw_gui GML draw_sprite(spr_Up,-1,gui_width-138, gui_height-138); draw_sprite(spr_Right,-1,gui_width-74, gui_height-74); draw_sprite(spr_Down,-1,gui_width-138, gui_height-74); draw_sprite(spr_Left,-1,gui_width-202, gui_height-74); //co ty masz za wersje gma?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 YoYo_AddVirtualKey ? Używasz pirata? Nie ma takiej funkcji w GM:Studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sutikku Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Nie wiem, nie znam się, ale chyba jest taka funkcja http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=533728 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Była, teraz nazywa się inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 A dokładniej GML virtual_key_add(x, y, w, h, keycode); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Na razie mam gołą wersje pro, jak kiedyś uda mi sie zrobić tą gre, to rozumiem ze wystarczy dokupić Android Export za 199$? Aby wrzucić to na sklep google Co do kodu to poprawiałem tak jak podaliście, ale różnicy w działaniu nie widze, znaczy lewo i prawo to działa całkiem ładnie ale strasznie ciężko skakać (na up) i poruszac lewo prawo jednocześnie. Chyba zostaje analog, albo po prawej stronie jakis analog (lewo-prawo) a skok na osobnym buttonie po lewej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Lista aktualnych funkcji i dokumentacja online: http://docs.yoyogames.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Nie wiem dlaczego grafika strzałek nie przesuwa sie wraz z ekranem. Po prostu jak ekran sie przesunie to aktywne miejsca buttonów sa na tym samym położeniu ale sama grafika tych buttonów jedzie w lewo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Bo buttony rysujesz na rom a nie na ekranie. Musisz rysować je uwzględniając view, albo w evencie draw GUI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 No wlasnie sa w draw gui obiektu, chyba ze nie o to chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jezeli masz pro, to czemu nie zaaktualizujesz do najnowszej wersji, ta co masz to bardzo wczesna, gdzie duzo rzeczy nie dzialalo jak powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Chyba, że masz lewą wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Wydaje mi sie że jest najnowsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Września 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 To znaczy jaka? Konkretny numerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 1.3.1409 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 1.3.1409 Ostatnia wersja z crackiem jaką znalazłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Co to wg. za uwagi? Jak Ciebie nie stać na program za 300zł to nie znaczy że każdy ma taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 ? Co '?'. Po prostu masz pirata. Weź sobie ściągnij wersję standard. Nie masz w nim ograniczeń(poza możliwością eksportu tylko na wina) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Wiem co mam, a darmową to chyba Ty musisz sobie ściągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Ale o co wam chodzi, to przecież jest najnowsza stable wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi