Gibki Kaktus Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Gdzie stworzyć plik ini w windows XP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jak twoja gra nie jest w Program Files to najlepiej w katalogu z grą. W przeciwnym wypadku możesz dać w AppData. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 A to nie jest obojętne? Ini to plik jak każdy inny. Twoja sprawa gdzie go dasz, rób jak ci wygodniej (przy czym nie polecam np. zaśmiecać pulpitu, czy jakichś moich obrazów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Marca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Nie, to jest GM:Studio i sandboxuje pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Co robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Robi tak, abyś nie miał dostępu do plików użytkownika. Tylko do tego co ty stworzysz i potrzebujesz w obrębie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Robi tak, abyś nie miał dostępu do plików użytkownika. Tylko do tego co ty stworzysz i potrzebujesz w obrębie gry. No ale to znaczy, że pozwala odczytywać tylko pliki z danego folderu, czy utworzone przez? Bo jeśli to drugie to A to nie jest obojętne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Wcześniej jak dawałem ini do included files, to tworzył się on w foler główny/datafiles/ . Ale nie wiem, czy od tej ostatniej wersji czy jak, jak zmieniam pliki w datafiles, to nie zmieniają się w grze. Gdzieś teraz przenieśli to? Bo nie mogę nigdzie znaleźć ani tego, co dodam teraz, ani tego co było wcześniej(znaczy to co było wcześniej jest w datafiles, ale nie działa, bo zmieniając w grze tego nie czyta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan88 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Daj tam, gdzie się dodają domyślnie czyli AppData. Przecież nikt nie będzie go modyfikował ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Pierwsza rzecz jaką robię przed uruchomieniem gry to zajrzenie do plików ini :P Nawet gier dużych firm bo często są tam ukryte ustawienia, których nie da się zmienić z poziomu samej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan88 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 A ja za modyfikację ini karam errorem :lol: Bo to save gry :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 To czemu zachowywać jako ini? Lepiej (i równie łatwo) zapisywać dane do jakiegoś ds_* i zapisywać do pliku. Nie trzeba wtedy tego nawet kodować bo jest w formie nie przystępnej dla gracza. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan88 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ja miałem całkiem inny zapis, ale miałem w nim problemy swojego czasu (przez GMS) i zamieniłem na to. A gdyby nie było sensu w zapisie do ini, to wcale nie byłoby tej opcji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Jakoś muszę edytować .ini, żeby zmienić w grze, nie? Ale nie mam pojęcia, gdzie on teraz jest przechowywany... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan88 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Włącz wyszukiwarkę plików i wyszukaj "*.ini". Tam chyba jest opcja ostatnio modyfikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Marca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 %LOCALAPPDATA%\NazwaGry\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi