CrackGM Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Tytuł: Tube Gatunek: zręcznościówka Opis: Prosta gra, która polega na omijaniu sześcianów :P. Zacząłem się bawić w 3D i tak po dwóch godzinach powstała taka prosta gra. Wzorowałem się na grze z Androida.. nie pamiętam nazwy :D. Sterowanie: myszka (lewo, prawo) Może coś jeszcze dorobię... ale to już nie dzisiaj :D Download: https://gmclan.org/up7338_4_Tube.html Rozmiar pliku: 1031 KB w archiwum Autorzy: Programowanie: CrackGM Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Mysz za czuła i brak takiej dynamiki jak w gierce z Androida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Można dorobić kilka rzeczy(HUD, lista wyników) i wyjdzie z tego nawet fajna mini gierka. A i proponuję jeszcze dać taki efekt, że się tj. leci, a nie że klocki lecą do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Można dorobić kilka rzeczy(HUD, lista wyników) i wyjdzie z tego nawet fajna mini gierka. A i proponuję jeszcze dać taki efekt, że się tj. leci, a nie że klocki lecą do Ciebie. https://gmclan.org/up7338_4_Tube69a96.html Efekt lecenia + proste gui(?) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Byłoby lepiej widzieć przed sobą jakiś statek, postać gracza etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Byłoby lepiej widzieć przed sobą jakiś statek, postać gracza etc. https://gmclan.org/up7338_4_Tubebdb6e.html :) done Teraz ogólnie lepiej wygląda.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Trochę źle wykrywa kolizje - miałem game over, a od tego białego stożka to jeszcze było z 20 pikseli miejsca do kwadratu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Trochę źle wykrywa kolizje - miałem game over, a od tego białego stożka to jeszcze było z 20 pikseli miejsca do kwadratu. https://gmclan.org/up7338_4_Tube.html Teraz jest co do piksela (tzn. tak mi wyszło w testach :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 O! Teraz nawet fajne to jest :D Proponuję dodać takie coś jak lvle, że np. kiedy osiągniemy 500 pkt to klocki pojawiają się bliżej Ciebie, 1000 pkt pojawia się więcej klocków, 2000 pkt - pojawiają się przeciwnicy. @EDIT Jeszcze można dodać zbieranie monet, np. zebrane 50 = spowolnienie na 5 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 O! Teraz nawet fajne to jest :D Proponuję dodać takie coś jak lvle, że np. kiedy osiągniemy 500 pkt to klocki pojawiają się bliżej Ciebie, 1000 pkt pojawia się więcej klocków, 2000 pkt - pojawiają się przeciwnicy. @EDIT Jeszcze można dodać zbieranie monet, np. zebrane 50 = spowolnienie na 5 sekund Ciekawe pomysły, na pewno skorzystam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 poziom trudnosci w ogole sie zwieksza? odechcialo mi sie przy 6000 pkt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 poziom trudnosci w ogole sie zwieksza? odechcialo mi sie przy 6000 pkt :PNa razie nie :P zaczynam prace nad pełną wersję...mam nadzieję że gra będzie ciekawa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dupa jasia tej a nie dokładne kolizje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrackGM Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Wszystkie bugi będą usuniętę razem z pełną wersją gry. Musze przepisać kolizje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Super ta gra, psychodeliczna nieco. Będziesz zmieniać grafę, na jakieś rzeczy, grzybki, stworzonka czy coś? niestety zboczenie zawodowe narzuca mi skojarzenia z kolonoskopią i omijaniem polipów, ale wbrew pozorom to całkiem sympatyczne skojarzenie:) albo z erytrocytem lecącym w naczyniu i omijającym blaszki miażdżycowe, ale tego zobaczyć nie można:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Hardcorowa wersja, lecimy jakimś wirusem w żyle, omijamy krwinki i te badziewia ( nie pamiętam nazwy ) co chcą nas zwalczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Albo jeszcze lepiej - lecimy stożkiem przez tunel i omijamy sześciany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Hardcorowa wersja, lecimy jakimś wirusem w żyle, omijamy krwinki i te badziewia ( nie pamiętam nazwy ) co chcą nas zwalczyć. Wydaje mi się, że to jest serio dobry pomysł :D Nie musi być akurat wirusem, ale czymś innym co może tak sobie latać w "tunelu". Jeszcze gdyby było to możliwe można dodać tj "zakręty"(efekt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Super ta gra, psychodeliczna nieco. Będziesz zmieniać grafę, na jakieś rzeczy, grzybki, stworzonka czy coś? niestety zboczenie zawodowe narzuca mi skojarzenia z kolonoskopią i omijaniem polipów, ale wbrew pozorom to całkiem sympatyczne skojarzenie:) albo z erytrocytem lecącym w naczyniu i omijającym blaszki miażdżycowe, ale tego zobaczyć nie można:/ Nie! Tylko nie krew! Po 10 min. gry na podłodze bym leciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie! Tylko nie krew! Po 10 min. gry na podłodze bym leciał. To może coś w stylu: Otrzymałeś nową misję! Musisz dostarczyć maila do kolegi, tak aby nie wpaść na wirusy czychające w sieci. I leciałoby się zamiast stożkiem to kopertą i omijało by się ty wszystkie syfy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 albo wcielić się w rolę patogena i spier****ć przed białymi krwinkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack D. Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Super ta gra, psychodeliczna nieco. Będziesz zmieniać grafę, na jakieś rzeczy, grzybki, stworzonka czy coś? niestety zboczenie zawodowe narzuca mi skojarzenia z kolonoskopią i omijaniem polipów, ale wbrew pozorom to całkiem sympatyczne skojarzenie:) albo z erytrocytem lecącym w naczyniu i omijającym blaszki miażdżycowe, ale tego zobaczyć nie można:/ :lubieto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Ja tam bym proponował lot plemnikiem i omijanie durexów ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 @UP Taka gra już jest, nie pamiętam jak się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 @UP Taka gra już jest, nie pamiętam jak się nazywa. Jeśli chodzi o flashówkę, to jest "The Great Sperm Race" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi