propaganja Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 przyznam ze cala ta misja to chyba przed-najbardziej ryjacy beret moment jak do tej pory :D Ale wszystkie Asy dopiero beda wykladane na stol przy robieniu kilku ostatnich misji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Przy info albo readme gry dodaj napis : "Mindfuck warning!" :D Wow, na serio hipnotyzujące :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Te napisy na pierwszym (w biblii) wyglądają źle, ale ogólnie miód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Na pierwszym napisy mogłeś trochę 'powyginać' oraz w tym zwierciadle niepoprawnie się książka (i nóż) odbija. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Piękne. Wspaniałe. Mroczne. Padłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 tiaa litery sa na plasko, nie ukladaja sie tak jak strona. Nie mój komp nie mój program graficzny, nie umiem tego zrobic w gimpie, ale poprawie u siebie w PSie. Pekniecie na lustrze tez tragiczne wiec pewnie cala "Read" wymienie. Ogólnie to taki projekt stronki internetowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Gramofon chyba nieco zbyt jasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Bo jest ze złota : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 a mnie sie nie podoba, machniete na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 a mnie sie nie podoba, machniete na szybko +111111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Idealny prezent na walentynki dla koneserów stylu <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Te dzisiejsze prace wszystkie to nie jest jakies mistrzostwo :D Ale takto jest jak sie rysuje w pracy i ktos wiecznie suszy glowe. Jak znajde czas to poprawie u siebie na swoim sprzecie i na spokojnie albo narysuje po prostu od nowa :) @Karolo wcale nie na szybko, na wolno, cholernie, bo rysowane myszka w gimpie. Nie oszukujmy sie z plasteliny wenus z milo nie ulepisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 to ostatnie jest dobre noz zle sie odbija, w lustrze powinien byc po lewej stronie, a widelec ma 7 tego... precikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 nie powinien byc po zadnej lewej stronie, ale literki powinny byc odwrocone i ksiazka miec inny krztalt, wiem wiem nie chcialo mi sie z tym pieprzyc :D a to ostatnie jest dobre ale tylko na duzym oddaleniu, jak sie przyblizy jest kupa. A i spozniony szacun dla Explosivo ze wyczailes ze to biblia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 pare screenow, Trip w obecnym stanie na pelnych detalach, pocztowki z 4 plansz: ten screen z kolorowym ludzikiem w koncie jest z bardzo starej wersji, wkradl sie podstepnie do galeri. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Robi wrażenie, zwłaszcza te sceny w lesie <: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ni pomyślałbym nawet, że takiego ładnego ludka w widoku od góry uda Ci się naskrobać :) Dywan też wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ta postać ma za długą rękę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 popraw trzymanie karabinu jak sie idzie w lewo! a tak to piękne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 18 Lutego 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 No, z góry prezentuje się to znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ok, to po prostu będzie genialne. Czekam niecierpliwie. EDIT: Najlepsze wrażenie wywarł na mnie ten pierwszy screen. Wspaniałe oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nawet specjalnie dla Ciebie rozpisałem kod do poprawy tej tragicznej ręki ! : DD GML if oPlayer.image_xscale=-1 { direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)-180; image_xscale=-1 } if oPlayer.image_xscale=1 { direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_xscale=1 } Teraz nie będzie znajdziesz wytłumaczenia , że zapomniałeś ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 No poprawie cale wyswietlanie bohatera, bez paniki narazie mam inne rzeczy na glowie :) Pablo to nie jest ze nie wiem jak napisac kod (zreszta jak spojrzysz chocby na ktorys ze starych filmikow to tam trzymanie broni jest zrobione w porzadku, potem mi sie cos spieprzylo i nie przyszla jeszcze pora na poprawke) tylko ze narazie skupiam sie na czyms innym, a z bohaterem mysle co i jak zrobic, czy w ogole bedzie poruszal reka za pistoletem/karabinem, jak rozegrac trzmanie broni dwurecznej i czy w ogole nie narysować go od początku itp. @Anty ja bym powiedział na odwrót, że puki co to z boku prezentuje sie zdecydowanie lepiej. Ale może dlatego że wiem jak to działa/wygląda w ruchy, co jest a co nie jest jeszcze zaimpletowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 moglbys przerysowac bohatera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Ta wszechobecna ciemność nie jest zbyt męcząca na dłuższą metę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Hmmm Explosivo zależy, powiem tak, ja od horroru nie oczekuje żeby był prosty łatwy i przyjemny, grając choćby w amnesie bardzo się męczyłem tym że klimat każdej sekundy jest ciężki, i tym że zawsze muisze uciekać i panikować jak cokolwiek wyskoczy itp. Tylko że w przypadku tej gry ten stopień męczenia gracza to jej największa zaleta :) Trip operuje troche innymi sztuczkami, a ciemność, biorąć pod uwagę choćby widok od boku - nie jest taka uciążliwa, jasne utrudnia zauważenie przeciwnika, czy choćby przedmiotów porozrzucanych po planszach, wymusza koncentracje i nerwowe rozglądanie sie na boki, i myśle że to duży, duży plus. A znowu nie jest aż tak ciemno żeby było to przesadnie uciążliwe, wbrew pozorom znajdziemy wiele jasnych i spokojnych lokacji (wiekszosc przeciwnikow jest bardzo cieniolubnych, spora czesc tez po prostu boi sie swiatla). tym bardziej ze można sobie w trakcie gry upgradować różne sprzęty, bronie, maske, pancerz, plecak czy właśnie latarke (co glupim pomyslem nie jest). W ogole w tej grze chyba bardziej oplaca sie inwestowac w stamine i sprinting (jesli chodzi o skille) niz strzelanie czy machanie maczeta, upgradowac latarke a nie shotguna. Chociaz to zalezy od stylu gry. Przestrzelic sie bezczelnie przez wiekszosc przeciwnikow czesto sie da, ale jednak bardziej ufam szybkim nogom i orientacji w terenie a nie brakujacym kulom w magazynku :) Druga sprawa ze na trudniejszym poziomie doswiadczenia zadnych upgradow i skilli nie ma, a jedynie stale pogarszajacy sie stan zdrowia bohatera, i wtedy tak naprawde gra pokazuje skrzydla. Ale tez i gra wtedy moze byc zbyt trudna i przedewszystkim zbyt intensywna/straszna dla wielu graczy. @Karolo mysle i mysle i nie wiem. W sensie bardzo duzo tych animacji jest, rysowac wszystkie od zera troche duuuzo roboty, ale bardzo kusi mnie zrobienie malego eksperymentu z przedpotopowym motion capture. Z drugiej strony najchętniej wydałbym tą grę po prostu wcześniej, taka jaka jest (a jest gruba, i dobra :) ), i jeśli uda mi się coś na niej zarobić, zainwestować, wynająć jakiegoś naprawde dobrega grafika i animatora, i zrobić za jakiś czas gruby darmowy update z zmienioną większością spritów, sam wiem że potrafiłbym to lepiej narysować, ale po prostu bym sie z tym wszystkim nie wyrobił, za dużo contentu (nie spotkalem sie z inna gra robiona w game makerze ktora wazy ponad 500mb) żebym zdążył sam te wszystkie sprity odpicować do perfekcji przed koncem tego dziesieciolecia :) A juz nie mowie ze wiekszosc tego byla rysowana w myszka w pracy (a praca taka że co chwile musze sie od rysowania odrywać żeby tu komuś dać kluczyk, tam podać wode a gdzieindziej zrobić drinka), a druga polowe na rozsypujacym sie i wieszajacym co chwile kompie, czyli warunki "bliskie" idealu, a gra i tak rozpieprza bez problemu wszystko co do tej pory zrobilem wiec na obecna chwile jestem bardziej niz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Mam nadzieję że grafiki będą wczytywane spoza exe, bo nie lubię gdy gra mi się wczytuje pół godziny a potem jeszcze się tnie tylko dlatego, że autorowi się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi