TheMarcQ Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ludzie! Nie podoba sie temat? Spadac. Znajdzcie sobie inny konkurs o lepszych waszym zdaniem regulach... btw. Ja na szczęście już zacząłem już maze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Grafika nie jest zła (wręcz ma swój urok :) ), ale nie pozostawia dużego pola do popisu - za mało jest potencjalnych przeciwników itp. (a nie chcę wymyślać cudów na kiju w rodzaju krwiożerczych skrzynek). No ale skoro decyzja już zapadła, to nie ma co narzekać - jak ktoś chce, to z tych zasobów ułoży coś dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Nagrody są świetne! Biorę Się Do PRACY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 a może gra będzie do wyboru ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 nie, bo ceny gier są różne, chyba że byłaby ustalona max. cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Czy do dopuszczalnej ingerencji w sprite'a z tej paczki wpasowuje sie jeszcze dorysowanie trzech linni do kolka od liny do wspinaczki, bo za chiny nie moge tego zrobic tak, zeby nie musialoby to siedziec w siatce 32X32 i zamiast stawiac to na tilesecie moglbym dac to pomiedzy dwa tilesetki. Uhhhh.... tyle gadania o trzy kreski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Była mowa że można przerabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 na waszym miejscu po prostu robilbym proceduralne generowanie sprajtow z tych juz posiadanych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 @up: np. ze skrzynki i jablka zrobic jablko wystajace ze skrzyni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 mu raczej chodzi o montowanie postacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 znaczy podzielic juz istniejace na segmenty i laczenie ich w roznych kombinacjach jak postaci w wiedzminie 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 A screeny z postępów można udostępniać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Dobre pytanie. I kolejne dobre pytanie: "Po co?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Dla znajomych i np. członków teamu nie posiadających wersji otwartej (Nawet zamknięte wersje trza jakoś przesłać ) :P uploader do dość skuteczny i szybki sposób na wymianę małych plików, ale dość publiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 A co z zewnętrznymi czcionkami? Sorry, głupie pytanie. :P Po prostu nigdy nie były mi potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 A nie lepiej, żeby grafiki mogły być własne, ale oceniałoby się tylko ich dopasowanie do reszty grafik, albo wcale by się ich nie oceniało? Bo te startowe są takie nudne, takie kwadratowe, nieelastyczne - nadają się tylko do kilku rzeczy na krzyż. Chcąc zrobić kamień wielkością przerastający bohatera trzykrotnie będziemy musieli (wg. regulaminu) skalować, a to już nie będzie ładne. I czy do rozszerzeń zaliczane są zewnętrzne pliki tekstowe (zapisy gier, map, czy skrypty, które w razie czego można by szybko podmienić) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Regulamin ulega drobnym zmianom, na prośbę użytkowników. Anulowano przepis o wymaganej ilości użytej grafiki z paczki Dodano możliwość wstawienia własnej grafiki. Około 1 na 10 grafik może być własna, jury będzie decydowało jeżeli limit zostanie przekroczony. Zalecam, aby grafiki były podobne stylem do grafik z paczki. Rozszerzenia to tylko i wyłącznie DLLe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Serdeczne dzięki za zmiany, ale wiesz, że właśnie zmniejszyłeś limity używalności własnych grafik? W głównym poście była mowa o 80% z paczki, a teraz ma być 90%. Nie można ustalić "Grafika nie jest oceniana", albo "Z grafiki oceniane jest tylko dopasowanie pojedynczej grafiki do reszty grafik"? Czy edytowana grafika z paczki liczy się jako grafika z paczki, czy jako nowa grafika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunflower Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Mentoss: właśnie, że nie. Ok. 80% grafik użyte - to dotyczyło tego, że z grafik w paczce ok. 80% miało być użytych. Inaczej mówiąc, gdyby w paczce było tak z 200 grafik, musiałbyć użyć/wcisnąć do gry na siłę ok. 160 z nich, i te 160 grafik byłyby jedynymi w grze (czyli 100% grafik w grze pochodziłoby z paczki). Teraz można stosować tyle grafik z paczki, ile się chce, aczkolwiek grafiki własne nie powinny przekraczać 10% grafik użytych w grze (i poza tym dobrze, żeby były zbliżone klimatem, jak Uzjel podkreślił). Teraz rozumiesz? Jeśli chodzi o modyfikacje: myślę, że takie ingerencje, o jakich pisano wcześniej, nie liczą się jako własne grafiki, aczkolwiek dla pewności lepiej uważać. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Dzięki... Mam już pomysł :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Dzięki sunflower :* Jeszcze jakieś pytania ? Chcę mieć pewność, że wszystko jest jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Jakim cudem zamierzacie policzyc kto ile procent wlasnej grafiki wlozyl w swoja gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mając maksymalnie 222 grafiki, możemy sobie policzyć, czy rzeczywiście się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 a jak uzyje 11% grafiki wlasnej, albo dam 10%regulaminowej grafiki ale nie wykorzystam jednej grafiki z paczki? Dla mnie jest to bzdurne. Nie mam absolutnie zadnej grafiki spoza paczki, a gra robi sie naprawde przyzwoita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Marudzicie :P Ja już wszystkie ficzery do gry dodałem zostało mi tylko stworzenie etapów i zabawa z dźwiękiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 zastanawiam sie jedynie nad tym z jakich grafik zrobie inventory, ale to nie problem, na pewno sie cos znajdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mentoss: właśnie, że nie. Ok. 80% grafik użyte - to dotyczyło tego, że z grafik w paczce ok. 80% miało być użytych. Inaczej mówiąc, gdyby w paczce było tak z 200 grafik, musiałbyć użyć/wcisnąć do gry na siłę ok. 160 z nich, i te 160 grafik byłyby jedynymi w grze (czyli 100% grafik w grze pochodziłoby z paczki). Teraz można stosować tyle grafik z paczki, ile się chce, aczkolwiek grafiki własne nie powinny przekraczać 10% grafik użytych w grze (i poza tym dobrze, żeby były zbliżone klimatem, jak Uzjel podkreślił). Teraz rozumiesz? Jeśli chodzi o modyfikacje: myślę, że takie ingerencje, o jakich pisano wcześniej, nie liczą się jako własne grafiki, aczkolwiek dla pewności lepiej uważać. Sunflower wyjaśniła mi to pięć postów temu. Możesz użyć ile ich chcesz, ale stosunek Twoich grafik do wszystkich nie może przekraczać 1:10. Reszta to te z paczki, a jako że jest ich tam około dwustu, to możesz użyć maks. 220 grafik, z czego jedynie 20 grafik ma prawo być własne. Łatwo będzie policzyć ile ich masz. P.S.: U mnie ingerencje ograniczają się do kopiuj/wklej/skaluj/glow. Właściwie nic nie przekolorowywuję. Nie używam żadnego ołówka, czy pędzla, więc powinny się raczej zaliczać jako te z paczki, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rokulcia Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mam pytanie, jeśli połączy się 2 obrazki z paczki( Np ludka z kluczem), to będzie zaliczane jako 1 obrazek z paczki, czy 1 obrazek własny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 @mentoss rokulcia: ty specjalnie glupa udajesz? Nawet jesli beda miec pretensje powiesz, ze to sa dwa oddzialnie rysowane sprite'y. Zaraz beda sie pytac czy jak wloze 3 obrazki z paczki do jednego sprite'a jako kolejne klatki animacji czy bedzie to ingerencja, ludzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Chyba ci o rokulcie a nie mentossa chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi