Skocz do zawartości

Zablokowane Alien Territory - Oficjalne Testy! v0.15

Borek

Rekomendowane odpowiedzi

Alien_Territory.jpg

ALIEN TERRITORY v0.15 BETA

Zakład kolejny temat z nową wersją 0.15, już rozmawiałem z Ranmusem i zrobimy porządek żeby tematów nie było za dużo. Póki co jest jak jest.
Link do ściągnięcia tradycyjnie znajdziecie na GEAR-STUDIO

Różne są poprawki, większe i mniejsze, niestety błąd z uniemożliwieniem strzelania wymaga większych testów, najprawdopodobniej wina leży po stronie
ruterów - możliwe że blokowana jest u gracza ilość wysyłanych pakietów na porcie który używa AT. Zmieniłem port na 6900, ale to i tak pewnie nic nie da.
Pożyjemy, zobaczymy :) Muszę mieć pewność 100% w czym tkwi problem.

LISTA ZMIAN

*** Alien Territory v0.14 - v0.15 ( 6.09.2010 )

- Poprawiono błąd zacinania się w ścianach podczas strzelania.
- Poprawiono błąd z nie wyłączającą się muzyką po wyjściu z menu.
- Poprawiono błąd z powstawaniem postaci ( RESPAWN - czarny ekran ) - wymaga testów.
- Poprawiono błąd autologowania ( nie można było wyłączyć ).
- Poprawiono mały szczegół dotyczący nazw wersji BETA/ALPHA w instrukcji z opisem klawiszy.
- Poprawiono błąd porzucenia broni po śmierci, Minigun nigdy nie wypadał.
- Poprawiono błąd z wręczaniem energii oraz pancerza - już nie można wręczyć gdy odbiorca posiada pełny stan.
- Poprawiono błąd z wręczaniem stzrelby bez amunicji - wcześniej odbiorca dostawał strzelbę z minusową ilością amunicji.
- Zmodyfikowano nieznacznie radar ( w późniejszych wersjach zostanie zmieniony na większy )
- Zmieniono nieznacznie mapę "map3", tak aby gracze przeważnie nie powstawali po lewej stronie mapy jak dotychczas.
- Zmieniono parametry PVP, od teraz nie będzie możliwe zabicie wspólnika granatem lub od wybuchu beczki.

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

@jesli pozwolisz napisze to co w tamtym temacie nie zdarzylem

nie no ja to tylko tak odebrałem jak z bliska puściłem w kogoś dłuższą seryjke po czym ten ktoś miał jeszcze połowe życia :)

właśnie co do tego życia to chyba nie powinno być widoczne dla innych graczy w trybie pvp ?

sciagam, przetestuje i wracam do roboty, ale baardzo chcialbym by niedlugo pojawila sie mozliwosc grania alienem :D

EDIT: hmm, dosc czesato trace polaczenie z serwerem

Kręcąc kółkiem myszy w dół zmieniają się tylko pistolet z tym podstawowym karabinem, nawet jak się ma inne bronie.

EDIT:

for object connection_Step:

In script sc_Data_Shot:
Error in code at line 10:
       n = instance_create(net_x,net_y,global.weapon[net_weapon,2]);
                                              ^
at position 45: Unknown variable weapon or array index out of bounds

wiecej rozstawionych po mapie zyc, w pvp ofc bo tak to jak nie zaczniesz pierewszy rznac innych to beda Toba tyrac przez caly czas :(

Cytat
niestety błąd z uniemożliwieniem strzelania wymaga większych testów, najprawdopodobniej wina leży po stronie

ruterów - możliwe że blokowana jest u gracza ilość wysyłanych pakietów na porcie który używa AT. Zmieniłem port na 6900

Mogę cię zapewnić że z odblokowanymi portami też się mi to zdarza. Poprzedni port też miałem odblokowany. Teraz na nowym to samo ( u mnie odblokowany ).

Jest jeszcze sprawa z FPSami, Ceasar latał z połową FPS i przez to poruszał się o połowę wolniej, jeżeli ktoś użyje jakiegoś cheat enginu to na pewno będzie można zrobić speed hacka poprzez podkręcenie sobie FPSa.

Cytat
Jest jeszcze sprawa z FPSami, Ceasar latał z połową FPS i przez to poruszał się o połowę wolniej, jeżeli ktoś użyje jakiegoś cheat enginu to na pewno będzie można zrobić speed hacka poprzez podkręcenie sobie FPSa.
W sumie to we wszystkich sorsowych grach spidhak jest możliwy do zrobienia i jakoś nikt nie narzeka :P

Bardziej bym się przejmował właśnie tym, że jak komuś muli to będzie wolniej biegać. To jest rozumiem na tej Twojej liście rzeczy do zrobienia ;) ?

• Administratorzy

Jest bug z granatami. Rzuć granata w wąskim korytarzu, tak, zeby sporo się odbijał od ścian - w grze zobaczysz go przed sobą, ale wybuchnie za plecami (WTF?).

Mam też wniosek, o odnawianie się energii, np. 5 - 10HP co 10 sekund, to by skutecznie przedłużyło rozgrywkę i ułatwiło zdobywanie poziomów, zwłaszcza przy PVP gdzie poza AI masz też żywych przeciwników i naprawdę prosto zginąć, a po takim spotkaniu zazwyczaj zostaje 10 - 15HP.

+ dla Pana powyżej - to jest coś czego bardzo brakuje, a rzeczywiście grało by się przyjemniej niżeli ginąć co chwilę, bo tryb pvp to jest masakra, wyścig szczórów :P

zaden nie leczy, wiec medyk nie istnieje :(

Dawidds napisał(a):
W sumie to we wszystkich sorsowych grach spidhak jest możliwy do zrobienia i jakoś nikt nie narzeka :P

Bardziej bym się przejmował właśnie tym, że jak komuś muli to będzie wolniej biegać. To jest rozumiem na tej Twojej liście rzeczy do zrobienia ;) ?

Tyle że podkręcenie sobie FPSa zwiększa ci też szybkostrzelność, Gnysek może potwierdzić bo już to robiłem. W takim World of Warcraft czy Warcraft 3 podkręcanie lub zmniejszanie FPSa w ogóle nie wpływa za szybkość ruchów.

Bez laga gra się naprawdę, naprawdę, naprawdę świetnie. Choć nudzi mnie trochę ten sam wystrzał z broni palnej... zero ogniowej, zero elektrycznej, zero fazowej, zero portalowej(!).

Strzeeeeelać...

I czekam na grafiki.

I chcę singla.

Proszę. :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...