Borek Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 ALIEN TERRITORY v0.15 BETA Zakład kolejny temat z nową wersją 0.15, już rozmawiałem z Ranmusem i zrobimy porządek żeby tematów nie było za dużo. Póki co jest jak jest. Link do ściągnięcia tradycyjnie znajdziecie na GEAR-STUDIO Różne są poprawki, większe i mniejsze, niestety błąd z uniemożliwieniem strzelania wymaga większych testów, najprawdopodobniej wina leży po stronie ruterów - możliwe że blokowana jest u gracza ilość wysyłanych pakietów na porcie który używa AT. Zmieniłem port na 6900, ale to i tak pewnie nic nie da. Pożyjemy, zobaczymy :) Muszę mieć pewność 100% w czym tkwi problem.LISTA ZMIAN *** Alien Territory v0.14 - v0.15 ( 6.09.2010 ) - Poprawiono błąd zacinania się w ścianach podczas strzelania. - Poprawiono błąd z nie wyłączającą się muzyką po wyjściu z menu. - Poprawiono błąd z powstawaniem postaci ( RESPAWN - czarny ekran ) - wymaga testów. - Poprawiono błąd autologowania ( nie można było wyłączyć ). - Poprawiono mały szczegół dotyczący nazw wersji BETA/ALPHA w instrukcji z opisem klawiszy. - Poprawiono błąd porzucenia broni po śmierci, Minigun nigdy nie wypadał. - Poprawiono błąd z wręczaniem energii oraz pancerza - już nie można wręczyć gdy odbiorca posiada pełny stan. - Poprawiono błąd z wręczaniem stzrelby bez amunicji - wcześniej odbiorca dostawał strzelbę z minusową ilością amunicji. - Zmodyfikowano nieznacznie radar ( w późniejszych wersjach zostanie zmieniony na większy ) - Zmieniono nieznacznie mapę "map3", tak aby gracze przeważnie nie powstawali po lewej stronie mapy jak dotychczas. - Zmieniono parametry PVP, od teraz nie będzie możliwe zabicie wspólnika granatem lub od wybuchu beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 @jesli pozwolisz napisze to co w tamtym temacie nie zdarzylem nie no ja to tylko tak odebrałem jak z bliska puściłem w kogoś dłuższą seryjke po czym ten ktoś miał jeszcze połowe życia :) właśnie co do tego życia to chyba nie powinno być widoczne dla innych graczy w trybie pvp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 właśnie co do tego życia to chyba nie powinno być widoczne dla innych graczy w trybie pvp ? Właśnie nad tym się zastanawiam - w sumie sam nie wiem jak lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 sciagam, przetestuje i wracam do roboty, ale baardzo chcialbym by niedlugo pojawila sie mozliwosc grania alienem :D EDIT: hmm, dosc czesato trace polaczenie z serwerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 A stoi w ogóle serwer? nie mogę się połączyć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Kręcąc kółkiem myszy w dół zmieniają się tylko pistolet z tym podstawowym karabinem, nawet jak się ma inne bronie. EDIT: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object connection_Step: In script sc_Data_Shot: Error in code at line 10: n = instance_create(net_x,net_y,global.weapon[net_weapon,2]); ^ at position 45: Unknown variable weapon or array index out of bounds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 borek, nie myslales nad tym zeby zrobic magazynki :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 wiecej rozstawionych po mapie zyc, w pvp ofc bo tak to jak nie zaczniesz pierewszy rznac innych to beda Toba tyrac przez caly czas :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Czy można by prosić w następnych update jedynie o nakładkę zmienionych plików? Pobierać 24 mb ciągle od nowa nie jest fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 niestety błąd z uniemożliwieniem strzelania wymaga większych testów, najprawdopodobniej wina leży po stronie ruterów - możliwe że blokowana jest u gracza ilość wysyłanych pakietów na porcie który używa AT. Zmieniłem port na 6900 Mogę cię zapewnić że z odblokowanymi portami też się mi to zdarza. Poprzedni port też miałem odblokowany. Teraz na nowym to samo ( u mnie odblokowany ). Jest jeszcze sprawa z FPSami, Ceasar latał z połową FPS i przez to poruszał się o połowę wolniej, jeżeli ktoś użyje jakiegoś cheat enginu to na pewno będzie można zrobić speed hacka poprzez podkręcenie sobie FPSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Pobierać 24 mb ciągle od nowa nie jest fajne. Grasz na komórce? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Jest jeszcze sprawa z FPSami, Ceasar latał z połową FPS i przez to poruszał się o połowę wolniej, jeżeli ktoś użyje jakiegoś cheat enginu to na pewno będzie można zrobić speed hacka poprzez podkręcenie sobie FPSa.W sumie to we wszystkich sorsowych grach spidhak jest możliwy do zrobienia i jakoś nikt nie narzeka :P Bardziej bym się przejmował właśnie tym, że jak komuś muli to będzie wolniej biegać. To jest rozumiem na tej Twojej liście rzeczy do zrobienia ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Jest bug z granatami. Rzuć granata w wąskim korytarzu, tak, zeby sporo się odbijał od ścian - w grze zobaczysz go przed sobą, ale wybuchnie za plecami (WTF?). Mam też wniosek, o odnawianie się energii, np. 5 - 10HP co 10 sekund, to by skutecznie przedłużyło rozgrywkę i ułatwiło zdobywanie poziomów, zwłaszcza przy PVP gdzie poza AI masz też żywych przeciwników i naprawdę prosto zginąć, a po takim spotkaniu zazwyczaj zostaje 10 - 15HP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 + dla Pana powyżej - to jest coś czego bardzo brakuje, a rzeczywiście grało by się przyjemniej niżeli ginąć co chwilę, bo tryb pvp to jest masakra, wyścig szczórów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Czy wy do cholery chcecie zabić medyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 zaden nie leczy, wiec medyk nie istnieje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Ja bym w trybie współpracy medyka zrobił, może nawet w ogóle kilka klas. Zrobiłoby to rozgrywkę bardziej nastawioną na grę drużynową, bo tego na razie kompletnie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 To chyba akurat ma być, tylko Borek typów meczów i klas nie implementuje na razie, bo chce płynności samej gry najpierw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Boreczku nie łatwiej zrobić jakiś aktualizator zamiast ciągle nowe wersje robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 W sumie to we wszystkich sorsowych grach spidhak jest możliwy do zrobienia i jakoś nikt nie narzeka :P Bardziej bym się przejmował właśnie tym, że jak komuś muli to będzie wolniej biegać. To jest rozumiem na tej Twojej liście rzeczy do zrobienia ;) ? Tyle że podkręcenie sobie FPSa zwiększa ci też szybkostrzelność, Gnysek może potwierdzić bo już to robiłem. W takim World of Warcraft czy Warcraft 3 podkręcanie lub zmniejszanie FPSa w ogóle nie wpływa za szybkość ruchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 To może użyć biblioteki snaka(chyba) z tego co wiem to tam można dawać "jeśli coś jest włączone to coś tam" to może jeśli jest włączone cheat engine rozłącz z gry albo w ogóle jej nie włączaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 A może po prostu robić all w zależności od ilości fpsów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 No gram w tą nową wersję i przyznam że jest dobra,Gra mi się bardzo podoba,nie czuć gma jak w innych grach:D Brawo GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 A może po prostu robić all w zależności od ilości fpsów? Jeśli dobrze pokazuje to nawet z speed x5 mi pokazuje 40/40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Masz za słabego PCta na speedhaka ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Nie rozumiem ale działa mi rozwalałem wszystkich fps 40/40 range nawet 10 wbiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Grałem chwile, było zacnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Jeśli by już chciał robić blokadę przeciw CE, to by musiał znać C++ (chyba że mu gnysek napisze) i klasę tego okna. Mimek, prze ciebie 12 razy padłem =< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Ja nie znam C++, trochę C i C# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Bez laga gra się naprawdę, naprawdę, naprawdę świetnie. Choć nudzi mnie trochę ten sam wystrzał z broni palnej... zero ogniowej, zero elektrycznej, zero fazowej, zero portalowej(!). Strzeeeeelać... I czekam na grafiki. I chcę singla. Proszę. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi