I am Lord Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Exigo mógłbyś wyexportować ten model do formatu .obj ? Bym sobie umieścił do mojego moda w Legend of Grimrock Textury osobno: diff, spec i normal jak masz tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Wczoraj do późna zrobiłem sobie taki oto maraton. Bardzo luźna interpretacja hełmu z conceptu Adama Adamowicza (rip), w (ponownie) skyrimowych klimatach. Tylko że tym razem przeleciałem cały workflow (jupi!). 1,6k trisów, 3 tekstury diff, spec, normal po 512x512. Widok realtime. (hd https://gmclan.org/uploader/3290/smoczy_hel...e_finish_hd.jpg) (btw. zna się ktoś na modowaniu TES:Skyrim?) Na toporku się zatrzymałem kiedy doszedłem do retopologii demona na głowicy. Odpuściłem sobię, po prostu masakra. Na przyszłość trzeba unikać modeli z "dziurami" o skomplikowanym detalu. @Huder, ww. powód nie pozwala. Może być ten hełm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Kurde szkoda że w LoG nie widać ekwipunku jaki mamy na sobie bo to widok FPP To wyślij wavefront .obj, dorobi się ikonę hełmu do interfacu, zmniejszę poly i będzie legendarny artefakt w jakimś sekrecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 14 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Exigo, rewelacja, i nie przejmuj się tą bezsensowną krytyką ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 http://www20.speedyshare.com/UBgQd/download/make-up.PNG Lekkie poprawki, ale cieni dalej nie widać bo na paincie bym sie zachlastał... fajniusie Exigo: Ty nie myślałeś, żeby robić grafikę do jakichś komercyjnych gierek? stylem podchodzi mi pod jakieś fable czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 co do up: tak sobie patrze, a tu minimapa pokazuje rzekę :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszan88 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Topór piękny :thumbsup: Wiem, że gra, to gra, ale unikałbym zbytnich zdobień na ostrzu. Zwłaszcza pogrubień jak te na dole ostrza. Tworząc, warto pamiętać, że broń miała służyć do ranienia i zabijania. Za ozdobę robiły szaty i biżuteria. Drogie bronie były zdobione, ale ostrze zawsze pozostawało gładkie i naostrzone. Miało co najwyżej wcięcia. Jestem fanem trzymania się w takich sprawach historii. Niech gracze też coś wyniosą :D Hełm jest mega :) Tylko nie uznaj mnie za marudę. Wrzuciłbym te prace na ślepo do gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 15 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Co prawda w ogóle nie umiem pixel-artu ale nie przeszkodziło mi to aby zrobić tutorialek na ten temat, na blog który musze prowadzić w ramach zajęć szkolnych, także oto wynik mojej jednej na rok próby (a zarazem próby nauczania innych lol) pixelartowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 No i nie mogę napisać że zły/brzydki/krzywy czarnuch, bo mnie o rasizm będziecie oskarżać. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 No i nie mogę napisać że zły/brzydki/krzywy czarnuch, bo mnie o rasizm będziecie oskarżać. :( RZAL RASISTA RZAL!!!!111 on nie ma nosa no i jakoś tak mi się wydaje, że to fizyczno-anatomicznie niemożliwe, żeby tak nogi ustawić, ale to może być kwestia kąta patrzenia łokci też nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 16 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Ten sam powód co wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Tylko wąsik nie pasuje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Anty całkiem typowo, zamysł kolorystyka itp fajne, dopracowanie i detale - nie fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 17 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Mi ten piesek wygląda na przerysowanego.. Ale świetnie wyszło światło na kapeluszu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Teraz w trochę innym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 przynajmniej same ostrze nie jest ozdobione, więc trolle nie będą się dupy czepiać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A mogą się czepiać mogą :P Bo środek ciężkości jest za wysoko i machało by się tym mieczem jak toporem. Edit: Mieczyki i tarcza moja. A czapa Exigo ( patrz wyżej ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 No no.. Ładne to. Ale hełm Exigo z innej bajki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 przynajmniej same ostrze nie jest ozdobione, więc trolle nie będą się dupy czepiać :) Przypominaja mi się założenia baroku wykluczające same siebie. #absurd To tak jakby zeszyt z twardą okładką miał jakieś wypukłości - po co pytam się. Oczywiście ta praca Exigo wyjątkowo jest dość "minimalistyczna" - i od razu milej się patrzy : ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 No no.. Ładne to. Ale hełm Exigo z innej bajki :D No nie umiem robić takich dobrych textur jak exigo. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Poszedłem za ciosem, i w wolnym czasie skończyłem. Exp gained: pierwszy model z "ręcznie" zrobioną teksturą (reszta prac to był zwyczajnie wypalony polypainting, na tym kończąc). liczbowo 2074 polygons/2664 edges/1592 vertices. Źle zrobiłem pakując masę trójkątów w czaszkę (stąd te duże liczby). Aż wstyd pokazać siatkę. Poniosło mnie. ; ) tekstury to diffuse, normalmap, specular po 512 i emissive z 256. Było przy tym dużo zabawy. :) @Edit: A, myślę że Miecz Kościanego Króla będzie pasować. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Wygląda jak mieczyk z jakiegoś starcrafta xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Przypominaja mi się założenia baroku wykluczające same siebie. #absurd ale z ciebie zajefajny medrzec omg jeszcze cytaty buddy w sygnie jestes taki zyciowy i madry @exigo ja pier...e, jakby to zanimowac, zeby sie z tego zielony dym wydobywal :D mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 ale z ciebie zajefajny medrzec omg jeszcze cytaty buddy w sygnie jestes taki zyciowy i madry @exigo ja pier...e, jakby to zanimowac, zeby sie z tego zielony dym wydobywal :D mega Buddy*, cytat*, przecież w żadnym wypadku nie chodzi mi o buddę. http://pl.wikipedia.org/wiki/Budda#Osoba_i_stan "Team: MercuryGames" - omg, jesteś taki światowy. No cóż, przynajmniej przyznałeś mi rację :) . W nagrodę dam Ci radę: enter to nie jest znak interpunkcyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Fajny miecz wygląda jak z jakiegoś warcrafta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 1 Listopada 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Niezły kowal że tak równiutko wyszczerbił ten miecz :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Mashup Frostmourne z Warglaive of Azzinoth! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skull Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Fajny miecz wygląda jak z jakiegoś warcrafta. Tak czy siak i tak mu bardzo ładnie wyszedł, to trzeba przyznać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Kolejny make up... Wiem że trochę się wszystko rozmazuje w oczach ale bez cieni i świateł nie uzyskam odpowiedniego efektu a w paincie raczej mi się nie uda tych świateł i cieni nanieść xD http://www15.speedyshare.com/bNasH/download/makeup.PNG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi