Axel_CC Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam. Jakie polecacie dotykowe telefony , cena nie większa niż 1000 zł. Interesuje mnie: -Aparat dobrej jakości (5mp albo 8 ) -Dobrej jakości odtwarzanie filmów i muzyki -Żeby się nie ciął, tylko płynnie chodził i wg. -Granie w gry, czytanie e-booków, słuchanie radia... -Dobra jakość rozmów oraz wygodne pisanie esów Poszukuję telefonu raczej multimedialnego : ) Proszę o pomoc ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 nie polecam samsung - sgh f480. (mam go, nic wielkiego) za to inne samsungi wyglądają obiecująco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 z tego co wiem iPhone się tnie i są z nim problemy, ale możesz to rozważyć mam HTC Touch Pro. są problemy z baterią (cholernie szybko się rozładowywuje) i lubi się przyciąć, ale poza tym ok. klawiaturę ma fizyczną (;p), więc pisanie esemesów jest w miarę wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 kolejny ***, który nie umie wejść na allegro i wpisać sobie parametrów telefonu -.-, moderatorom od razu mówię, że nie miałem na celu obrażenia innych tylko po prostu cała masa ludzi pyta się o telefon zamiast sobie samemu wybrać... masz jak nie umiesz sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Nie sądzisz, że ktoś kto się pyta tak, to oczekuje opinii, co kto uważa za najlepsze w tym przedziale cenowym, a nie, że chce mieć wykaz wszystkiego w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Niech ktoś mi wytłumaczy, co ludzie widzą w ekranach dotykowych w telefonach ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 ja mam iphona i się nie tnie (orgianalne, zaktualizowane oprogramowanie) , kiedyś miałem oprogramowanie z redsnow i wtedy czasami się coś psuło :), jednakże gdybym miał dzisiaj wybierać to bym nie wziął iphona 3G po 1 oprogramowanie tylko z itunes, (chyba ze będziesz miał inne oprogramowanie .np, redsnow) po 2 to jest cegła, wstyd z nią chodzić i za każdym razem boisz się że albo ktoś ją tobie ukradnie albo Cię potrąci i spadnie (więc nasze ciągle w kieszeni) po 3 wifi nie spisuje się dobrze (mały zasięg) komunikacja tylko z urządzeniami iphone (chodzi mi o o bluetooth) po 4 zdarza się że nie mogę odebrać bo trzeba przejechać paluchem po ekranie (albo mam mokry albo coś nie styka) no i ogólnie to tylko szpan, jako posiadacz tego "telefonu" odnoszę wrażenie że apple jest strasznym monopolistą i ograniczana mi dostępność oprogramowania i komunikacji (np z bluetooth mogę połączyć się tylko z słuchawkami apple :( ), dlatego powtarzam gdybym miał dziś jeszcze raz wybierać to wziąłbym zwykłą komórkę, albo taką żeby wyglądała jak zwykła ( a w środku pełno bajerów: wifi itd..), no i żebym mógł sobie wgrywać aplikacje java, dzwonki i tapety jakie chce, a nie że jest mi to utrudniane, albo żeby to zrobić muszę kupić aplikacje z itunes za parę dolarów... Ekran dotykowy to tylko bajer (który w iphonie jest rozwiązany tak że tylko paluch działa, a nie wskaźnik). Taka jest moja opinia, wiem że teraz fani jabłuszka zaczną mnie jechać :P Tak jeszcze na marginesie proponuje Tobie iść do salonu z komórkami i wypróbować dany model, żebyś się nie obudził z ręką w nocniku jak ja się obudziłem, ale było już za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil-GM Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Telefon jest do dzwonienia. Więc przeznacz 300 złotych na jakiś normalny telefon, a resztę przeznacz na bardziej szczytne cele - odzież, obuwie, książki, muzyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Chyba nie o to mu chodziło faillordzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil-GM Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 faillordzie :huh: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 LG Cookie wygląda zachęcająco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axel_CC Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Chodzi mi o telefon multimedialny. Który służy zarówno do dzwonienia, a tak samo mogę na nim posłuchać muzy, cyknąć fotkę i pooglądać film. Jeśli chodzi o iPhone, to ja sam jakoś mam wewnętrzne obrzydzenie do niego : P Z tego co na razie myślę, to : -LG KC 910 Renoir -Samsung M8800 Pixon -Samsung Ultra Touch -LG Viewty -HTC G1 -Samsung F480 Ale dawajcie propozycje, może jest jakiś fajny fonik który cieszy się u was szacunkiem ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 nokia 5800 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Samsung Avila ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zakup sobie Lg Renoira :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axel_CC Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Avila to trochę taki szajs mi się wydaje. Aparacik 5 mpix co najmniej by się przydał... bo jak gdzieś jadę, to nie biorę ze sobą cyfrówki. A Nokia 5800 pod względem zdjęć, to niestety najlepiej nie wychodzi ; ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 e51 robi fajne zdjęcia ale bez dotykowego jest ekranu, za to E71 zajefajne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axel_CC Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Hmm raczej jestem nastawiony na LG Renoira , który ma niezły aparat, odtwarza divixy i stoi w przyzwoitych cenach. Za jego zakupem przemawia też funkcja WiFi. Jedynymi telefonami które mogłyby konkurować z KC910 są: -Samsung M8800 Pixon -Samsung Ultra Touch Na razie raczej to biorę pod uwagę, ale czy moglibyście mi naświetlić bardziej te telefony? Czy ktoś z was ma może któryś z nich i chciałby się pochwalić wrażeniami... ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 10 Grudnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Avilą se głowy nie zawracaj, mi się tnie po 2 miesiącach, nie nadaje się do odtwarzania muzyki bez przycisków zmiany utworu i w ogóle trochę taka nie tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Avilla ma śmieszną czułość, jak cała reszta samsungów i potwornie się tnie (tak jak cała reszta samsungów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Jak liczysz, że przetwornik który ma w telefonie 0,5cm będzie robił zdjęcia 8mpx to się chyba z deczka pomyliłeś. Będzie straszne ziarno i przekłamane kolory w niesłoneczne dni. Aparatów i telefonów nie wsadzamy w jeden worek, dobry aparat nie musi mieć dobrej rozdzielczości, a dobry przetwornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ale gnysek, przetwornikiem nie zaszpanujesz przed kolegami a ilością megapikseli już tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 10 Grudnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Aparat w fonie przydaje się najbardziej do zdjęć różnych kartkówek i notatek. Od czego zależy jakość takich zdjęć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Od dobrego oświetlenia :P . Ja mam aparat 0.3 mpx i da się przeczytać :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 LG Viewty - mam i jest spoko, tylko trochę ścina, ale możesz się pobawić i powgrywać różne "dopalacze" (nyx menu, modyfikacje softów itp.). Działają na nim filmy w DivX, ma aparat 5 Mpx i xenonową lampę błyskową (czy jakoś tak xD). Nagrywa filmy z prędkością 120 fps i odtwarza je w 15 fps, co daje świetne efekty (oczywiście można też nagrywać normalnie w 30 fps). Niestety Java nie ma dostępu do Bluetooth, ale można to zmienić wgrywając soft OPEN. Muzykę odtwarza dość głośno, ale najlepiej jest pobawić się ustawianiem głośności w menu serwisowym :) . Ewentualnie fajny też jest LG Cookie (bawiłem się nim u kumpla), ale dużo ci o nim nie powiem, miałem go w rękach tylko chwilę. Chyba wystarczająca odpowiedź. EDIT: Pogrubiłem najważniejsze (chyba) informacje, nie musisz czytać całego xD Pozdro, Xedom :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axel_CC Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Hmm no ok, a jeszcze małe pytanko do Xedoma: Czy ten twój Viewty ma takie coś jak widgety ? To co pakują teraz w każdego dotykowego fona... A moglibyście mi coś powiedzieć o Samsungu M8800 Pixon'ie ? On jest dość grubszy od Renoira, aparat też 8, ale ponoć lepszy, większy wyświetlacz ma i lepiej filmy ponoć na nim chodzą... miał go ktoś kiedyś choć w rękach? : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Wg mnie telefon służy do dzwonienia i pisania smsów a cała reszta bajerów jest tylko dla ściemy i pakowana na siłę(mp3 rozładowywuje w mig baterię, aparata X megapikseli w malutkim obiektywie, do tego flesz zbudowany z jednej diody led). Dotykowy ekran też nie jest taki super, podatny na uszkodzenia. Ale jeśli już to poleciłbym HTC Diamond, moja bratowa ma go od dawna i jest zadowolona. Tel jest bardziej biznesowy niż multimedialny. Do minusów można zaliczyć windę mobile oraz słaby (wg ciebie) aparat 3mpix. Dla mnie bardziej podoba się w nim obsługa maili i w miarę długo działająca bateria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Do minusów można zaliczyć windę mobile co jak co, ale dla mnie winda mobile była jednym z argumentów przemawiających za kupnem. trochę aplikacji na to jest, gorzej ze stabilnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 trochę aplikacji na to jest, gorzej ze stabilnością Dlatego symbian po prostu jest lepszy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 proponuje Aville, bardzo fajny telefon :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi