Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Poniewaz nie tylko ja ale i inni setki razy zaczynaliśmy pisac help do Game Makera, to dzisiaj w ciągu 3 godzin napisałem taką małą "wikipedię", do wrzucania kolejnych działów z helpa. Dzieło to znajdziecie pod adresem http://gnysek.wow.net.pl/gmc/ i mam nadzieję że z niego skorzystacie. A może kiedyś moduł ten zostanie dołączony do GMC... p.s to jest wersja testowa, więc coś może działać inaczej niż powinno :P, ale dwiekszych dzir nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Hehe gnysek spoko :] To ja się wezme za dział GML :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Nie ma sprawy. Najlepsze jest właśnie to że jak ci się jednak odeche, to wrzucasz tylko dwa,trzy działy które skończyłeś i to wszystko :P Jutro dodam jeszcze mozliwość przesuwania artykułów góra/dół po menu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Nie wiem co z tego wyjdzie =] Ale się przyłącze. BTW. Może najpierw skończ stronkę a potem oddaj ją do użytku =D EDIT Jak Gnysek zrobi wyszukiwanie to hurtowo =D EDIT 2 Nie rozumiem, po co dział "Funkcje Game Maker Language" i "Podstawy Game Maker Language"? Nie lepiej jak były by razem jako dział "Game Maker Language"? Jakieś zabezpieczenia przed dodawanie śmieci są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Mam jeszcze pytanko. Funkcjie GML mam wpisywać pojedyńczo, czy hurtowo tak jak w helpie ? Jak będzie lepiej według was ? EDIT: EDIT 2 Nie rozumiem, po co dział "Funkcje Game Maker Language" i "Podstawy Game Maker Language"? Nie lepiej jak były by razem jako dział "Game Maker Language"? Właśnie przez istnienie tych dwóch działów jestem niepewny jak to zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 No, no projekcik spoko, moze sie przyłącze :) To chyba pierwszy rozsądny pomysł na spolszczenie gm'owego helpa! Brawo gnysek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 No więc podstawy GML to opisy składni i tego jak GMLa używać, a funkcje gml to gotowe funckje czyli instance_create, mouse_x itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Dobra jestem dzisiaj ciężko kapujący więc sorry za to o co teraz spytam... czyli mam pojedyńcze funkcje opisywać w każdym dziale czy jak w końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 tak jak w helpie GM, jako np. moving ariund, czy pathes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Widze, ze w koncu cos sie dzieje w tym kierunku. Duzy plus dla Gnyska. Przyznam, ze pomysl mnie zaskoczyl. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Ja ponawiam pytanie - czy są jakieś zabezpieczenia przed dodawaniem śmieci i edycją tego co jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Ja ponawiam pytanie - czy są jakieś zabezpieczenia przed dodawaniem śmieci i edycją tego co jest? Myślę, że nie. Ponieważ jak miałoby weryfikować, czy to śmieć, czy nie. Ale najlepiej jakby wypowiedział się na ten temat autor tego pomysłu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 O, widzę że jakiś interanuta o jakże wymownym nicku "kupa" powypisywał jakieś bzdury.... Proponuję, aby przed dodaniem, tekst trafiał do admina, który decyduje o jego dodaniu... Moze to zapobiegnie zaśmiecaniu strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Ładnie wygląda, spróbuje coś wpisać tam niedługo B) A takich jak sir Kupa eksterminować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 No tak, propnujecie, nikt z was nie ma pojecia jak to zrobic xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Moim zdaniem powinna być opcja usuwania aby usuwać takie śmieci jak te albo jakiś skrypt który jak np. wyczuje wyraz kupa odrazu usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 dołącze się do tej "Polskiej pomocy GM". Napisałem dział "Na początek......" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Game maker jest programem którym gnysek nie umię się obsługiwać Eej, to chyba ma być profesjonalny help, co? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Shit, pan Kupa pierniczy cały projekt! Do wora z nim! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 No to skoro jedna osoba robi sobie żarty, to może każda modyfikacja będzie musiała przejść akceptację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Jak już ktoś wspominał, powinno to działać tak, że osoba do tego powołana musi potwierdzić artykuł(ew. jego edycje) i ona go doda, bo teraz każdy może to zniszczyć... Sprawdzałem sobie i wyedutowałem art tego upierdliwego gostka, a więc uważam (ale to tylko moje brednie), że chyba bez potwierdzeń się nie obędzie... EDIT: Ktoś mnie uprzedził... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 No właśnie, jak pisałem wcześniej, miałem ten sam pomysł, ale wszystko zależy od gnyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusiowo1 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Zrobiłem małą edycję tych żartów kupy i jest teraz: "Game Maker to program który Kupa nie umi się opsługiwać: ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Tak czy siak problem Kupy pozostaje, ponieważ podejżewam iż ten pokrzywdzony umysłowo osobnik znów zaatakuje. A więc apeluję do gnyska o wprowadzenie akceptacji wysyłanych danych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A ja napisał artykuł o alarmach :) A co do pana "Kupy" to zgadzam się Dark Maximal'em ,że takich przypadków może być więcej, a pozatym już się robi trochę bałagan tam a co dopiero potem. Musi jakaś opieka nad tym być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 A ja skrobnąłem arta o Plikach INI :) I przy okazji zauważyłem, że pan Kupa chyba jednak odpuścił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 No dobra postaram się coś z tym zrobić. Pisałem skrypt 20 minut dlatego działa jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Przynajmniej coś jest :). Ale jeśli nic się z tym nie zrobi to z tego będzie bajzel i praca Gnyska pójdzie na marne :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 No nieeeeeeeeee! Ktos pousuwał wszystkie arty! Mam nawet pewne podejrzenia kto... gnysek, powiedz że masz gdzieś jakąś kopię zapasową czy coś :crying: Poza tym trzeba zrobić na tej stronie userów, żeby nie można było dodać niczego przed zalogowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 nom jednak ta stronka to niewypał, trzeba popracować nad czymś lepszym, i proponuję to do GMCLanu podczepić tym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi