PsichiX Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Nie rozumiem ludzi którzy wolą gapić się w 2 godziny na napis lol zrobiony w c++ niż pograć sobie w jony thiefa zrobionego w gm :} To Polacy, znasz ich :P A tak serio, to dla mnie sama ideologia Warsztatowców jest jakaś dziwna - przecież tam większość też korzysta z gotowców jakimi są biblioteki, choćby DirectX czy OGL, czy tez FMOD. Niektórzy nawet z gotowego silnika Esenthel korzystają i jakoś nikt im nie truje, że jadą na gotowcu, zamiast robić od podstaw O.o Dla nich wszystko inne niż C++ równa się ZUO. Lipa z takim podejściem.. Dla tego jak się tam spytają w czym robicie gry, kłamcie :D a co? kto to sprawdzi? :D A jak przyjdzie taki Tidimel i powie że to GM to wyśmiejcie typa - niech udowodni albo idzie opowiadać bajki gdzie indziej ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 gra jest zaj***sta graficznie i ogólnie ma w c**j argumentów na plus ale zawsze na tym spedalonym skur****ństwie gamedev znajdzie się taka k***a co pozazdrości i pociśnie że robione w gm a sama robi k***a je***y kalkulator w c++ 2 miesiące,widać k***a że zazdrościcie i to was od środka wpie***la,robicie swoje skaczące przer****ne długim ch***m kulki,k***a jąderka tylko na to was stać,może macie jakieś k***a umiejętności ale jakie to ma znaczenie jak k***a zaczynacie ocene od-w czym to było robione? bo mam kompleks małego c***a porządków murdalowa ciąg dalszy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 przecież tam większość też korzysta z gotowców jakimi są biblioteki, choćby DirectX czy OGL Trochę dowaliłeś tą wypowiedzią. Porównywanie OpenGL czy DirectX do GM jest z deka śmieszne. Przecież czy tego się chce czy nie, gra zawsze opiera się na DX lub OGL, chyba, że preferujemy renderowanie softwarowe. Jakoś chyba trzeba się odwoływać do karty graficznej, co nie? Chyba, że preferujesz assemblera. Jakbyś powiedział w tym miejscu o frameworkach typu XNA, czy nawet silnikach pokroju Irrlicht to ok, mogę się zgodzić, ale OGL czy DX to na prawdę przysoliłeś tutaj niezwykle głupio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Przeciez karte graficzna mozna programowac samemu (wiedze trzeba o tym miec ofc.) dla tego traktuje biblioteki jako "gotowce" (na ktorych jak powiedziales, potem bazujemy). Mi chodzilo o to ich chore podejscie ze od zera jest najlepsze. Ale koniec o tym, nie chcem by sie zaraz klotnia zrodzila :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 To PsychX podchodź od zera, nie każdy musi się na tyle męczyć żeby pisać tak nisko poziomowo. ; ) Przecież nie musisz pisać gry w C++ ; D EDIT: Nie zobaczyłem "Ale koniec o tym, nie chcem by sie zaraz klotnia zrodzila tongue2.gif", można usunąć. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dobra, kto tutaj to Lord Vayaa? Bo w 1 z komentów mówił że jest tu zarejestrowany i tu przebywa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Nasz Koffany Tidimel ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Who cares. Mnie to akurat najbardziej obchodzi jakość wykonania, a nie środowisko. Po za tym nie dziwi mnie ta opinia skoro nieodpowiedni ludzie zaczynają się udzielać. =) Kofel dobrze gada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ano, jeżeli ktoś miałby się z kimś spierać w tej sprawie, to ktoś kto ma solidne argumenty i umie dyskutować. A rozmowa Bagna czy komentarze Murdalowa moim zdaniem nie wpływają na plus dla GMowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 A ja tak dodam od siebie, na tym screenie: http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=3042 Copoconaco pokazał swoją grę Zarazę, a gdyby tak teraz napisał że pisane w GMLu to by go od razu zminusowali :/ Dla ludzi z Warsztatu raczej liczy się, jak to już było wspominane, w czym pisane i ilość linijek ;p Btw. http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=3035, ciVis wyskoczył z głupim tekstem, bo "Bagno go nawrócił" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Już jakiś "edzio" prowokować zaczął :P Przyznać się, kto to :P ? PS: Copo ma dzięki mnie +1000 już :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 @Dawidds, według mnie jest to szanowny pan Anonim ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ja nie wiem po co w ogóle ciągnąć te bezsensowną dyskusje. Ludzie z gamedev jadą GMowców bo mają trochę inny od nas system wartości i co nas to? Niech sobie jadą. To ich kurde problem. Dla nich się liczy warsztat, dla nas efekt. Zamiast wszczynać niepotrzebne dyskusje róbmy swoje, oni niech robią swoje i każdy niech będzie zadowolony z tego co robi. Bo ten temat prowadzi tylko do tego, że ludzie tacy jak Bagno czy Murdalow wszczynają tylko niepotrzebne dyskusje ośmieszające ich i nie tylko... To tyle ode mnie na ten temat. :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Nie wiem w ogóle po co odpowiadacie na posty typu: "Kurde, zrobione w GM to wam dam 500 gwiazdek." LÓL Ale co do Jakluba, wyśmienicie im prawi. ; ) #Tymon, skoro stwierdziłeś że mam rację to zdejmij mi troche % warna XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD EDIT: Huehehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 @topic: Ludzie gadają, że GM jest prosty, a prawdopodobnie nigdy go nie widzieli na oczy. Dlaczego go krytykują? Bo raz go włączyli, a po nieudanej próbie stworzenia objecta stwierdzili że ten program jest dla "n00bów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autsajder Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ludzie gadają, że GM jest prosty, a prawdopodobnie nigdy go nie widzieli na oczy.a nie jest? prostota to ponoć jedna z zalet gma :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 a nie jest? prostota to ponoć jedna z zalet gma :cool2: niby tak, ale dla początkujących niekoniecznie proste są niektóre bardziej skomplikowane skrypty. Wiem to z własnego doświadczenia, ponieważ sam próbowałem na początku swojej "kariery" z gmem pisać pseudoskrypty. :D A co do tematu, to te prostaki najwyraźniej zazdroszczą nam kreatywności i ambicji, dlatego próbują nas wgnieść w ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 A co do tematu, to te prostaki najwyraźniej zazdroszczą nam kreatywności i ambicji, dlatego próbują nas wgnieść w ziemię. Następny który "wie" o co chodzi. lol. Tu nie o to chodzi, dla nich jest ważne nie jak coś wygląda, jaki jest efekt, ALE JAK ZOSTAŁO NAPISANE, bo chyba w sumie taki cel tego serwisu jest. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Oni zazdroszczą, że my robimy dobre gry, z fabułą, jesteśmy zaangażowani, i robimy lepsze od nich gry na "słabszych" programach. Nasze dobre gierki (w gm) mają - a ich "czerwona kropka i napis "LOL"" ma +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 a ich "czerwona kropka i napis "LOL"" ma +. Lepsze gafy strzelają, sprójrzcie na tego screena i jego punkty. http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=2452 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Tajemnice Asythii. O kurde, to będzie hicior xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Lepsze gafy strzelają, sprójrzcie na tego screena i jego punkty. http://www.gamedev.pl/screens.php?x=view&id=2452 GameDev - GameS*it Serwis? Gratuluje im. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dlaczego Ludzie Krytykują Kogoś Za Używanie Gm'a? Bo są ludzie i ludziska,niestety za często trafiamy na tych drugich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaman Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 ludziska patrzcie co pisząo gm w mównicy: Invi Zresztą miało być! Invi Z resztą skoro poziom tych gier jest żenujący to co za problem napisać lepszą i zgarnąć miliony? Invi Starzejesz się po prostu... tomq1988 Nie wiem jak Wy ale dobija mnie poziom komercyjnych gier. Do 2002~ roku jeszcze gierki przyciągały, a teraz to rozpacz... tomq1988 Tak,brakuje także shaderów, gdzie nie gdzie motion blur jakiś glow i gra zyska na grywalności. :D lpg_ tak, ładnie się prezentują, aczkolwiek za mało blooma. tomq1988 Ale przyznać trzeba, że Zaraza, Mario, Jony, Wormsy chociaż w GM bardzo fajnie się prezentują. nexor Punkty mówią za siebie :) tomq1988 ...GMClanowcy na Warsztatowców no i koło ruszyło. Głupio i niepotrzebnie. :P tomq1988 Poprostu niektórzy niepotrzebnie zaczeli naskakiwać na GMClanowców robiąc wrarzenie ,że mają pojęcie o wszystkim, potem... %Vipa Ale jaka wojna? Przerzucili si Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ja przepraszam bardzo, ale uogólnianie całej społeczności warsztatu do kilku osób nabijających się z gm-a jest bez sensu. Co to w ogóle za teksty "shit servis". Osoby naprawdę powiązane z warsztatową życiem nie czepiają się GM i robią również dobre gry (obaczcie Esenthela itp.:). Przez teksty jak 3/4 ostatnich postów gmc ma zrypaną opinię wśród niektórych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 @megaman, procz trzech wpisow nic takie tu ciekawego nie jest napisane, zwykla dyskusja. ;P Przez teksty jak 3/4 ostatnich postów gmc ma zrypaną opinię wśród niektórych ludzi. No tak, ale warsztat takze przez niektorych traci u niektorych w oczach. Ale ja bym bardziej to odbieral jako indywidualnosc, a nie, ze Warsztat lub GMClan ma caly odpowiadac i dostawac baty za co niektore wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Właśnie o to odbieranie mi chodzi. Wszystko powinno odnosić się do indywidualnych osób dlatego jestem przeciw uogólnianiu w obydwie strony :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 No fakt faktem. Czystą głupotą jest obwinianie serwisu za kilka userów. Akurat dzięki temu aspektowi odratowałem jedno ze swoich for :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Dobra, poddali się - temat można zamknąć :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Poddali się? Ja bym nazwał to moderacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi