LazyBoy Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Skąd mam się dalej uczyć GML-a? Bo widze że tutaj jest dużo zaawansowanych programistów a ja niewiem skąd mam się uczyć... Podajcie mi jakąś stronkę lub link do kursu... Pozdro ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Help -> Contents w GM albo arty na gmclan.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 sprawdź też faca https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Przeglądnij forum, stronę :P Na początek polecam Kurs GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 https://gmclan.org/index.php?artykuly=17 Pozdro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Jak czegoś nie wiesz, pytaj na forum. Ja tak robiłem, bo byłem leniwy. Po prostu nie chciało mi się szperać po stronie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 @KubaGM: Nie ma to jak odlotowa rada :thumbsup: . Teraz tylko czekać na zalew kolejnych powtarzających się co stronę, lub co 5 tematów pytań. GMLa najlepiej się uczyć z pliku pomocy dołączonego do programu (dokumentacji). Masz tam wszystko co trzeba wiedzieć o GML. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Polecam też metodę "spróbuj i zobacz jak komputer Ci się wiesza" ;) W końcu po wpisaniu 2 liter kodu na dole pojawiają się podpowiedzi - eksperymentowanie wywiedzie Cię dalej niż te kursy (poznanie c++ też pomaga xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Po części możesz też zaglądnąć tutaj: http://www.romanx.webd.pl/klikipedia/index...ria:Funkcje_GML Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Polecam też metodę "spróbuj i zobacz jak komputer Ci się wiesza" smile2.gif W końcu po wpisaniu 2 liter kodu na dole pojawiają się podpowiedzi - eksperymentowanie wywiedzie Cię dalej niż te kursy (poznanie c++ też pomaga xD) Jak dla mnie najlepszy sposób ;) Sam tak robię, jak potrzebuję czegoś z obiektami to wbijam 'instance' i patrzę co wyskoczyło, jak znajduję, a nie wiem co tam wpisać, to wtedy dokumentacja, choć nie zawsze :P @DOWN I właśnie o to mi chodzi ;) @Down +1 Warn gnysek yyy to @Up w takim razie też zakazane? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Nie jestem pewien, czy zauważyliście, ale w okienku na dole wyświetlają się podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 metoda prób i błędów rządzi. nigdy nie korzystałem z innej pomocy niż gmowy help - a i to od święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi