RaV Royal Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Pocieniowałem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 9 Lipca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Heh, niby w tych pracach sirluki'ego nie ma nic trudnego, czy odkrywczego, ale całość się fajnie prezentuje. Tylko tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 trochę bardzo dziwny cień na dachu zrobiłeś... raz jest a raz nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Pocieniowałem ;P Moim zdaniem tutaj też powinien padać cień, ale nie jestem pewien jak dobrałeś kierunek promieni słonecznych :) Sądząc po tej "chorągiewce" nad drzwiami, to mam racje :P Heh, niby w tych pracach sirluki'ego nie ma nic trudnego, czy odkrywczego, ale całość się fajnie prezentuje. Tylko tak dalej. Sam bym tego lepiej nie ujął :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Fajny domek. Widać talent Sirlukiego :P Ucz się a będziesz lepszym grafikiem jak w Electronic Arts! chyba będę miał u ciebie korepetycje... PoZdRo to mój przykłd domku (jeszcze nie dokończony): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 @UP: Jakoś tak... no nie pasuje ten dach do tych tekstur ;P ćwicz jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Damian: okropny budynek, zdecyduj się albo na gotowe tekstury, albo na własną grafikę, bo cienko to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 rzeczywiście przykład te słupki podpierające dach wydają się płaskie i ta tekstura nie pasuje do reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Ta a wewnątrz domku jest pagórek ze śniegu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Damian(jakieś numerki): Mmm, ten dom jest przepiękny ! I do tego format *.jpg W domku śnieg. Najlepsza w tym obrazku to jest czcionka bo nie Twoja :| Rav Royal: Nawet dobre. Tylko krzywo są te paski oraz klamki na drzwiach. No i jak ten cień który pokazał Sirluki. I lekko krzywe okna ;p A tak to dobra praca nawet ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 teraz się poprawiłem? Oceńcie to... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 lepiej ale grafikę dachu wziąłeś z tematu, a reszta to paint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 lepiej ale grafikę dachu wziąłeś z tematu, a reszta to paint nieprawda że paint :P grafikę dachu pożyczyłem bo mi nie wychodziła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 no to gm'owy edytor :P btw: już lepiej ale popraw drzwi nie wiem pocieniuj czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 właśnie jest największy problem z tymi drzwiami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Nawet nieźle, ale sam zobacz: W tych dwóch miejscach, masz dwa różne kąty. Te dwie krawędzie powinny być równoległe względem siebie :) Aha, proponuję żebyś pracował na mniejszym budynku - łatwiej się go tworzy i lepiej wygląda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 masz dobre oko! ja bym się w życiu nie spostrzegł... :P hmmm bede próbował aż do skutku... dzięki za podpowiedz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 PoZdRo to mój przykłd domku (jeszcze nie dokończony): lol wtf? ;DD teraz się poprawiłem? Nie, dach jest krzywy że omg ;x masz dobre oko! ja bym się w życiu nie spostrzegł... tongue2.gif lol, to widać z kilometra ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Do Sirluki: Wydabałoby się,że to takie proste...jednak po szczegółowej analizie tutoriala stwierdzam,iż jest on świetny :D Do Damian(ple,ple...): Twoja najnowsza aktualizacja domka jest prawie* że dobra <_< Zauważyłem jednak jedno niedociągnięcie związane z tylnią częścią dachu.Otóż nie zrobiłeś tam jednego kąta i jest on trójkątem :P *prawie - słowo "prawie" o dziwo kojarzę z pewną reklamą piwa Tyskie(tak? :lol: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 WydabałobyTo istnieje takie coś jak wydabać? :/ Domy wg. mnie są okropne, nie chciałbym ich nawet za darmo użyć w grach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Fajny tutek, spróbuję narysować jakiś domek. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 To istnieje takie coś jak wydabać? :/ Domy wg. mnie są okropne, nie chciałbym ich nawet za darmo użyć w grach ;) Znalazł się krytyk od siedmiu boleści... <_< każdy się może pomylić <_< nikt nie jest idealny! :P lol wtf? ;DD Nie, dach jest krzywy że omg ;x lol, to widać z kilometra ;/ taaaak! Jakby Sirluki tego nie napisał to byś nie miał zielonego pojęcia że tam jest krzywe... <_< siedziałbyś rok przed monitorem i wypatrywałbyś co tam jest źle <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 taaaak! Jakby Sirluki tego nie napisał to byś nie miał zielonego pojęcia że tam jest krzywe... siedziałbyś rok przed monitorem i wypatrywałbyś co tam jest źle Czy ty naprawde byłeś na tyle ślepy aby nie zauważyć tych krzywizn? Po za tym powineneś potrafić przyjmowac krytyke, bo twój domek ani troche nie zasługuje na pochwały, szczególnie przez te płaskie drzwi i okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Faktycznie krzywizna jest... Ale nikt nie lubi jak się go krytykuje... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Skąd wiesz może ja lubie :P Przeżuć się na małe rysunki albo zrób może sześcian najpierw a nie domek bo ci strasznie nierównoległe kąty wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Ale nikt nie lubi jak się go krytykuje... ale trzeba umieć ja przyjąć <_< poza tym te kontury rysowałeś korzystając z linii, a nie piksel po pikselu, stąd ta krzywizna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 ale trzeba umieć ja przyjąć <_< poza tym te kontury rysowałeś korzystając z linii, a nie piksel po pikselu, stąd ta krzywizna dzięki za radę... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 W pixelarcie też można korzystać z tego narzędzia tyle że u Damiana te linie są strasznie grube i dlatego nieestetycznie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 to był tylko rysunek próbny a ja jestem początkujący... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 12 Lipca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 A ten jak wam się nie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi