I am Lord Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Właśnie, brakuje subtelności. Ja, jako amator jazzu, raczej się tu za bardzo nie będę wypowiadał, ale dla mnie ta muzyka jest taka jakby... zbyt podana na tacy. Strasznie bezpośrednia, a ja wolę upajać się dość zakamuflowaną melodią. To trochę jak porównanie powieści akcji i poezji. Mnie się to nie podoba z jednego powodu. Nie tworzy takiej aury jak SGU i jest mniej subtelne jeżeli chodzi dobór dźwięków. Wait, miał być jeden powód... Mimo wszystko ciekawe brzmienia, ale to raczej odbiega od tego, czego bym sobie życzył słuchać . Z tego gatunku raczej większość utworów takich jest, tutaj utwór z końca lat 80 Generalnie ma być mocne brzmienie + ( że tak to ujmę ) wykręcony wokal, zwykle filtrowany voocoderem. A tutaj cover zrobiony przez grupę która już nie istnieje. Wokalista się zaćpał na śmierć :D Zrobił to świadomie bo ostatni utwór na ich ostatnim albumie o tym opowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 13 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 A tutaj cover zrobiony przez grupę która już nie istnieje. Wokalista się zaćpał na śmierć :D Zrobił to świadomie bo ostatni utwór na ich ostatnim albumie o tym opowiada. Dlatego nie słucham takiej muzyki. Nie dlatego, że mi się nie podoba, tylko wpadam w melancholię, gdy uświadamiam sobie, że słucham dzieła świra ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 O ciekawe, poszperałem w necie i się okazało że jakieś lewe dane miałem :D odratowali go i rzucił narkotyki. Znalazłem jego FB, tydzień temu napisał na nim że zbiera starą ekipę. Ale świrem chyba na zawsze pozostanie, wrzucił na FB filmik jak w swoim studiu pracuje przy świeczkach nad nowym utworkiem haha :D Ciekawe czy od teraz jego muzyka będzie łagodniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 14 Października 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naoh Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Generalnie ma być mocne brzmienie + ( że tak to ujmę ) wykręcony wokal, zwykle filtrowany voocoderem. Sam jesteś vocoderem. Zazwyczaj lekki distort, reverb i lekki delay Na przykładzie suicide commando, nie pamiętam dokładnie w jakiej kolejności, ale w każdym razie mamy tam cicho mocny reverb, distort, EQ, lekki delay, znowu reverb, EQ i reverb. Vocoderem ciężko osiągnąć tak dobre brzmienie wokalu (przykładem vocoderowania niech będzie Vicious Alliance), ale też może być ciekawie. Zazwyczaj jednak większośc zespołów decyduje się na sam distort+reverb, nieco lepsi "rzygaczo-szeptacze" używają samego lekkiego delay'u, chociażby reactor7x, gdzie w tym wypadku reverb przez kaosspada 3. Dlatego nie słucham takiej muzyki. Nie "takiej muzyki" a określonych przedstawicieli tego gatunku. Krótko ujmując - debili znajdziesz w każdej "grupie społecznej", a tacy niestety najbardziej rzucają się w oczy. Wspomniany Vicious Alliance mimo, że kiepskawy, to doceniam go, że jako amerykański zespół mocno inspiruje swoją tworczość wyczynami Polaków. a jeszcze lepiej - utwór kolejnego amerykańskiego zespołu z Jaruzelskim w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Jakim cudem jeszcze nie natrafiłem na ten zespół : O Suicide commando też dobre, szczególnie ostatni album gdzie wokal da się zrozumieć bez tekstu jak się dobrze wsłucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Tak jakoś mnie ostatnio na Linkin Park wzięło :s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Właśnie, brakuje subtelności. Ja, jako amator jazzu, raczej się tu za bardzo nie będę wypowiadał, ale dla mnie ta muzyka jest taka jakby... zbyt podana na tacy. Strasznie bezpośrednia, a ja wolę upajać się dość zakamuflowaną melodią. To trochę jak porównanie powieści akcji i poezji. pisanie zbyt bezpośrednich głupot skutkuje subtelnym warnem a ten z kolei świetnie zakamuflowanym banikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 przy tym robię etapy do pirackiego statku :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jeden z najlepszych soundtracków z gier jakie słyszałem od dłużsego czasu :) . Jak ktoś nie grał, to polecam. Zdecydowanie jedna z lepszych fabularnie indie gierek w jakie miałem okazję grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Hahahaha to mnie zaskoczyło xD Ale nie, serio dobre wykonanie. Da się słuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 utwór kolejnego amerykańskiego zespołu z Jaruzelskim w tle Pomyliłeś linki :P Ten chyba chciałeś wkleić No, no teraz jeszcze bardziej lubię FGFC820, kto by pomyślał że to zrobi jakiś amerykański duet. Edit: Ale zaraz, w Comatose także go słychać, zwracam honor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Nie tyle co da się słuchać, co wymiata po całości :o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 [balearic Trance] Miło, przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 poszukuję piosenki z zabawkowyki żołnierzykami w teledysku :o proszę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Listopada 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Piraci z karaipóff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 bede mial koszmary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 O na bogów! A last.fm mi to automatycznie dodało do biblioteki! Siedzę teraz i powtarzam sobie: "Czemu, czemu, czemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Chell, jeśli to było do mnie, to nie tego szukam :( Były tam żołnierzyki bardziej z 2WŚ, teledysk był robiony na zasadzie zrób zdjęcie, przestaw trochę i znowu zrób zdjęcie. Piosenka była anglojęzyczna. I tam była jakaś bitwa tych żołnierzyków. e:http://www.youtube.com/watch?v=brKxCMLHKDg&list=UUaiQD1j4sHOtRJJXP4vZjlQ&index=80&feature=plpp_video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 O na bogów! A last.fm mi to automatycznie dodało do biblioteki! Siedzę teraz i powtarzam sobie: "Czemu, czemu, czemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Jakbym nie wiedział. Tak czy inaczej zostanie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 . Dożywotni props! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Przygody Woja w hipsterskich krainach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Phi! Wojo to jest teraz full mainstream w EDM: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi