Nx Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam :) Mam dziwne pytanie wiem że bezsennsowne ale prosze nie dawać mi WARN :) Co są dzicie o roku 2012 czy tak jak "naukowcy powiedzieli że koniec świata" ? I w to wierzycie ? Wiem że mogą być błedy sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Masz racje bezsensowny temat :D A co do końca świata to chodzi o Euro 1012 w Polsce ? [joke], a tak normalnie z tym końcem świata to wiadomo, że nie wierze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Wszyscy sie wyzabijaja na polskich drogach chyba :| Nie wierze w ten koniec swiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 http://www.paranormalne.pl/index.php?showforum=96 Ciekawa lektura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 godzinę przed rokiem 2012 pójdę spać, więc nawet nie poczuje czy będzie koniec czy nie. w najgorszym wypadku się obudzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Tak, koniec świata. Już to widzę. Prędzej będzie wielkie upokorzenie dla Polski jak się Euro nie uda ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Coś tak słyszałęm żę 21 grudnia 2012 kończy się kalendarz majów i tak powiedzieli że koniec świata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Tutaj masz http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=1109 wszystko wyjaśnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Mój kalendarz na ścianie kończy się 31 grudnia 2007 ... to znaczy, że koniec świata jest za dwa miesiące ? Jeżeli wierzysz w Boga, z zakładam, że należysz do tej większości, to dobrze wiesz, że "nie znasz dnia ani godziny". Tak samo jak nie wiesz kiedy umrzesz, tak samo nie wiesz, kiedy będzie koniec świata. Co to by była za frajda wiedzieć kiedy umrzesz i jak umrzesz - zapewne wiele osób wybrało by wtedy inną śmierć dużo wcześniej - co znaczy, że jednak umarli by kiedy indziej niż wiedzieli. Jak widać, to nie ma żadnego totalnego sensu :D A że kalendarz majów się kończy akurat wtedy... może co kilkanaście lat dopisywali go dalej i po prostu na tym momencie skończyli i już nie dopisali go dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgadza się podobno też miał być w 2000 roku ale się nie sprawdziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja uważam, że po prostu Majowie w pewnym momencie uznali, że po jaką ciężką cholerę się bawią w te kalendarze, skoro im się to nie przyda? Zostawili robotę tym, którzy będą tego potrzebowali. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja w roku 2012 widzę tylko nieudane polskie euro :| Ale końca świata raczej nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja za to słyszałem, że zniszczyła się jakaś ogromna gwiazda, a siła rażenia jej wybuchu ma do nas dojść w 2012 roku xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Tutaj masz http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=1109 wszystko wyjaśnione. To do momentu gdy wylecieli z tekstami: "trzeba budować małe miasta i zostawić dużo lasów, zakazać prawnie (?) produkcji czekolady cukru itd.", to jeszcze jakoś się czytało, ale w tym momencie cały tekst stracił sens. A co ilość lasów i czekolada mają do pola magnetycznego ziemii ? Jakoś jak postawię sobie doniczkę z kwiatem obok monitora to mi się nie odwraca obraz :P Poza tym drzewa do zycia potrzebują dwutenku węgla i jest on poza tlenem również ubocznym produktem wymiany gazowej, wiec taka ilosć drzew na maksa posadzonych na ziemii, że 99% zajmują lasy i tak mogła by powodować efekt cieplarniany... bez sensu jak nie wiem te przepowiednie :P Poza tym, skoro ileś tam set lat temu majowie obliczali takie kosmiczne rzeczy, to czemu my czegoś takiego nie umielibyśmy obliczyć? Tylko patrzeć, jak za 2-3 lata zaczną w górach krypty budować, żeby gatunek przetrwał, będą brać za to kosmiczne pieniądze, a potem okaże się, że końca świata nie było, albo ich tam zamurują niech sobie radzą :P Prędzej zbudujemy na ziemii na tyle duzy akcelerator, który spowoduje powstanie czarnej dziury, albo spadnie meteoryt, niż w 2012 roku nastąpi koniec świata. A na koniec zagadka - skoro bieguny na ziemi co ileś tam set tysięcy lat się odwracają, to dla czego pierwszy raz się spóźniają i to tak sporo ? Ja za to słyszałem, że zniszczyła się jakaś ogromna gwiazda, a siła rażenia jej wybuchu ma do nas dojść w 2012 roku xP 4 lata świetlne ? Było by już w takim razie w nocy gołym okiem widać wybuchające gwiazdy i galaktyki na jej drodze, oraz błysk nimi wywołany. Przypomina, że gwiaza polarna jest oddalona od nas o 270 lat, w takim razie skoro wybuch porusza się wolniej niż światło, na niebie powinien układać sie fajny wzorek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 A na koniec zagadka - skoro bieguny na ziemi co ileś tam set tysięcy lat się odwracają, to dla czego pierwszy raz się spóźniają i to tak sporo ? No właśnie wg tej przepowiedni to się nie spoźniają, a dokładnie w 2012 mają się odwrócić. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 No właśnie wg tej przepowiedni to się nie spoźniają, a dokładnie w 2012 mają się odwrócić. :P Oglądałem na discovery kiedyś jakiś program o tym i tam wyraźnie mówili, że się o kilkaset lat już spóźnia ta zmiana biegunów i nie wiedzą dla czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Przeczytałem kilka tematów z tego forum i mogę stwierdzić jedno - stek bzdur. Jakaś paplanina o obcej cywilizacji, polu magnetycznym Ziemi i schronach. Żadnych naukowych faktów. Sorry, ale to jest imo po prostu śmieszne. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 LOL! Przypuśćmy że nawet ma to być prawda, to i tak raczej się nie uratujemy, więc po co próbowac? na dodatek czytajac dalej ktoś napisał ze majowie i egipcjanie wywodzą sie z Atlantydy (a w atlantydzie wszyscy byli super madzry, więc mieli racje o zagładzie świata) bo budują piramidy, tylko że piramidy mają taki kształt, ponieważ ludzie chcieli budować je jak najwyższe, a nie potrafili budować wysokich pionowych budynków. Po za tym nie tylko te kultury budowały piramidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Listopada 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Info o tym całym przebiegunowaniu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przebiegunowanie_Ziemi Pokrywa się z tym co słyszałem na discovery: zwiększy się zachorowalność na raka zwłaszcza skóry, ale liczba ofiar tej zmiany i tak będzie mniejsza niż liczba osób ginących w wypadkach komunikacyjnych. Nie piszą nic o innych kierunkach obrotu ziemii (Wenus nie posiada pola, a tez się kręci, poza tym wszystkie planety kręcą się w tym samym kierunku - a też mają pola magnetyczne, i to ile większe, więc jakim cudem wszystkie miały by ten sam kierunek... nie wspomnę o Plutonie który kręci się całkiem inaczej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 forum paranormalne.pl jest dla jakis ludzi bez zycia, sa po 30 i nigdy nie mieli kobiety i dlatego chca konca swiata to co tam wypisuja to sie w glowie nie miesci. Powinni zmienic adres strony na paranormalni.pl. Smieszne forum, czytajcie po zjaraniu i/lub wypiciu :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Czytałęm także gdzieś, że pole magnetyczne ma wpływ na nasze DNA... To się całkowicie pokrywa z zwiększoną zachorowalnością na raka, bo to nic innego jak zmutowane komórki. :P Sądzę, że w 2012 będzie jakaś rewolucja, ale nie zakończy to świata, bo on jest za duży na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Oni tylko nas straszą ;P.A poza tym ta strona powinna się nazywać paranienormalni.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 w 2012 bedzie jezdzic cityrunner z pabianic do łodzi w 10 minut.. oby nie bylo konca swiata bo chce to zobaczyc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 mam nadzieje że będę trzymać swój sprzęt w dojrzałej szparze,a co z nostradamusem, który był idiotą,czy papież jest czarny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Huh, niektórym potrzebny jest powód by popełnić zbiorowe samobójstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja te tematy traktuję jak Harry'ego Pottera - nie wierzę, ale ciekawe. :D A kalendarz neandertalczyków skończył się ileś tysięcy lat temu. Wow! Przeżyłem koniec świata! Jak w Kiepskich XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Kolega na przerwie nie daje mi spokoju i mówi że w 2012 wielka świetlista błyskawica przeszyje Ziemie i mówi, żebym kupił książkę "Jak przetrwać 2012 rok". Ugh... Majowie to półgłówki... Ludzie myślą, że do Majów przyleciało UFO i powiedziało, że w 2012 roku zniszczą Ziemię, i żeby zrobili kalendarz tylko do tego roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Mi się wydaje, że gdy majowie robili kalendarz to konkwistadorzy przypłynęli, wzięli ich do niewoli i dlatego nie mieli jak pisać kalendarz, więc się skończył na 2012 roku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 ja nie wierze. nawet jesli bedzie ten "koniec swiata" to co? bedzie swiatlo i koniec... ja slyszalem ze koncem swiata edzie armagedon (czy jakos tak :P) (wtedy meteoryty i inne dziadostwa palace sie spadaja na ziemie tworzac z niej ser szwajcarski :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Koniec świata będzie dlatego co umiera :] A co do roku 2012... to bajka i tyle ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi