Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Oto nadszedł ten dzień - Wielki Finał Ligi 24!!!!1111 Już niebawem rozstrzygną się losy wszechświata i zostanie wyłoniony szczęśliwy zwycięzca! Na wstępie wspomnę o punktacji, która uległa zmianie. Za zdobycie miejsca na podium można uzyskać odpowiednio 6, 4 i 2 punkty (a nie jak standardowo 3, 2 i 1). No i oczywiście nagrody sędziowskie. Oceniają: dziadekkleofas, gnysek, Dawidsu, Firemark i ja. Sami widzicie, że wbrew pozorom, sytuacja w tabeli może ulec radykalnej zmianie i nawet ci, którzy wydają się być na straconej pozycji, mają szansę wygrać BoS. ;) A teraz czas na uroczyste odsłonięcie tematu. Start tury: 01.08.2007 - 12:36 Temat: Cairo Czas: 48h Uwagi: Gra opowiadająca o przygodach misia Lincolma (mile widziane w tym wypadku użycie miśka ze standardowych bibliotek GM'a), który pragnie podbić Cairo. Nazwa gry musi zawierać słowo "Cairo". Narzucona jest tylko fabuła gry i częściowo nazwa - czyli fristajl i anarchia jeśli chodzi o sam rodzaj i typ gry. Gra nie musi (choc może) być zrealizowana w trójwymiarze. Jeżeli ktoś nie wie (o zgrozo! ;o), kim jest miś Lincolm, należy zapoznać się z twórczością niejakiego bigsharka. Przydatne linki: Klasyka bigsharka, Cairo 3. Powodzenia! :) Uwaga! Przypominam, że aby wygrać nagrodę, należy wziąć udział w Turze Finałowej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nie ma co, temat świetny wymyśliliście xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 O każdej porze Bigshark zawsze wam pomoże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A więc do boju, przyjaciele! Gra już czeka na swojego właściciela. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 o_O to ma być 3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Szkoda, że już nie ma Dużego Rekina, ucieszył by się ^^ A ja nie startuję - bo po co? I tak nie wygram :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 o_O to ma być 3D? Chyba napisane jest, że tematyka gry dowolna. Więc może być nawet w 1D, bądź 8D. Byle by był Lincolm i Cairo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak 3D to sie za to biore :D XenoN RLZ! :D Hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ja i tak się poddałem ale to trochę dziwne liga 24 w 48h o_O!?!?. Czy po finale bedzie jeszcze liga 24 ?? A może liga 36? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A mi się temat podoba. Przynajmniej gry można ocenić bardzo sprawiedliwie, bo wszystkie są o tym samym, a jednak każda inna będzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ja i tak się poddałem ale to trochę dziwne liga 24 w 48h o_O!?!?. To tak specjalnie na tą turę. Potem będzie już jak zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ooooo już wszystko wiem... Cairo to Kair po angielsku... to takie buty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 @PsichiX: Nikt ci nie każe robić w 3D, a poza tym, nie wolno korzystać z gotowych silników. Zresztą, jest on napisany przez ciebie, to tutaj nie wiem, Maximala trza się pytnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Widocznie bigshark chciał was zbutować za bana. haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Mam nadzieję że nikt nie zrobi czegoś takiego jak SSJ Cairo, bigsharka :) @Huderlord Tego samego dnia się zerejestrowaliśmy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Teraz Bigshark będzie czuł się wyrózniony, niczym sam Manco Capac :lol2: - robimy remake jego klasycznej gry :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 O ile jeszcze tu zagląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Bigshark jednak miał racje, Jego gry stały się klasykami XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 To jak Maximal, moge użyć XenoN'a? Co prawda nie jest jeszcze gotowy, bo robie go od początku wakacji. Wersja zamieszczona na forum to pierwowzór silnika, a od początku wakacji robie go od podstaw (tamta wersja jakoś sie 'sypala'). To jak? Bo silnik jest całkowicie od podstaw, nadal jeszcze nie gotowy (ale to mogła by być szansa na ukazanie jego możliwości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 To jak Maximal, moge użyć XenoN'a? Co prawda nie jest jeszcze gotowy, bo robie go od początku wakacji. Wersja zamieszczona na forum to pierwowzór silnika, a od początku wakacji robie go od podstaw (tamta wersja jakoś sie 'sypala'). To jak? Bo silnik jest całkowicie od podstaw, nadal jeszcze nie gotowy (ale to mogła by być szansa na ukazanie jego możliwości) W bibli jest wyraźnie napisane, żeby gra była napisana całkowicie od nowa. Bez własnych silników! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jednak wole by Max wyraził swoja opinie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Spróbuję coś pokombinować nad grą ale jestem już pewien że nie będę miał pierwszego miejsca więc nie robie sobie nawet nadziei. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 PsichiX: No cóż, z jednej strony silnika mógłbyś użyć, bo sam go pisałeś, ale z drugiej byłoby to nie fair w stosunku do innych uczestników. W końcu na grę jest przeznaczone 48h, a od początku wakacji minęło jakieś 15 razy tyle. ;p Uczciwiej więc będzie, gdy wszystko napiszesz od podstaw. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak by nie patrzeć każdy kto będzie robił w 3D będzie korzystał z gotowego silnika, dajmy na to tego z yoyogames, bo mało kto robi własne, a do 3D potrzebny jest silnik. PS. Xenon to nie gotowy plik gm6 do edycji tylko skrypty (ok 84 skryptów) i obiekt inicjator. Więc nie zalicza się raczej pod silniki takie jak w przykładach innych silników. Tyle chciałem powiedzieć PS2. Pisanie gry na XenoN'ie zajmuje tyle samo co robienie gry od podstaw, bo nie ma nic do edycji - silnik to skrypty i trzeba samemu pisać gre na nim od początku do końca. Więc tu moja wielka prośba o prawo do użycia XenoN'a... :) EDIT: Zaraz dam dowód na to Oto on: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Tak czy siak, jest to jakiś gotowy element gry, a w regulaminie stoi wyraźnie, że z takowych korzystać nie można. Każdy powinien mieć takie same szanse, nieprawdaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Tak czy siak, czyli jak inni zrobią gre na silniku ze strony yoyogames lub z innych źródeł to będzie fair? <_< im tego nie udowodnisz. A mam pytanie: jeśli napisze silnik od nowa (a raczej tylko te przydatne funkcje do tej gry) to będzie się to zaliczało do udziału w lidze?? (co prawda spedze na tym kilka godzin, ale wyrobie sie). Da rade wtedy? :) EDIT: Post wyżej zamieściłem dowód na to że xenon to same skrypty i jeden obiekt, więc i tak bym musiał robić gre tyle czasu co inni, a nawet dłużej bo silnik FPS z yoyogames to raczej gotowy plik do edycji, a podejrzewam że tego użyją inni do gry w 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Tak czy siak, czyli jak inni zrobią gre na silniku ze strony yoyogames lub z innych źródeł to będzie fair? <_< im tego nie udowodnisz.Ktoś, kto potrafi robić w GM ciekawe rzeczy, raczej nie skorzysta z gotowca. Najpewniej zrobi to ktoś niedoświadczony, a wtedy łatwo będzie taki czyn rozpoznać. W sumie i tak liczę tylko na Waszą uczciwość. A mam pytanie: jeśli napisze silnik od nowa (a raczej tylko te przydatne funkcje do tej gry) to będzie się to zaliczało do udziału w lidze?? (co prawda spedze na tym kilka godzin, ale wyrobie sie). Da rade wtedy? :)O ile nie będziesz perfidnie kopiował kodu, nie widzę żadnych przeciwwskazań. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jupiiii :D Dzieki, jesteś super :thumbsup: No to zabieram sie za pisanie silnika, obiecuje że nie będzie żadnych przekrętów :) Dzięki, wielkie dzięki Max :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Kurde. Szkoda, że nikt nie pomyślał o tych pracujących. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ja już mam nawet plan na grę. :) Będzie pod tytułem "Cario 2 Forever". :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi