KamilGeneral Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Robię gre cegiełki i mam 2 problemy: 1. Jak zrobić by piłka odbijała się od tych kolorowych cegieł (ale nadal cegły znikały) 2. By po zbiciu wszystkich kolorowych cegieł gra się skończyła DOWNLOAD GAME Obrazek z gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 piłka oraz obiekt cegiełka ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Po prostu najpierw nakazałeś by się od solidów odbijała, a wcale to nie były solidy :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Dzięki! Ale co zrobić, żeby po zbiciu wszystkich cegiełek gra się skończyła??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 if ( instance_number(cegielka)=0 ) {game_end()} ...Marek.:whip: @Down: :D :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Użyj klocka "if number of instances" i daj tam ze jak jest 0 cegiełek to Endo of Game :) @UP szybki jestes Marek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 if ( instance_number(cegielka)=0 ) {game_end()} ...Marek.:whip: @Down: :D :lol2: Wpisałem to do scripts i zmieniłem z cegielka na object2 i nie działa. Użyj klocka "if number of instances" i daj tam ze jak jest 0 cegiełek to Endo of Game :) @UP szybki jestes Marek :P Nie moge znaleść tego klocka, jak on wygląda, albo w jakiej jest zakładce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 CONTROL>>Kulka z "1,2,3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 wstaw to w step do obiektu który istnieje w roomie np w kulkę :) musi działać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Wstawiłem ten kod w step i nie działa. Użyj klocka "if number of instances" i daj tam ze jak jest 0 cegiełek to Endo of Game :) @UP szybki jestes Marek :P Tam nic nie ma z tym End of Game. Gdzie mam to wstawić? Proszę o dokładne informacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 to zapytam czy usunąłeś wszystkie cegiełki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Mam jedną kolorowa cegiełke i potem zaczynam grę i ją zbijam piłką (teraz powinien być koniec gry, ale go nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 https://gmclan.org/up1558_11_cegielka.html zaklikaj wszystkie bloczki ... <_< ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Teraz mi działa! Dodałem to do cegiełki, a nie do piłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 to raczej powinno być w pilce a nie w cegiełce bo jak usuniesz wszystkie cegiełki to co sprawdzi warunek,ale skoro działa to ok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 to może ci się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Jak muszę zmienić ten kod by zamiast kończyło grę przechodziło na następny poziom?? if ( instance_number(object2)=0 ) {game_end()} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 if ( instance_number(object2)=0 ) {room_goto_next()} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 room_goto_next() bodzjaże - albo użyj klocka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Działa! Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 A tak zmodifikować kod by przenosiło do roomu o nazwie room1 ? edit: sorry za posta pod postem, zapomniałem, że ostatni ja napisałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Zrób to za pomocą klocków :) (Albo użyj ActionScripta czy jakoś tak, jest w dziale programy na gmclan.org.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 room_goto(room1) #edit Nie zdazylem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGeneral Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 O to mi chodziło Stig. Dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi