Firemark Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Maximal, a nie wystarczy cut cut w temacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dużo mi z cut cuta nie przyjdzie, jeśli dalej będą śmiecić, nie? ;] Edit: Temat oczyszczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Krzychu: Firemark ma swoją trawę i nie ułatwiasz mu pracy robiąc własną. :) Nie :P Chcę mieć własną trawę :] Po prostu to jest inny gatunek trawy:D Trochę głupio by było jak każdy by miał mieć taką trawę jaką zrobił Firemark :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ale twoja nie bedzie pasowac,ale jak chcesz... btw. tą trawe zrobił konradGM :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 O qurde dopiero co zajrzałem, a domek robie mam problem z barirkami, a tam będzie wieża i dom.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 No własnie i co z gmclan city ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 projekt upadł wiedziałem że tak będzie,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 FIREMARK!!! Wzywamy cie!!! nie zapominaj o swoich niewolnikach! :P a teraz serio: on tu chyba nie zagladal od swojego ostatniego posta <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 No właśnie co to będzie czyżby on zapomniał?? Będzie u mnie rezydencja dom i wieża. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Firemark!? co z tym gmclan city?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Wołacie firemarka, a czy choć jedna osoba zrobiła już gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 niech chociaz da oznaki zycia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Ja zrobię a co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 @Mag: a zrobiles chociaz jeden budynek <_<? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 No nie. Ale mogę zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Zaraz po warnie za traktowanie forum jak GG. Firemark będzie jak będzie mu się chciało wejść. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Sprawa jest taka: Mam kod do automatycznego dodawania budynków. Wsadasz obiekt , adres do niego i sie gotuje na stronie(w php). Problem giganty jest, ze trzeba CALE miasto zacząć od nowa. Czemu ? Bo jest samowolka. Każdy ma swoje rozmiary, palete, niektórzy odbiegają od świateł, inni jezscze nie przestrzegają izometryczności.Każdy budynek by musiał być przeźroczystym gifem. Dzisiaj to nie taki problem, ma to każdy program, choćby interface ( dobrze napisałem?) Potrzeba by nowy plan miasta, ale najpierw by zacząć od tilesetsu miasta. Miał to narysować Phariseus, ale nie narysował. wrr... Maximala też coś prosiłem, ale nie poszło :P. Czyli zaczynamy od 0, ok ? Ustalmy może zasady i rozmiary. Palete mam- wrzucę za chwilę. ps. sory że was zawiodłem :] załamałem sie czymś innym i mi to tak umkneło ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Na początku trzeba zrobić ludzika i do jego rozmiarów wszystko robić,drzwi,kosze itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Ato mój domek :P Mniej więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Po co to wrzuciłeś jak nie wiesz jakie mają być dokładne wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Dobra. Jak od nowa to od nowa. Po pierwsze ustalmy paletę. Ot, powiedzmy domyślna paleta pikselowatego programu Graphics Gale (nie marudzić że kolory nie teges! Pikselart to w końcu 256 kolorów). No i ślicznie. Korzystajmy z tych kolorów, aye? Czyli polecałbym rekoloryzację swoich ślicznych budyneczków ręcznie. Po drugie - światło. Niech więc pada w utarty już wcześniej sposób: najjaśniejsza góra, trochę ciemniejsza ściana lewa, najciemniejsza ściana prawa. Po trzecie - kontury. Jeżeli chodzi o pikselartowe miasta, najlepiej prezentują się budynki, w których kontury zewnętrzne są czarne, a wewnętrzne - kolorami o stopień jaśniejszymi od najjaśniejszej z dwóch sąsiadujących ścian. Dzięki temu budynek nie zlewa się z innymi, a ponadto ściany są ładnie wygładzone. Całość mojej idei reprezentuje ten oto obrazek: In b4 uzurpator, narzucacz swojej woli itp - spokojnie, to tylko moja propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Phariseus nieźle : www.infosyg.boo.pl/Default.pal Tutaj podrzucam .pal (palete do programów). Pewnie wam sie przyda :] edit: To jak z ludzikiem ? Uzywamy tego narysowanego czy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 a jakie mają być wymiary domków?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Właśnie, najważniejszego nie podaliście ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Może być? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 @Solmis: kto u ciebie dachówki kład? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Kurde, nie rysujcie dopóki nie dostaniecie wymiarów. Popatrzcie sobie na inne pixel miasta w sieci. Tam jest ład i porządek bo wszyscy rysują wg jednego wzorca a tutaj piramida 100 razy mniejsza od szpitala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 na drzwi proponuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 @Up: Ale można ćwiczyć. A po co zakładać inny temat by się pochwalić swoją pracą? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja proponuje żeby 1 piętrowy domek był wielkości 1,5 tego ludka: Mój domek po poprawkach: domeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi